Hae
Kutsu vapauteen

Raakapuuro

Loistava tapa aloittaa aamu on pussata koiraa ja nauttia raakapuuro. Saat hurjan määrän vitamiineja, hivenaineita ja hyviä rasvahappoja heti aamusta. Raakapuuro on nopea valmistaa, ainoastaan pitää muistaa laittaa siemenet illalla likoamaan. Herkku on gluteeniton, viljaton ja maidoton.

Raakapuurolla tarkoitetaan puuroa, jonka aineosia ei ole kuumennettu missään vaiheessa. Tuorepuuro taas sisältää usein esimerkiksi hiutaleita, jotka ovat jossakin tuotantovaiheessa kuumennettu (ellei niitä ole erikoismenetelmällä höyrytetty). Helpoin tapa valmistaa raakapuuroa, on käyttää siemeniä tai pähkinöitä sekä suomalaisia marjoja.

Auringonkukansiemenistä saat runsaasti e-vitamiinia ja b-vitamiineja, kun taas chiansiemenet pursuavat kuituja, omega-3:sta, kalsiumia, mangaania ja fosforia. Sesaminsiemenistä saat runsaasti kalsiumia, mineraaleja, metioniinia ja lignaania (enemmän kuin ruisleivässä), joka alentaa verenpainetta ja kolesterolia Siemenissä on myös loistava rasvahappokoostumus. Banaani (osta aina luomuna jos mahdollista) tuo puuroon makeutta ja on hyvä  C-vitamiinin, B 6:n, magnesiumin ja kaliumin lähde. Suomalaiset marjat taas pursuavat enemmän vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita sekä terveydelle hyödyllisiä polyfenoleja moniin maahamme tuotuihin hedelmiin verrattuna. Psyllium on mitä parhain kuitulisä, mutta muistathan juoda paljon vettä aina kun nautit kuituja.

Ohje:

1 rkl auringonkukansiemeniä
1 rkl chiansiemeniä
1 rkl sesaminseimeniä
1/2 banaani
1/2-1 dl marjoja
1 rkl psylliumia
2 dl mantelimaitoa
hunajaa (mikäli haluat lisää makeutta)

Laita auringonkukan- ja sesaminsiemenet likoamaan yön ajaksi ja huuhtele aamulla juoksevan veden alla. Laita kaikki puuron raaka-aineet blenderiin ja sekoita sileäksi. Nauti välittömästi. Vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavat jättävät tietenkin hunajan pois ja banaaninkin voi korvata ripauksella karppisokeria.

Lue myös 3 asiaa, jotka kannattaa tietää siemenistä:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/01/kolme-asiaa-jotka-kannattaa-tietaa.html

Muita ruokaohjeita löytyy blogin etusivulta kohdasta ruokaohjeet.

2 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    eiks Chian siemenet mene siivilän läpi jos nee aamulla huuhdotaan?

  2. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Riippuu siivilästä. Enemmänkin jämähtää siihen siivilän kun turpoavat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.