Hae
Kutsu vapauteen

VHH kääretorttu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mikäli et koskaan syö mitään makeaa vaan noudatat sokeritonta ruokavaliota ihan täysin, tämä ohje ei ole sinua varten. Kääretortun voi kuitenkin tehdä hieman terveellisemminkin ja vähähiilihydraattisemmin korvaamalla vehnän terveellisimmillä vaihtoehdoilla ja valitsemalla valkaistuin sokerin tilalle joko hiilihydraattitointa karppisokeria tai hieman terveellisempää täysraakaruokosokeria, kookossokeria tms. Sokeri on kuitenkin ainakin sokeria ja itse pyrin sitä välttelemään mahdollisimman pitkälle. Joskus on kuitenkin saatava ”repsahtaa” ja ainakin tämä repsahdus oli aika miellyttävä kokemus.

Tein kuvan kääretortun meidän Nopan 17-vuotis synttäreille ja täytyy sanoa, että tein sen todella vähäsokerisena eli laitoin pohjaan ainoastaan 0,5 dl karppisokeria. Tähän ohjeeseen on lisätty enemmän sokeria, jotta rakenne pysyisi hyvänä. Muutoin se minun lähes sokeriton versio oli ihan täydellistä, paitsi että pohja meinasi jonkin verran halkeilla. Sehän ei tietenkään haitannut mitään kun päällystin kääretortun kermavaahdolla. Meidän perhe pojat valittavat aina jos joku on liian makeaa ja sen vuoksikin laitan todella vähän sokeria omiin leipomuksiini. Mascarpone tuorejuusto antaa täytteeseen uskomattoman pehmeän maun, suosittelen kokeilemaan. Mikäli kaapista ei sitä löydy, niin toki voit sen korvata vaikka maitorahkalla. Maidotonta versiota en alkanut tästä ohjeesta väkisin vääntämään- tietenkin voit itse kokeilla voisiko maitotuotteet korvata vaikka kookoskermalla. Kääretorttu on vähähiilihydraattinen mikäli valitset karppisokerin sokerivaihtoehdoksi etkä syö koko kääretorttua kerralla:)  Näinkin voi kyllä käydä, nimittäin meillä synttärisankari oli vajaassa vuorokaudessa melkein vetäissyt koko tortun ja muut sai nuolla näppejään. Meidän perheessä vallitseekin vain nopeat elävät- mentaliteetti.


Pohja

 4 munaa
1-1,5 dl karppisokeria
1 rkl raakakaakaota
0,5 dl mantelijauhoja
0,5 dl lupiinijauhoa
1,5 tl leivinjauhetta

Sekoita munat ja sokeri vaahdoksi, pitkään ja hartaasti. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti koko ajan sekoittaen munasokerivaahdon sekaan. Levitä taikina ruokalusikalla uunipellille ja paista uunissa noin 8 minuuttia 200 asteessa. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ja irroita pohja jäähtyneenä leivinpaperista.

Paistunut torttupohja

 Täyte

2 dl vispikermaa
250 g mascarpone tuorejuustoa
vajaa 1/2 dl karppisokeria

1 tl vaniljasokeria tai aitoa vaniljaa

6 liivatetta¨
vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Vispaa kerma vaahdoksi ja sekoita kerman joukkoon mascapone, vanilja ja sokeri. Sekoita lusikalla tasaiseksi seokseksi. Keitä 1/2 dl vettä kiehuvaksi ja lisää liivatteet kiehuvan veden sekaan (purista ensin ylimääräinen vesi pois liivatteesta). Sekoita liivateseos tasaiseksi ja lisää varovasti kermamascarponeseokseen koko ajan sekoittaen. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja kääri rullaksi. Koristele esimerkiksi kermavaahdolla ja raakasuklaalla ja laita jääkaappiin jähmettymään hetkeksi ennen tarjoilua.

Koemaistajana Moona Parta

nen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OHJEESSA ESIINTYVISTÄ TUOTTEISTA

Ohjeessa esiintyviä tuotteita voi tilata edullisesti *täältä.  Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.

 

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

8 kommenttia

 1. siniheinä kirjoitti:

  Hei. Tuli mieleen, onko tää hyvää vielä seuraavana päivänä? Vai meneekö taikina nopeesti semmoseksi "löllöksi"?

 2. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Pysyi hyvänä.

 3. Anonyymi kirjoitti:

  Me teimme tämän kääretortun eilen, koska halusimme käyttää pian vanhenevan mascarpone-juuston jääkaapista. Onneksi ei ollut tulossa tarjottavaksi, sillä meidän mielestä kuusi liivatetta oli liikaa täytteeseen, koska siitä tuli vähän kumimaista. Seuraavalla kerralla laittaisimme vain kaksi, jos ollenkaan.

 4. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Jätä pois kokonaan. Liivate tekee sen kumimaisuuden myös pienemmillä annoksilla helposti.

 5. Jonna Varis kirjoitti:

  Hei! Voiko tämän tehdä ihan kokonaan mantelijauheesta tämän pohjan? Ei ole kookosjauhoja tai mitään muuta gluteenitonta jauhoseosta..

 6. adveliina kirjoitti:

  ei kyllä ole vissiiin kaakaota tuossa sinun pohjassa kun on noin vaalea,mulla tuli aivan ruskea?

 7. Marja-Terttu Vitka kirjoitti:

  Olen tehnyt kerran enkä käyttänyt liivatetta ollenkaan ja hyvänä pysyi jääkaapissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.