Hae
Kutsu vapauteen

Mykoplasman hoito yrteillä- hoitoa takana 4 kuukautta

Aihetta koskevat aikaisemmat julkaisut löydät täältä:

http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2015/12/mykoplasman-hoito-yrteilla.html

http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/01/cowdenin-yrttiprotokolla-mykoplasman.html

Yrttien käyttöä on nyt takana neljä kuukautta ja viimeisestä päivityksestä on aikaa kaksi kuukautta. Perheen muut jäsenet ovat sairastaneet alkuvuodesta influenssan, mutta minä en. Tunsin kyllä, että virus oli minunkin elimistössäni, mutta selvisin säikähdyksellä.

Yrttien aiheuttamiin unihäiriöihin olen saanut apua. Virkistävä yöuni on muutoinkin, mutta erityisesti pitkittyneissä infektioissa todella tärkeää, koska se on perusedellytys paranemiselle ja vastustuskyvyn kohoamiselle. Minua yrtit tuntuvat virkistävän kovasti ja kuten aikaisemmista postauksista voi lukea, aloin heräilemään yöllä tai en saanut kunnolla nukahdettua koska oli niin virkeä (päivällä väsynyt). Aloin käyttämään illalla Nutramedixin Amantillaa (30 tippaa) yhdessä magnesium öljyn kanssa. Toimii tosi hyvin ainakin minulla. Otan Amantillan noin tuntia ennen nukahtamista. Muita yrttejä en ota koskaan klo 17.00 jälkeen eli jos unohdan ne ottaa siihen mennessä, jätän kokonaan ottamatta. Lomailin Yhdysvalloissa viime viikolla ja jetlagiin otin lisäksi 5 mg melatoniinia ja täytyy sanoa, etten ole koskaan jetlagista näin helpolla selvinnyt. Yhtään yötä en ole valvonut Suomeen tulon jälkeen ja ainoastaan kahtena yönä heräsin pari kertaa, mutta nukahdin uudelleen melko pian.

Viime syksystä asti sydämen syke on tuntunut tosi voimakkaana kaulan alueella ja olen luullut sen johtuvan mykoplasmasta. Muutama viikko sitten ostin itselleni verenpainemittarin, joka mittaa myös sykkeen. Leposyke on pysynyt 56-68 paikkeilla eikä syke muutoinkaan ole korkea vaikka lyönnit tuntuvatkin voimakkaana. Eli minun tapauksessani ei ole ainakaan enää kyse korkeasta sydämen sykkeestä. Sen sijaan minulla on ollut kesäkuusta 2015 asti paha fasettilukko rintarangassa joka ei pysy auki manipulaation jälkeen kuin pari päivää. Lukko on niin paha, että näkyy ihan päälle päin ja sijaitsee alueella, joka vaikuttaa sydämen toimintaan. Kaikki osteopaatit ja ”niksauttajat” ovat olleet sitä mieltä, että oireeni johtuu lukosta. Myös alaselkä ja kaularanka lukkiutuvat tällä hetkellä helposti ja viime viikkoina olo on ollut melko tukala näiden lukkojen takia. En usko, että nämä johtuvat ainakaan enää mykoplasmasta koska rintaranka alkoi oireilemaan jo ennen kuin sairastuin mykplasmaan, vaikka tuskin se on mitenkään asiaa auttanutkaan (myko toki aiheuttaa lihas- ja nivelkipuja). Sinänsä tragikoomista ja ennenkaikkea noloa, että liikuntatoimen virkamiehellä ja joogaohjaajalla on niin paha fasettilukko, ettei sitä saada auki pysymään. Mitenkäs se suutarinlapsenkenkäsanonta nyt menikään?

Verenpaineita olen aamuisin mitannut ja vähän muulloinkin, koska olen aina kärsinyt matalista paineista. Aamupaineet ovat yleensä iloisesti 83/44 ja illalla 85/57. Onko ihme jos aamulla on saatava kahvia että pystyy edes jotenkin tolkulliseen vuorovaikutukseen ympäristön kanssa. Juon kuitenkin luomu kahvia itse paahdetuista pavuista eli kyseessä on parkkihapoista huolimatta terveysjuoma. Rakastan erityisesti vaniljalattea jonka ohje löytyy täältä:http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2015/12/vaniljasoijalatte.html

Mykoplasman suhteen tilanne näyttää hyvältä ellei rintarangan ongelmat ole siitä johtuvia ja tällä hetkellä näyttää siltä etteivät ole. IgM arvot on otettu viimeksi 11/2015, joten en ole niitä käynyt ottamassa viime aikoina, koska edellisistä on niin vähän aikaa. Terapeuttini kanssa ollaan keskusteltu yrttien vähentämisestä, koska vointi on hyvä. Se, että puolitanko annokset, jätänkö toisen satsin ottamatta vai lopetanko täysin joidenkin yrttien ottamisen on vielä  harkinnan alla ja odottelen viisaimpien mielipidettä. Kyse on kuitenkin vähentämisestä eli kokonaan en ole yrttien käyttöä lopettamassa.

Olen lisännyt yrttiprotokollaan Adrenal supportin (30 tippaa aamuisin) lisämunaisten tueksi vaikka aamukortisoliarvo onkin ollut ihan hyvä (sylkitestiä ei ole tehty). En tiedä kuvittelenko vaan, mutta tuntuu siltä, että adrenal support aiheuttaisi lihasjumien ja lukkotilojen pahenemista. Jos kyseessä on herx, niin on sitten tosi pitkäaikainen. Se tässä yrttihoidossa on hankalaa kun aina ei tiedä mikä on herxiä ja mikä itse mykoplasmaa tai jotakin muuta. Jatkuvasti ei viitsi verikokeissa rampata ja mikäli oireet ovat tärkeämpiä kuin itse arvot, niin onko siinä mitään järkeäkään. Toki yrttiannostusta voi hieman pienentää ja katsoa helpottaako ja mikäli näin käy, niin kyse on mitä todennäköisemmin herxistä. Muutoinkin herxeistä saatavilla oleva tieto on ristiriitaista: osa on sitä mieltä, että ne voivat kestää vain muutaman tunnin ja osa, että ne voivat kestää jopa viikkoja. Kuka tietää totuuden vai tietääkö kukaan?

Seuraavaksi laitan tietoa yrteistä ja lisäravinteista, joista voi olla apua mykon nujertamiseen. En saa mitään rahallista hyötyä Nutramedixiltä vaikka kerron tuotteista blogissani ja mikäli tilanne muuttuu, kerron siitä avoimesti. Lista ei ole täydellinen eikä aukoton, vaan joku lääkäri/terapeutti voi määrätä muitakin yrttejä kun mitä tässä on lueteltu. Kenenkään ei pitäisi alkaa käyttämään omin päin tuotteita vaan tulisi hakeutua ammattitaitoisen lääkärin/terapeutin vastaanotolle, joka laatii jokaiselle yksilöllisen hoitosuunnitelman. Lueteltuja valmisteita ei todellakaan käytetä kaikkia yhtä aikaa, vaan jokaisen tilanne katsotaan yksilöllisesti. Luonnollisesti on ihan eri tilanne, mikäli henkilö on sairastanut mykoa voimakasoireisesti jo vuosikausia kuin esimerkiksi minulla, joka sairastui syksyllä ja oireet ovat olleet lieviä, vaikkakin inhottavia. Tarkoituksella en laita annostuksia tähän tekstiin, ettei kukaan mene niitä omin päin käyttämään. Toivottavasti ymmärrätte yskän!

Nutramedixin yrttejä, joita käytetään mykoplasman hoitamiseen:

– Noni
– Scullcap (ei saa Nutramedixiltä, tilaan I Herbistä)
– Avea
– Houttuynia
– Adrenal Support

Yrttien lisäksi mykoplasman hoitamiseen käytetään esimerkiksi seuraavia tuotteita:

NAC eli N-asetyylikysteiini
kissankynsi (tappaa bakteeria)
vihreäteeuutetta
oliivinlehtiuutetta (tappaa bakteeria)
cordyceps
resveratrol
seppapeptase
multimessenger

Lisäksi normaalit C-, D-, A-, ja E-vitamiinit, maitohappobakteerit, glutamiini jne.

Salakavala seuralainen blogissa on paljon tietoa edellä mainituista yrteistä ja lisäravinteista, joten käypä lukaisemassa. Postaus löytyy täältä: http://salakavalaseuralainen.blogspot.fi/2015/04/antibiootit-vai-yrtit.html?showComment=1458056924257
#c6981166839436725390

Varsinaista hikiliikuntaa en ole vielä harrastanut ellei voimajoogatyyppistä harjoittelua lasketa mukaan. Koiran kanssa tietty lenkkeilen joka päivä, mutta en ole käynyt juoksemassa. Noudatan gluteenitonta ja melko vähähiilihydraattista ruokavaliota ja yritän välttää sokeria. Edelleen saatan ottaa yhden tai kaksi viinilasillista kuukaudessa vaikka sainkin eräältä lukijaltani tästä kärkevää palautetta tyyliin kannattaa lopettaa viinin lipittely. Jos nautin vaikkapa kerran kahdessa viikossa viinilasillisen ruoan kanssa, niin mielestäni se ei ole viinin lipittelyä vaikka tarkastelisin asiaa mistä näkökulmasta tahansa. Omalla kohdallani kokonaisuus ratkaisee ja kokonaisuuteen kuuluun uni, ruokavalio, lääke- ja tukihoidot, stressin hallinta ja ennen kaikkea henkinen hyvinvointi. Stressin vaikutus on minun kohdallani kymmenen kertaa tuhoisampaa kuin satunnainen suklaa palalla herkuttelu. On aivan eri asia mikäli repsahtelee toistuvasti. Ja se pitää muistaa, että kerron blogissani omista kokemuksistani, joka on aivan eri asia jos suosittelisin asioita muille. En ala edelleenkään suosittelemaan mitään kenellekään koska en ole alan terapeutti enkä lääkäri. Se mikä sopii toiselle, voi toiselle olla aivan myrkkyä esimerkiksi ruoka-aineyliherkkyyksien tai muiden sairauksien vuoksi. Lisäksi olisi epäreilua antaa suosituksia, koska en kantaisi mahdollisista negatiivisista seurauksista mitään muuta kuin moraalista vastuuta. Suosittelemisen sijaan jaan kokemuksia erittäin mielelläni lukijoideni kanssa ja kiitänkin teitä niistä lukuisista  yhteydenotoista aiheen tiimoilta.

Kirjoitelkaa omista kokemuksistanne kommenttikenttään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.