Hae
Kutsu vapauteen

Nyt on aikaa kirjan kirjoittamiselle

aikaa kirjan kirjoittamiselle

 

Mulla on nyt ruhtinaallisesti aikaa kirjan kirjoittamiselle. Ja se tuntuu käsittämättömän hyvältä. Kaikillahan meillä on aikaa yhtä paljon eli siinä suhteessa olemme tasa-arvoisessa asemassa. Viime aikoina on tuntunut siltä, ettei se aika vaan riitä mihinkään, koska mulla on niin paljon kaikkea mielenkiintoista tekemistä. Työ, blogi ja syyskuussa ilmestyvä ketokirja ja onhan tässä ollut ja on vähän muutakin. Kirja pitää olla omalta osaltani valmis maaliskuun loppuun mennessä ja sen jälkeen se siirtyy kustantajalle.

 

loppuvuodesta kirjoitin kirjaa todella paljon

 

Olin loppuvuodesta peräti 6 viikkoa lomalla ja lomien aikana kirjoitin kirjaa todella paljon eli vuoden alussa kirja oli loppusilausta vaille valmis . Siitä huolimatta tammikuun ekalla viikolla olin stressaantunut: en vaan jaksanut käyttää kaikkea vapaa-aikaani blogin kirjoittamiseen ja kirjan viimeistelyyn. Aloin väsyä ja ymmärsin, etten halua elää elämää, jossa mulla ei ole lainkaan vapaa-aikaa. En halua tehdä sitä itselleni ja ainaisesta kiireestä tuli tosi huono olo myös henkisesti. Ymmärsin haluavani elää elämää, jossa palaudun hyvin, mulla on aikaa harrastaa päivittäin runsaasti liikuntaa (tunti ei riitä), käydä ystävien kanssa lounalla, olla siedettävä puoliso ja välillä katsoa netflixiä.  Ja joskus haluan myös vaan olla, tekemättä yhtään mitään vaikka se onkin vaikeaa mulle.

 

virkavapaata kirjan kirjoittamiseen

 

Juttelin mieheni kanssa ja päätimme, että anon työnantajalta palkatonta virkavapaata, jotta saan kirjan viimeisteltyä.  Työnantaja suhtautui myönteisesti ja ymmärtävästi tilanteeseeni /hakemukseeni ja tänään olen ensimmäistä päivää virkavapaalla. Olo on kevyt ja vapaa kuin taivaan linnulla eli tiedän tehneeni oikean ratkaisun. Ratkaisun, jossa pistin itseni rahan edelle. Virkavapaani kestää ainoastaan kolme viikkoa, mutta se riittää kirjan viimeistelemiseen. Ja tarkoituksena on myös vähän levätä eikä kirjoittaa aamusta iltaan, todellakaan.  Kirjoitan neljään asti ja sen jälkeen en tee enää mitään muuta kuin liikun ja lepään. Olen saanut apua kirjan makrojen laskemiseen miniältäni Moona Partaselta ja kuvien osalta Studio Varjon Pasi Hakalalta. Sen lisäksi Jyväskylän yliopiston äidinkielen laitoksen opiskelija hoitaa maksusta kielen tarkistuksen, Kaisa Wallinheimo kommentoi ja tsekkaa liikunta ja painonhallinta osion ja Kaarina Krogerus kirjoittaa kappaleen rasvahappojen ja kuitujen merkityksestä. Eli aika hyvin on pullat uunissa 🙂  Aurinko paistaa, ulkona on pakkasta, koira tuhisee tyytyväisenä jaloissa, kupissa on höyryävää luomukahvia ja mulla on aikaa- kerrankin!!

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.