Hae
Kutsu vapauteen

KAUHUKAKSIKKO: Kaunis pihapiiri nostaa koko kiinteistön arvoa

Mamma on ollut viimeaikoina vähä kiireinen joulujuttujen kanssa. Kuulemma töitäkin on paljon ja ne pitää kaikki ehtiä tehä ennen kun Mamma jää joululomalle. Kuullessani Mamman puhuvan iskälle joulusiivouksista Meikällä välähti: myöhän voiaan Rääpäleen kanssa kantaa oman kortemme kekoon ja auttaa Mammaa ja iskää. Näin Mammankin on paljon paremmalla päällä ja se jaksaa pinnistellä kilttinä, että saisi jouluna ees yhen lahjan. Mammallahan tuo kilttinä pysyminen on ollu aina vähä vaikeeta ja Mamma sanooki aina, että liiallinen kiltteys on tukahutettua vihaa. Sen Meikäkin on yrittäny pitää sitten mielessä, että ei liian kiltti kannata olla ettei se viha sitten yhtäkkiä purkadu sitten hallitsemattomana. Mutta siis asiaan. Me siis Rääpäleen kanssa päätettiin auttaa joulusiivouksissa. Ajankohtakin oli siivouksille sopiva, koska iskä oli reissussa ja Mamma oli yksin meiän kanssa kotona?

Myö pijettiin Rääpäleen kanssa palaveri ennen aamulenkkiä. Me saahaa siis olla aina kahestaan pihassa ennen ja jälkeen aamu- ja päivälenkin. Rääpäle istu Mamman mansikkalaatikossa ja kuunteli Meikän työnjohdollista toimintasuunnitelmaa. Korostan nyt vielä, että Meikä on siis JOHTAJA ja Rääpäle on aputyttö tai apurääpäle. Rääpäle on siitä kiva, että sen työmoraali on tosi korkea eikä se koskaan kieltäydy työnteosta. Sen lisäksi se katsoo tosi keskittyneesti kun Meikä näyttää mallia miten työt tehään eikä koskaan kyseenalaista mitään. Ja sitten se vasta omalla vuorollaan tekee eikä hosu eikä häslää. No siis asiaan, myö tytöt alettiin sitten hommiin…

Toimintasuunnitelma oli seuraava: ensin revitään yksi kuolleen näköinen marjapuska juurinen maasta irti. Sen jälkeen puskan juuret ja oksat pureskellaan huolellisesti ja levitetään pitkin pihaa (tontin koko 1 200 neliööööö). Sitten kaivetaan syvä monttu siihen puskan kohtaan. Kaivaminen pitää tapahtua sellaisella voimalla, että hiekka lentää mahollisimman kauas, että lumesta valkonen maanpinta värjäytyy ruskeaksi. Kuopasta löytyvät kivet levitetään ensin pitkin pihaa, jonka jälkeen ne aina viedään kuoppaan takasi ja kaivetaan uuestaan ylös sieltä kuopasta. Tätä toistetaan monta kertaa, suomeksi sanottuna aamusta iltaan. Ja aina ku toinen väsyy, niin toinen jatkaa. Jos Mamma huhuilee ovelta, niin juostaan täysiä Mamman luo ilmoittautumaa ja napataan namit kädestä.Tuo on tärkeetä, ettei Mamma ala epäilemää mitään ettei yllätys paljastu. Kun pihan maastomuotoilu ja maisemointi on viimeistelty, esitellään työn tulokset Mammalle (iskä kun on reissussa valitettavasti) ja kerjätään hyvällä omallatunnolla tuplaluut?

”Herranjumala tytöt mitä tee ootte tehneet”, kuulu Mamman ääni teeveehuoneen ikkunasta. Rääpäle vilkas Meikää eikö-tätä-olis-saanukkaa-tehä-katseella. Meikä rauhoitteli Rääpälettä sillä, että Mamma kyllä ymmärtää kun sille perustelee kunnolla. Meikä meni Mamman eteen perusasentoon, tapitti suoraan silmiin ja sano sille seuraavan lauseen: Hyvin suunniteltu ja huolella toteutettu piha kestää aikaa ja on helppohoitoinen sekä viihtyisä. Kaunis pihapiiri nostaa myös koko kiinteistön arvoa!” Mamma oli tosi huonolla huumorilla ja ihmetteli ääneen miten Meikän selkäki voi olla hiekassa päästä puhumattakaa. Rääpäle oli tosi hiljaa, ei ees yhtään kiemurrellu (Mamma sanoo sitä Kiumuraksi kun se aina kiemurtaa kaikkien kainalossa). Mamma huokaili koko ajan ääneen, että miten se selittää tän kaiken iskälle- ne kun on vääntäny tästä kaivamisasiasta monta kertaa ja Mamma on vakuuttanu iskän, ettei Kauhukaksikko kaiva nurmikkoo. Iskä on tosi tarkka nurmikosta. Mamma ei taas oo niin tarkka nurmikosta, mutta se on tarkka iskästä.

Pihan ennenPiha jälkeen


Meitä kyllä Rääpäleen kanssa vähän hirvitti, mutta yhtään ei kuitenkaan kaduttu ja mitään ei tunnustettu! Iskäkin suhtautu asiaan ihan rauhallisesti- se ehkä ymmärsi Mammaa paremmin tuon kiinteistön arvonnousu asian. Mamma sanoki, että Meikä on onnistunu kiertämään iskän ihan Meikän hännän ympärille. Ja Mammaki kerto, ettei sekään aina lapsena niin kiltti ollu: kerranki se oli sulkenu sen äidin kaverin tytön vaatekomeroon eikä päästäny sitä pois sieltä ja siitä huolimatta pukki toi Mammalle lahjoja??

Kuvaaja Ilona Mikkonen

Varoitus: koiramaailman suurin synti ei ole nykyään esimerkiksi koiransa pahoinpitely ja laiminlyönti vaan inhimillistäminen. Sitä suurempaa syntiä ei maailmassa olekaan. Vaikka some onkin ollut minua kohtaan armollinen, pitää kuitenkin selitellä: vaikka kirjoitankin inhimillistävään sävyyn, niin ymmärrän että koirat ovat koiria ja niiden pitää SAADA olla koiria ja ihmiset ihmisiä. Ja ettei koira ajattele ihmisen tavoin??? 

Lisää blogin koira-aiheisia postauksia löydät täältä.

Blogin terveellisiä ruoka-ohjeita löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.