Hae
Kutsu vapauteen

Suklainen saksanpähkinäkakku

Ystäväpariskuntamme ja Allun kummit Tiina ja Timo tulivat meitä ilahduttamaan ja piti keksiä jotakin gluteenitonta hyvää kahvin kanssa. Tämä terveellinen kakku tai joku sen tapainen onnistui hyvin, sillä jopa Tiinakin suostui sitä syömään:) Tiina on entinen fitness urheilija eikä yleensä sorru tämmöisiin toisin kuin eräs hieman selkärangattomampi nimeltä mainitsematon…:) Toki näin heti, miten Tiina skannaili hiljaa mielessään kakun kaloreita samaan aikaan kun minä ylistin kakun terveellisyyttä. Hauskaa oli ja kakku tuhottiin nopeasti…

Tämä kakku on ihan oikeasti terveellinen: mantelijauhoa, saksanpähkinöitä, parapähkinätahnaa, raakakaakaota jne. Makeuttajaksi joko kuitupitoista kuitusiirappia tai hiilaritonta karppisokeria. Toki muullakin saa makeuttaa:) Pohja on kova ja itseasiassa koko helahoito on rakenteeltaan kovaa (heiman outo ilmaisu myönnettäköön) eli sopii paremmin sormilla syötäväksi kuin lusikalla. Suklaakuorrutteen voi tehdä vähähiilarisena tai runsashiilarisempana valmiista raakasuklaamassasta. Choise is yours.
Ulkonäöltään tämä kakku muistuttaa erehdyttävästi dajmkakkua. Hetken jo mietin, että laitanko nimeksi terveellisempi dajmkakku, mutta siitä olisi voinut tulla huutoa ja huijaussyytteitä. En siis uskaltanut. Kakku on gluteeniton, viljaton, maidoton ja tarvittaessa vähähiilarinen. Kakku on tosi helppo tehdä ja suhteellisen nopeakin. Pohjan ainekset blendataan blenderissä ja paistamisen jälkeen saksanpähkinät ladotaan jäähtyneen pohjan päälle. Päälle kaadetaan suklaaseos ja kakku laitetaan jääkaappiin jähmettymään. Eli ei ole vaikeaa eikä monimutkaista.

 

Postauksessa käytettyjä tuotteita voit tilata Fitnessfirstin nettikaupasta edullisesti. Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista.
Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.
Ohje (pohja):
 
100 g voita tai kookosöljyä
2,5 dl manteli-, lupiini tai kookosjauhoja
0,5 dl kuitusiirappia tai karppisokeria


Sulata rasva miedolla lämmöllä. Laita jäähtynyt rasva, mantelijauhot ja makeuttaja blenderiin ja blendaa tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 23 cm) ja paista uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia. Pohja on kova ja lasimainen.
 
Täyte ja suklaakuorrute:
 
3 dl tai enemmän saksanpähkinöitä
3 dl raakasuklaamassaa
Lado saksanpähkinät jäähtyneen pohjan päälle. Sulata raakasuklaamassa miedossa vesihöyryssä ja sekoita joukkoon pähkinätahna. Sekoita hyvin ja kaada jäähtynyt seos pohjan päälle. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa.
 
Vähähiilihydraattinen suklaakuorrute:

3 dl tai enemmän saksanpähkinöitä
6 rkl kaakaovoita
9rkl raakakaakaota
1 dl parapähkinätahnaa
4 1/2 rkl kuitusiirappia tai karppisokeria
 
Sulata kaakaovoi vesihyöryssä. Sekoita voin sekaan muuta aineosat. Sekoita hyvin ja kaada seos pohjan päälle. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa.

BLOGISSA ON JO LÄHES 200 VHH RUOKA- JA HERKKUOHJETTA! KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja ketogeeniseen ja vhh ruokavalioon liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.