Hae
Kutsu vapauteen

VHH sitruunahyytelökakku

*Sisältää mainoslinkkejä

 

 

VHH sitruunahyytelökakku- terveellistä herkkua pääsiäiseksi

 

Tämä VHH sitruunahyytelökakku sopii todella hyvin pääsiäisen kahvipöytään, samoin kuin eilen julkaisemani  VHH mangoleivos, jonka ohjeen löydät täältä.  Tämä VHH sitruunahyytelökakku on todella raikkaan makuinen eikä kyse ole kovin kaloripitoisesta kakusta edes. VHH sitruunahyytelökakku on viljaton ja se on mahdollista tehdä myös maidottomana kun valitset maidottomat tuotteet (soijakerma, kookosöljy ja maidoton tumma suklaa). Ja vähähiilariseen ja ketoruokavalioon tämä sopii myös. Jouduin hieman modaamaan kuvan pohjaa toimivammaksi, sillä siinä oli jokin outo maku. Eli tällä ohjeella tehtynä pohja saattaa olla hieman eri näköinen, isoa eroa ei ole. Rakenne tässä kakussa on paras mahdollinen kunhan annat kakun vetäytyä yön yli jääkaapissa.

 

VHH sitruunahyytelökakku MAKROT I annos

 

r 21 g

p 3 g

hh 4 g

kcal 218

VHH sitruunahyytelökakku ohje 20 annosta

 

VHH sitruunahyytelökakku Pohja

Sulata rasva ja suklaa miedossa vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Kun seos on tasaista lisää sokeri. Vatkaa munat erillisessä kulhossa käsin ja lisää rasva-suklaaseokseen. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija 20 cm). Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia.

VHH sitruunahyytelökakku Täyte

 

  • 1,25 dl karppisokeria
  • 4 kananmunan keltuaista
  • 1  sitruunan mehu
  • 50 g voita tai kookosöljyä
  • 5 liivatelehteä
  • 4 dl vispi – tai soijakermaa
Sekoita sokeri, kananmunan keltuaiset ja puolikkaan sitruunan mehu miedossa vesihauteessa. Sekoita huolellisesti etteivät kananmunat kokkaroidu. Kun tahna on sakeutunut, lisää joukkoon rasva ja sekoita niin kauan kunnes se on sulanut. Annan seoksen jäähtyä kunnolla.
Liota liivatteita kylmässä vedessä vähintään 5 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista kattilaan puolikkaan sitruunan mehu ja kuumenna se kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuuman nesteen sekaan. Sekoita niin kauan kunnes ne ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi. Sekoita keskenään muna-sitruuna-voi-sokeriseos ja vaahdotettu kerma. Lisää jäähtynyt liivateseos ja sekoita  tasaiseksi. Kaada jäähtynyt sitruunamousse kakkupohjan päälle ja tasoita sileäksi. Laita kakku jähmettymään jääkaappiin niin kauaksi aikaa, että täyte on hieman jähmettynyt.

 

VHH sitruunahyytelökakku kuorrute

 

  • 100 g tummaa suklaata (70 %)
  • 0,5 dl vispikermaa

 

Sulata suklaa miedossa vesihauteessa. Lisää kerma kun suklaa on sulanut ja sekoita hyvin. Kaada jäähtynyt suklaa-kermaseos jähmettyneen päällysteen päälle ja tasoita veitsellä. Laita VHH sitruunajuustokakku jääkaappiin jähmettymään yön yli.  Koristele halutessasi sulatetulla tummalla suklaalla ja vaniljajauheella .

 

OHJEESSA ESIINTYVISTÄ TUOTTEISTA

 

Ohjeessa esiintyviä tuotteita voi tilata edullisesti *täältä.  Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.

 

samantyyppisiä ohjeita blogissa

 

 

VHH lakritsi-vaniljabrowniet, ohje täällä

  • VHH mansikkahyytelökakku, ohje täälläVHH kahvijuustokakku, ohje täälläVHH suklaakakku, ohje täällä

    KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

     

    SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

     

    Instani löydät nimellä satusjoholm.

    Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

    Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

    Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

    Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä

10 kommenttia

  1. Heidi Raudaskoski kirjoitti:

    Voi että ??… ❤
    Just eilen leipasin tuon kahvijuusto kakun. Nam, pääsiäisen herkkuhetket pelastettu.
    Ihanaa pääsiäistä sinulle. ?

    • kutsuvapauteen kirjoitti:

      Kiva kuulla:) Myös Sinulle aivan ihanaa ja rentouttavaa pääsiäistä ihana Heidi<3

  2. Kirsi kirjoitti:

    Sitruunajuustokakku kysymys, mistä tulee sana juusto? En löydä ohjeesta yhtään juustoa?

    • kutsuvapauteen kirjoitti:

      Ei mistään:)! Piti olla tietenkin hyytelökakku, mutta kun ulkomuoto näyttää juustokakulta, niin laitoin tietenkin
      sitten juustosanan hyytelön sijasta tohelo kun olen:) Kiitos kun huomasit:)

  3. Riina kirjoitti:

    Ihanan näköinen ohje! Jos käyttää karppisokerin sijaan Stevia sweet Crystalia, missä suhteessa sitä kannattaa laittaa vrt karppisokeriin?

    • kutsuvapauteen kirjoitti:

      Joudut itse kokeilemaan valitettavasti. Kokeile pienellä määrällä ja maistele ja lisää stevian määrää varovasti.
      Liika stevia tekee leivonnaisiin epämiellyttävän pistävän maun, sen vuoksi käytän yleensä aina karppi- tai koivu-
      sokeria:)

  4. Marika kirjoitti:

    Hei! Ensimmäistä kertaa testasin mitään VHH-reseptiä. Tämä hyydykekakku oli aivan mahtavan hyvää. Kiitos siis ohjeestasi 🙂
    Täytyykin kahlata tätä blogia läpi jos tästä nyt innostuisin enemmänkin. 🙂

    • kutsuvapauteen kirjoitti:

      Kiva kuulla:) Blogin etusivun yläosasta löytyy kootusti kaikki blogin ohjeet:)

  5. Marina Lehtonen kirjoitti:

    Ihana resepti ja ajattelinkin sitä kokeilla, mutta vielä kysyisin että kunnpitää liivatteet laittaa kuuman veden sekaan? En ymmärrä minkä veden kun ohjeessa en huomaa vettä, minkä verran jne. Kiitokset!?

    • kutsuvapauteen kirjoitti:

      Liivatteet laitataan kiehuvaan sitruunamehuun. Vesi sana poistettu, kiitos:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *