Hae
Kutsu vapauteen

VHH pekaanipähkinä jäätelö

Halusin tehdä pekaanipähkinä jäätelöä ja pakko sanoa, että taitaa olla yhdessä lakritsi pehmiksen ja suklaa jäätelön kanssa blogini paras jäätelöresepti. Lisäksi jäätelö on erittäin vähähiilihydraattista ja maidotonta. Perheen miesten mielestä ehdottomasti paras jäätelö- että niin! Paahdetut ja suolatut pekaanipähkinät ovat todella ihanan makuisia ja tuovat mieleen pekaanipähkinä irtojäätelön, jota nuorena likkana tuli syötyä enemmän kuin olisi ollut tarpeellista. Olin nimittäin kesätöissä Ähtärin Reitin Loma Oy:ssä jäätelönmyyjänä ja pakko tunnustaa, että kyllä sitä jäätelöä tuli joka päivä vedettyä. Lihoin sen kesän aikana ainakin 7 kiloa ja siitä saan kiittää tätä ihanaa herkkua. Tai itse asiassa ihan itseäni, sillä minähän sitä suuhuni tungin.

 

Pekaanipähkinä on maukas ja aromaattinen, melko miedon makuinen pähkinä, joka sisältää kasvisterolia ja runsaasti antioksidantteja. Pekaanipähkinässä on 19 vitamiinia ja kivennäisainetta, kuten sinkkiä, magnesiumia, kaliumia, mangaania, E-, ja B-vitamiineja. Pähkinät kannattaa yleensä aina liottaa, koska silloin niistä poistuu entsyyminestäjäaineet ja ne sulavat vatsassa paremmin. Liottaminen poistaa myös mahdollisia epäpuhtauksia pähkinöistä. Tämän ohjeen osalta en kuitenkaan liottanut pähkinöitä. Tee kuitenkin itse kuten parhaaksi näet.
 
Tämä on nyt ensimmäinen jäätelöohje, jossa on käytetty soijalesitiiniä. Olen alkanut lisäämään sitä myös aamu smoothiini. En nyt osaa sanoa parantaako rakennetta oleellisesti tai kumpi on parempi rakenteen kannalta soijalesitiini vai 1 tl raakaa viinaa.  Rakenne tässä jäätelössä on kyllä todella hyvä, parempi esimerkiksi kuin jumalaisen hyvässä lakritsipehmiksessä, joka sulaa todella nopeasti. Soijalesitiinin väitetyt terveysvaikutukset ovat lukuisia, tässä muutama esimerkki: auttaa alentamaan kolesterolia , parantaa muistia, oppimis- ja keskittymiskykyä, vahvistaa hermostoa, suojelee maksaa, auttaa vähentämään rasvaa ja jopa parantaa erektiota?

 

 

Ohje (3 annosta):
5 dl kookoskermaa HH 7g
1 tl aitoa *vaniljaa HH 0,5g
1/2 dl *karppisokeria
2 munaa
2 tl *soijalesitiiniä
1 dl pekaani pähkinöitä HH 4g
*kookosöljyä öljyä paistamiseen
hyvälaatuista suolaa
 
*Tilaa tuotteita edullisesti FitnessFirstiltä. Koodilla kutsuvapauteen saat -10%:n alen normaalihintaisista tuotteista. FitnessFirstin nettikauppaan pääset täältä. Voit tilata tuotteita myös klikkaamalla ohjeessa olevia tummenetulla fontilla kirjoitettuja tuotteiden nimiä.
Riko pähkinät pieneksi muruksi ja paista niitä hetken aikaa öljyssä paistinpannulla. Suolaa pähkinät. Vatkaa kerma vaahdoksi. Blendaa sokeri blenderissä tai tehosekoittimsessa tomuksi. Sekoita kermavaahdon sekaan muut aineet. Voit puolittaa tai tuplata ohjeen, niin saat haluamasi määrän jädeä. Kaada seos kulhoon ja jäädytä pakastimessa. Muista sekoittaa ensimmäisen tunnin aikana vartin välein, jotta jäätelöön tulee mahdollisimman hyvä rakenne. Teen jäätelön yleensä jäätelökoneella, mutta tämä seos oli liian paksua jäätelökoneessa valmistettavaksi. Saa olla pakasteessa aika kauan, jopa 3 tuntia.
 
Jäätelön voi valmistaa myös siten, ettei vatkaa kermaa lainkaan vaan heittää kaikki aineet suoraan blenderiin. Tällöin jäden pystyy valmistamaan myös jäätelökoneessa, koska seos ei ole niin paksua. Tai nyt puhun vaan omasta jäätelökoneestani enkä kaikista maailman jäätelökoneista.
 
Tällä ohjeella tulee noin 6 dl jäätelöä. Hiilarien määrä on koko annoksessa 11,5 g (laskettu Kara kookoskermalla) eli yhdessä annoksessa on hiilaria noin 3,8 g. Maistele seosta ennen kuin laitat sen pakastimeen ja mikäli pidät makemmasta jäätelöstä, lisää sokerin määrää. 

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä.

 

2 kommenttia

  1. Kirsi Koivukangas kirjoitti:

    Huippua saada nää ohjeet helpommin esiin ja kiitos on olleet hyviä! Tääkin täytyy testata ��

  2. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Kiitos? Tämä on ehkä jopa paras ohje?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *