Hae
Kutsu vapauteen

Tavoitteena 6. kilon painonpudotus ja 9. päivän ruokapäiväkirja

Postaus kertoo 47-vuotiaan liikuntatoimen ylitarkastajan, joogaohjaajan ja hyvinvointibloggarin painonhallinnasta ja tavoitteesta tiputtaa -6kg.  Viime vuosina en ole miettinyt ruoan kaloreita lainkaan vaan ainoastaan keskittynyt ruoan terveellisyyteen. No sinänsä tietty hyvä asia, mutta sen seurauksena olen elänyt ihme harhassa tyyliin eihän-terveellinen-ruoka-voi-lihottaa. Kyllä voi, sillä paino on kohonnut hitaasti ja kavalasti 8 kg viimeisen kymmenen vuoden aikana. Vaikka olen normaalipainoinen vieläkin, niin minulle on tullut lihaksien päälle löllöä, josta haluan nyt eroon. Normaalipainosta nipistäminen on tunnetusti vaikeaa. Nyt ei siis ole kyse mistään detox-kuurista, kaalisoppakidutuksesta tai pätkäpaastosta vaan siitä, että pidetään ruokapäiväkirjaa ja lasketaan kalorit, että tiedetään mitä päivän aikana on tullut syötyä.

MUUTAMA FAKTA

-Olen normaalipainoinen eikä tarkoituksena ole laihduttaa itseäni alipainoiseksi. Haluan ainoastaan takaisin sen painon, jossa olen ennen ollut ja jossa olen viihtynyt.


– Noudatan gluteenitonta ja hiilaritietoista ruokavaliota, jossa kiinnitän erityistä huomiota kuidun saantiin, mutta tämä ei ole vähähiilarinen ruokavalio. Vähähiilihydraattiseen dieettiin löydät ruoka-ohjeita täältä.

– Tavoitteena on laihduttaa 6 kg kesään mennessä, pari kiloa on jo lähtenyt tammikuun aikana ennen kuin aloin kirjoittamaan tätä postausta. Tavoiteena on nauttia noin 1500-1800 kaloria päivässä. Eli kyseessä ei ole mikään pikalaihdutuskuuri eikä varsinkaan nälkä- tai detox kuuri, jolla ei ole mitään tekemistä pysyvän painonhallinnan kanssa. Minulla on kilpirauhasen vajaatoiminta, joten en halua noudattaa liian rankkaa dieettiä, jossa on liian alhainen kalorimäärä.


– En ole minkään ruoka-aineen tai juoman suhteen täysin ehdoton vaan kalorimäärä ratkaisee. Tietenkin pyrin syömään terveellisesti ja puhtaasti.


– Ruokavalioni sisältää ihan normaalia itsetehtyä ruokaa.


– Juon puhdistettua vettä vähintään 2 litraa päivässä. Aloitan jokaisen päiväni lasillisella puhdistettua vettä, johon puristan puolikkaan luomu sitruunan ja laitan ripauksen hyvälaatuista suolaa. Juon joka välissä yrttiteetä.


– Valkoinen sokeri on pannassa kokonaan, ollut jo pitkän pitkän aikaa.

– Yritän syödä tietoisesti vaikka käytännössä usein syönkin läppäri nenän edessä- en suosittele kenellekään! Se on ihan älytöntä.

– Olen jo pitkään syönyt terveellisesti. Viime aikoina olen vasta huomannut miten paljon energiaa monet superterveelliset ruoka-aineet sisältävätkään.

– Ruokapäiväkirjani ei ole täydellinen esimerkki painonopudottajan ruokavaliosta, vaan kiireisen virkamiehen merkinnät kaloreineen mitä on päivän aikana tullut syötyä.


– Liikun ja olen aina liikkunut paljon: joka päivä vähintään tunnin. Eli jos alat noudattamaan samaa ruokavaliota kuin minä, sinun täytyy laskea kuinka paljon kaloreita voit syödä että laihdut. Voit tehdä sen täällä.


– Teen päivittäin meditaatioharjoitusta, joka tukee painonpudostusta. Julkaisen jatkossa niitä myös blogissani videon välityksellä.


– Tulen postaamaan jatkossa runsaasti painonhallintaa tukevia ruokaohjeita, myös herkkuja jotka eivät sisällä valkoista sokeria.


– Tämä postaus on hyvin käytännön läheinen ja ruokakuvia on napsittu kiireessä arjen keskellä. Eli ette tule nyt näkemään kauniita ruokakuvia vaan todennäköisesti huonoja kuvia sotkuisessa ympäristössä- ainakin jatkossa.

TERVEELLINEN RUOKA VOI SISÄLTÄÄ RUNSAASTI KALOREITA

 

En varmaan ole ollut kahteenkymmeneen vuoteen ihan oikealla dieetillä. Oikealla dieetillä tarkoitan sitä, että oikeasti tiedän lukuina kuinka paljon kaloreita syön ja mikä on päivän kulutus. Nuorempana tiesin satavarmasti kuinka paljon kaloreita mikäkin ruoka-aine sisältää ja tarkkailin painoani päivittäin, sillä mikään ei ollut tärkeämpää kuin lihaksikas ja vähärasvainen kroppa. Viime aikoina olen halunnut karistaa 5 kiloa painostani eikä paino ole tippunut vaikka kuinka olen halunnut ja ajatellut asiaa? Olen ajatellut, että kyse on varmaan hidastuneesta aineenvaihdunnasta (no toki se hieman ikääntyessä hidastuukin), hormoneista tai siitä, että taivaan kappaleet ovat väärässä asennossa. Mutta ei missään nimessä siitä, että minä söisin liikaa koska minähän en syö juuri mitään ja sekin vähä mitä syön on terveellistä???

 

Olen blogiinkin kirjoittanut siitä miten typerää on kaloreiden laskeminen ja elvistellyt sillä, etten itse sitä harrasta. Nyt kuitenkin tajusin, että ehkäpä pitää nöyrtyä asian edessä ja oikeasti kirjata kaikki mitä syön ja vieläpä julkisesti? Julkisesti sen takia, ettei asia unohdu parin viikon kuluttua. Ja kun aloin tekemään sitä, niin voi herran pieksut miten olen itseäni viime vuosina huiputtanut: toki olen tiennyt, että terveellisessä avokadossa, kookosmaidossa, latessa jne on aika paljon kaloreita, MUTTA ETTÄ NOIN PALJON! Olen sortunut ajatukseen, että eihän terveellinen ruoka lihota? Ajattelin aina, ettei aamuinen vihersmoothini sisällä kaloreita juuri ollenkaan, mutta kyllä yllättäen banaani, avokado ja luraus MCT-öljyä nostaa kalorimäärää melkoisesti. Tosiasia taitaa kyllä edelleen olla se, että painohallinta on puhdasta matematiikkaa eikä se huomioi edes sitä onko nautittu ruoka terveellistä vai ei. Toki aina on järkeä syödä terveellisesti ja sitä suuremmalla syyllä jos kaloreita aletaan vähentämään.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TAVOITEPAINO

 

Aloittaessani keventämisen tammikuun alussa paino oli 62.7 ja olen 167 cm pitkä. Tammikuun alusta kevensin ruokavaliotani aiheeseen sen kummemmin perehtymättä. Sen seurauksena paino on tippunut jo pari kiloa eli vaaka näytti 60.7 kg kun aloitin kirjoittamaan tätä ruokapäiväkirjaa. Tavoitteena on tiputtaa paino 55:een kiloon ellen ala näyttää kuivahtaneelta rusinalta. En ole ylipainoinen, mutta vyötärölle on tullut vähän löllöä ja reisiin kanssa enkä ole koskaan ennen painanut näin paljon. Selittelin asiaa itselleni sillä, että olen alkanut käymään salilla ja lihas painaa enemmän kuin läski. No toki painaakin, mutta ei tuo painon lisäys kyllä ihan lihasta ole pelkästään.  Painoindeksini on tällä hetkellä 22,4 eli normaali ja mikäli laihdun -5 kg painoindeksi tippuu 20,9:ään, mutta pysyy edelleen normaalina. Vielä tiedoksi, että minulla on pienet luut eli en voi vedota suuriin luihin? Ranteenikin ovat yhtä ohuet kuin linnulla ja miehenikin aina ihmettelee miten minulla voi olla noin pieni pää?

 

Minulle ei käynyt niin, että olisin lihonut synnytysten jälkeen, vaan painoin molempien poikien synnyttyä 51-53 kg. Olin todella laiha ja kärsin lievästä alipainosta. Vielä muutama vuosi painoin sen 55-58 kg ja siitä lähtien paino on lisääntynyt hitaasti vaikka syön terveellisesti ja liikun paljon. Itse asiassa paino nousi sen jälkeen kun aloin syömään superterveellisesti. Vasta jälkeen päin olen sisäistänyt sen, miten ravintotieheitä tietyt super terveelliset ruoka-aineet ovatkaan!  Liikuntaa en pysty enää lisäämään, koska liikun nykyään 1-3 tuntia päivässä, joka päivä. Eli ainut vaihtoehto on katsoa mitä suuhun laittaa eikä pelkästään katsoa vaan myös punnita ja laskea kuinka paljon energiaa syön päivän aikana.

 

Nyt varmaan monia ärsyttää se, että miten tuollainen normaalipainoinen jaksaa vouhottaa painon kanssa kun ei ole edes mitään pudotettavaa. Tiedän, että moni olisi iloinen siitä, että saisi painonsa tiputettua tuohon hieman yli 60:een kiloon. Totuus  on se, että viihdyin paremmin 55 kiloisena eikä todellakaan ole pahitteeksi vähän miettiä kuinka paljon energiaa mitkäkin ruoka-aineet sisältävät. Olen lisäksi varma, että mikäli nyt en tiputa näitä kiloja, niin pikku hiljaa vuosien kuluessa elämän muuttuessa koko ajan leppoisemmaksi kiloja kertyy samaa tahtia kuin on tullutkin. Ja kuten jo aiemmin mainitsin olen siro, joten vaikka tuo paino ei lukuna miltään pahalta näytäkään, niin kyllä minulla on vähän löllöä siellä sun täällä, toki on lihastakin. Kysykää vaikka meidän pojilta, jotka aiheesta muistavat huomauttaa joka helvetin päivä?? Meidän Nopalla on sellainen raivostuttava tapa, että aina kun menee ohitseni, niin Adonis pökkää minua ojentajiin ja ottaa kasvoilleen löllö-ilmeen???

 

Ruokapäiväkirjani ei ole mikään esimerkki ruokavalio painonhallintaa ajatellen vaikka tosin en tiedä vaikka olisikin. Idea on se, että olen ainoastaan merkinnyt kaikki mitä olen syönyt ja laskenut kalorit ja kulutuksen. That`s it. Laskuissa saattaa olla virheitä vaikka olenkin yrittänyt olla huolellinen. Tarkoitus on siis pudottaa painoa hitaasti, kiire ei ole mihinkään. 

TAVOITE


Lähtöpaino 60.7 kg

6 kg kolmessa kuukaudessa eli noin 0,5 kg/vko


Normaali energiankulutus 2437 kcal


Maksimi energian määrä dieetillä 1912 kcal päivässä


Kalorimäärän laskennassa huomiotu se, että harrastan päivittäin liikuntaa

Suklaa-nougat patukka ilman lisättyä sokeria- ohje blogissa

9. päivän ruokapäiväkirja

 

1. PÄIVÄ 1560 kcal

Aamiainen 310
Kaurapuuro (1 dl hiutaleita) veteen keitettynä 150, 1 dl mustikoita 40 
Latte kauramaitoon (2 dl maitoa) 120 
 
Aamulenkin jälkeen 170
Vihersmoothie (puolikas banaani, raaka kananmuna, maustamatonta jogurttia, viherjauhetta, puolikkaan sitruunan mehu, 1 tl psylliumia, kourallinen lehtikaalia, vettä) 170
 
Lounas 730
1 dl keitettyä basmatiriisiä 180 
2 dl kana-hapankaali-lehtikaalipataa (uunissa valmistettu) 400 
Pari kourallista rucolaa, puolikas kurkku 30 
Latte kauramaitoon 120 
 
Salitreenin jälkeen 120
Proteiinijuoma 120 
 
Illalla joogaohjauksen jälkeen 230
Kaurapuuro (1 dl hiutaleita) veteen keitettynä 150,1 dl vadelmia 23, 1 dl mustikoita 40, 1 tl kauralesettä 17 
 
Liikunta
Kävelylenkit 1 h 20 min 
Tunnin jooga (keskiraskas) 
45 min ylävartalopuntti 
 
Fiilikset
 
Päivän moka oli se, että unohdin syödä ennen kuin lähdin salille ja ohjaamaan joogaa. Salilla oli tosi kova nälkä ja ostin Kuntomaailmasta proteiinijuoman. Tulin kotiin vasta klo 21.30, joten söin ainoastaan puuron ja ajattelin, että se riittää. Ei riittänyt, heräsin yöllä nälkään ja valvoin monta tuntia.

2. PÄIVÄ 1800

                                                                                                                 

Aamiainen 300
Vihersmoothie (puolikas banaani, raaka kananmuna, kourallinen rucolaa, 1 tl macaa, 1 tl psylliumia, 2 tl viherjauhetta, vettä) 180
Latte kauramaitoon 120

 

Aamulenkin jälkeen 250
Kaurapuuro (1 dl hiutaleita) veteen keitettynä 150, 1 dl mustikoita 40, 1 dl vadelmia 24, 1 rkl kauralesettä 34 

 

Lounas 522
0,5 dl basmatiriisiä 90 
2 dl kana-hapankaali-lehtikaalipataa (uunissa valmistettu) 400 
Pari kourallista rucolaa, kurkkua 30 

 

Päivällinen 400
Lohisalaatti (paistettu lohi, jäävuorisalaattia, kurkkua, tomaattia) 300 
Maitokahvi 100 

 

Iltapala 326
250 g rahkaa 150, 1 dl mustikoita 40, 1 dl vadelmia 24, 2 riisikakkua 100, kurkkua 10 
 
Liikunta
 
Kävelylenkki 60 min
 
Fiilikset
 
Muuten tosi hyvä päivä, mutta illalla kävin Tampereella ja jouduin syömään ABC:llä, jossa en löytänyt oikein mitään järkevää syötävää. Päädyin lohisalaattiin, jonka salaatti oli todella nahistunut? Lohi oli ok, tosin pieni pala ja sekin tosi rasvainen eli hinta-laatusuhte oli huono. Taas kerran päätin, ettei ikinä enää ABC:lle! Yöllä oli taasen nälkä eli pyörin sängyssä pari tuntia hereillä. Päivällä silti ihan pirteä olo.

3. PÄIVÄ 1484 kcal

Aamiainen 294
Smoothie: 1 dl maustamaton jogurtti 60, 1 dl puolukka 29, 1 dl vadelma 24, 1 rkl auringonkukansiemen 61, psyllium 174 
Latte kauramaitoon 
 
Lounas 570
Punakaalivuokaa 120, 1 kananfilee 120 g 226, puolikas kurkku 30, 1 dl raejuustoa 72 
Latte kauramaitoon 120
 
Päivällinen 206
Kaurapuuro (1 dl hiutaleita) veteen keitettynä 150, 1 dl mustikoita 40, 2 rkl raejuustoa 16 
 
Iltapala 414
2 dl maustamatonta luonnon jogurttia 120, mango 160, banaani 100, 1 rkl kauralesettä 34

 

Liikunta
Kävelylenkit 1 h 10 minuuttia 
 
Fiilikset
– Olo oli tosi energinen tosi päivän. Nukuinkin yön tosi hyvin. Illalla oli kova nälkä, mutta se taittui jogurtti-hedelmä-annoksella.

4. PÄIVÄ 1494 kcal

Aamiainen 275
2 riisikakkua 100, 2 rkl maksamakkaraa 45, kurkkua 10 
Latte kauramaitoon 120
 
Lounas 480
Vuodenjuustosalaatti (vihreää salaattia, kurkkua, tomaattia, muutama viinirypäle, 1 rkl öljypohjaista salaattia, salsakastiketta, vuohenjuusto), pieni gluteeniton leipä 

 

Päivällinen 375
Kaurapuuro (1 dl hiutaleita) veteen keitettynä 150, 1 dl mustikoita 40, 2 rkl raejuustoa 16 2 riisikakkua 100, kurkkua 10, 2 kalkkunaleikettä 14, 20 g maksamakkaraa 45
Iltapala 364
2 dl maustamatonta luonnon jogurttia 120, mangoa 160, puolikas banaani 50, 1 rkl kauralesettä 34

5. PÄIVÄ 1334 kcal

 
Aamiainen 295
2 riisikakkua 100, 2 rkl maksamakkaraa 45, kurkkua 10, 2 kalkkunaleikettä 20
Latte kauramaitoon 120
 
Lounas 283
Hernekeittoa Tikkakosken ilmavoimissa 
 
Päivällinen 410
2 dl maustamatonta luonnon jogurttia 120, 1 dl mustikkaa 40, puolikas banaani 50, hyytelökakun maistiaiset sitä tehdessä 200
 
Iltapala 346
Uunissa haudutettua puna- ja parsakaaliakaalia 40, 2 rkl tuorejuustoa 100, 2 rkl raejuustoa 16
kaurapuuro (1 dl hiutaleita) veteen keitettynä 150, 1 dl mustikoita 40
 
Liikunta
Kävely 40 min
Yläkropan puntti 30 min
Joogaohjaus 60 min
Fiilikset
 
Ihana, mutta tosi kiire päivä. Ensimmäisen kerran istahdin illalla puoli kahdeksan aikaan. Eipä paljon ehtinyt syömisiä miettimään, mutta ihan hyvin energiaa riitti koko päiväksi.

6. PÄIVÄ 1350

 

Aamiainen 196
Smoothie: omena 78, puolikas banaani 55, 2 rkl kaurahiutaleita 46, 3 rkl maustamatonta luonnonjogurttia 17, 1 tl psylliumia, vettä 
 
Aamulenkin jälkeen 190
Kaurapuuro (1 dl hiutaleita) veteen keitettynä 150, 1 dl mustikoita 40

 

Lounas 300
Mozzarella-katkarapusalaatti 
 
Päivällinen 200
2 riisikakkua 100, 2 rkl maksamakkaraa 45, kurkkua 10, 2 juustosiivua 42 (polar 15)
 
Iltapala 464
Uunissa haudutettua punakaali-vihannes-pataa 40, paistettua jauhelihaa 200g 324, voita paistamiseen 100

 

Liikunta
Kävelylenkki 60 min
 
Fiilikset
 
Muuten ok päivä, mutta käytiin ulkona syömässä ja lounas salaatti oli suuri pettymys, teen itse paljon parempaa. Salaatissa oli surkean vähän protskua eikä se pitänyt nälkää yhtään. Huomaan selvästi ärtyväni mikäli annos ei vastaakaan odotuksia. Salaatin kaloritkin on pelkkä arvaus, totuus voi heittää melko paljonkin siitä mitä olen laskenut.

7. PÄIVÄ 1684 kcal

 
Aamiainen 317
2 riisikakkua 100, 1 tl  voita 33, kurkkua 10, 2 polar 15 juustosiivua 52
Latte kauramaitoon 120
 
Lenkin jälkeen 190
Kaurapuuro (1 dl hiutaleita) veteen keitettynä 150, 1 dl mustikoita 40
 
Lounas 600
Kaali-sipulipaistosta 100, lampaanviulua 200 g 500
 
Päivällinen 323
2 riisikakkua 100, 1 tl  voita 33, kurkkua 10, 2 kinkkuleikettä 20, mangoa 160
 
Iltapala 254
2 dl maustamatonta luonnon jogurttia 120, 1 dl marjoja 50, puolikas banaani 50 1 rkl kauralesettä 34
 
Liikunta
Kävely 90 min
Yläkropan puntti 45 min
 
Fiilikset
 
Tänään oli koko ajan nälkä. Tai en tiedä nälästä, mutta olisi tehnyt mieli koko ajan syödä ja syödä! Lampaanviulu oli tosi hyvää ja sitä olisi mieli tehnyt syödä vaikka kuinka paljon. Siitä tulikin mieleeni, että voisin vetäistä rautakuurin koska usein kun minun tekee mieli punaista lihaa, niin taustalta paljastuu matalat rauta-arvot. Pitkä ulkoilu kovassa pakkasessa myös lisää ruokahalua selvästi. Illalla olin väsynyt ja ärsytti?
 

8. PÄIVÄ 1372 kcal

Aamiainen 408
Vihersmoothie (puolikas banaani, kourallinen lehtikaalia 1 tl macaa, 1 tl psylliumia, 2 tl viherjauhetta, vettä) 100
1 riisikakku 50, 1 tl  voita 33, kurkkua 5, 1 polar 15 juustosiivu 26, 1 keitetty kananmuna 74
Latte kauramaitoon 120
 
Lounas 253
Kaali-sipulipaistosta 100, broilerin ohut rintaleike 120 g 120, 1 tl voita paistamiseen 33
Päivällinen 102
3 dl rasvatonta gefilus piimää 102 ?
Iltapala 609
3 itsetehtyä kaurasämpylää 372, 2 tl voita 66, kurkkua 10
1 mango 161
Liikunta
Kävelylenkki 60 min
Fiilikset
Kiireinen päivä ja päivällinen jäi syömättä. Illalla oli ihan järkyttävä nälkä. Tein itse kaurasämpylöitä ja ehdin syömään iltapalan vasta klo 21. Energiaa riitti yllättävästi koko päiväksi tosi hyvin.

9. PÄIVÄ 1664 kcal

Aamiainen 620
Tuorepuuro (kaurahiutaleita, chiansiemeniä, kauralesettä, raaka kananmuna, kauramaitoa, mustaherukkaa) 500
Latte kauramaitoon 120
Lounas 573
Vihannespaistosta (porkkana, valko- ja parsakaalia, punasipulia) 150, broilerin ohut rintaleike 120 g 120, 1 rkl voita paistamiseen 102, 1,5 dl raejuustoa 108,  puolikas kaurasämpylä 60, 1 tl voita 33
Päivällinen 217
2 riisikakkua 100, 1 tl  voita 33, kurkkua 10, 1 keitetty kananmuna 74
Iltapala 254
2 dl maustamatonta luonnon jogurttia 120, 1 dl marjoja 50, puolikas banaani 50 1 rkl kauralesettä 34
Liikunta
Kävelylenkki 60 min
Vinyasa jooga 40 min
Fiilikset
Tein eilen illalla tuorepuuron valmiiksi aamua varten jääkaappiin. Laitoin siihen paljon kuituja kuten chiansiemeniä ja kauralesettä. Ajattelin jälleen kerran, ettei tuorepuurossa voi olla paljoa kaloreita- no eipä! Yllätyin kuin aamulla laskin tuorepuuron kalorit, pelkästään yhdessä desissä kauraleseitä on yli 100 kaloria- siis kauraleseessä!! Jälleen kerran sorruin ei-super-terveellinen-ruoka-voi-lihottaa-HAH HAH?? No puuro oli jo massussa kun sain tietää aamiaisen kalorit ja hyväähän se oli tietty. Olo oli tosi pirteä koko päivän. Tuntuu siltä, että kroppa on sopeutunut hyvin niukentuneeseen kalorimäärään. 

HUOMIOITA EKAN VIIKON JÄLKEEN

Aamulla kävin puntarissa ja huomasin, että paino oli tippunut viikossa puoli kiloa eli on nyt 60,2. Eli tahti on juuri se mitä on ollu tavoite. Olen kyllä varautunut siihen, että paino saattaa välillä junnata myös paikoillaan. Fiilis on ollut pääsääntöisesti hyvä ja sen huomion olen jälleen kerran tehnyt, että mikäli olen kotona, niin dieetin noudattaminen on helppoa. Sen sijaan ulkona syöminen on aina vähän kysymysmerkki kalorien suhteen ja reissupäivät ovat luku sinänsä. Jos olen muistanut syödä säännöllisesti, niin minulla ei ole ollut juurikaan nälkä. Eli nälän tunne on tullut liian pitkistä ruokailuväleistä, mikä on ollut minulle ongelma jo ennen dieettiäkin. Mitään makeaa ei ole tehnyt yhtään mieli, sen sijaan tavallista ruokaa on tehnyt mieli syödä enemmän.
Minulla on koko ajan ollut sellainen fiilis, että kirjaan liian vähän kaloreita. En tiedä mistä se johtuu ja pitääkö paikkansa. Olen kuitenkin kirjannut kaikki mitä olen syönyt tai ainakin yrittänyt muistaa. Kaloreissa voi olla virheitä vaikka olen ne moneen kertaan tarkistanut! On ollut todella todella mielenkiintoista kirjata ylös syömisiä ja kaloreita. Olen oppinut niin paljon reilun viikon aikana. Edelleen sorrun ajatteluun ettei terveellisessä ruoassa voi olla paljoa kaloreita, kuten tuorepuurossa- HAH? Ja kuinka monta kertaa olenkaan kuullut sanonnan, että terveellistä ruokaa syömällä ei ihminen liho- se on täyttä potaskaa! Ihminen lihoo, jos syö enemmän kuin kuluttaa. Ja lapsikin sen tietää, että tottakai kannattaa syödä terveellisesti, mutta ei ole pahitteeksi, että tiedostaa kuinka paljon energiaa saa päivässä varsinkin jos yrittää tiputtaa painoa.
Lopetan tältä kertaa tähän. Jatkoa tulee jo reilun viikon kuluttua eli jatkan ruokapäiväkirjan pitämistä. Ja tulossa on runsaasti painonhallintaan liittyviä postauksia ja ruokaohjeita, joten pysykäähän kanavalla. Kirjoitan pian myös postauksen, jossa kerron miten ja millä tavalla lasken ruokien kalorit ja kirjoitan myös vinkkejä ruokapäiväkirjan pitoon.
Lue lisää painonhallinnasta ja laihdutuksesta täältä.

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

Terveellinen kaalilaatikko- ohje blogissa

 

Meikätyttö voisi syödä ne kalorit mitä Mammalta jää syömättä…

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.