Hae
Kutsu vapauteen

Hirsikehikon pystytys alkoi tänään!

Mökkiprojekti etenee

 

 

Meidän eli mun ja poikien mökkiprojekti etenee tällä viikolla kovaa vauhtia. Nimittäin eilen tuotiin hirret tontille ja tänään on alkanut hirsikehikon pystytys. Maansiirtotyöt ja perustukset on tehty toukokuun aikana. Isä on tehnyt ihan valtavan työn tämän mökkiprojektin eteen jo nyt. Hän on hoitanut kaikki rakennuslupa-asiat, vanhan mökin polttamisen ja uuden rakentamisen osalta. Sen lisäksi hän on huolehtinut maansiirtotöistä, kaivon tekemisestä ja tehnyt yksin perustukset. Ilman isää tämä mökkiprojekti olisi ollut ihan mahdoton toteuttaa. Ja vielä hirsikehikon jälkeenkin isä auttaa kaikessa missä vaan pystyy. Hän on mm. hankkinut meille lattialautoja ja -niskasia (en edes tiedä mitä nuo niskaset on vaikka se mulle on sataan kertaan selitetty) ja vaikka ja mitä. Eli ollaan kyllä isälle isossa kiitollisuuden velassa poikien kanssa<3

 

 

Lue myös: Mökki ilmi liekeissä juuri nyt

 

 

Isä on tehnyt mökille perustukset. Takana näkyy mun veljen mökki.

 

 

aikataulussa ollaan

 

 

Mökkiprojekti on edennyt aivan aikataulussa, jopa hieman etuajassa. Juhannukseksi ei mökille vielä päästä. Tosin Karin ja koirien kanssa mennään mun veljen mökille juhannukseksi, joka on ihan meidän tulevan mökin vieressä (näkyy kuvassa taka-alalla). On kiva mennä katsomaan miten pitkälle hirsikehikon pystytys on edennyt. Meidän mökin pystyttää Varilan Seppo ja hän hoitaa myös vesikaton rakentamisen. Isä asentaa ikkunat ja ovet ja uskon, että parissa viikossa mökki on jo sateelta täysin suojassa. Meidän isällä on aikanaan omistanut Ähtärin Lasipalvelun, joten ikkunoidenkin asennus on hyvissä käsissä:)

 

 

Lue myös: Äiti-poika projekti starttasi- jännityksellä odotan mitä tästä tulee!

 

 

 

 

aurinkopaneeleja ei ehkä vielä tänä kesänä

 

 

Alunperin ajateltiin, että tänä kesänä hankitaan aurinkopaneelit jääkaappia ja valoja varten, mutta nyt kun isä on rakentanut meille kaivon, niin voipi olla että niiden hankintaa vähän lykätään. Ainakin jos budjetti menee tiukille. Meidän Noppa on muuten tämän projektin ”talousvastaava” eli istuu rahojen päällä- on muuten tosi tarkka jätkä kaikkeen rahaan liittyvässä!!!  Aggregaatilla saadaan kahvit keitettyä ja kännykät ladattua, joten hirveä kiire ei paneeleilla ole. Eilen pohdittiin poikien kanssa, että jos kerran mun vanhemmat on vuosikymmeniä pärjänneet mökillä ilman aurinkopaneeleita, niin kyllä mekin pärjätään ainakin yksi kesä:) Mun veli on asentanut omaan mökkiinsä aurinkopaneelit muutama vuosi sitten ja hyvin näyttävät toimivan eli kyllä ne meidänkin mökkiin jossakin vaiheessa asennetaan.

 

 

Äsken isä laittoi wu viestiä, että perustusten teko oli mennyt ihan nappiin:)

 

seuraa instastoryssa projektin etenemistä vaihe vaiheelta

 

 

Tämmöisiä ajatuksia tällä kertaa. Ollaan poikien kanssa ihan innoissaan ja varmaan ainakin Allun kanssa mennään jo ennen juhannusta mökillä piipahtamaan Karan ja Oven kanssa. Harmittaa tosi paljon kun Tuto ja Kara eivät enää tuu toimeen keskenään eli eivät voi olla mökillä yhtä aikaa:) Se on se narttujen elämä sellaista! Päivitän tänne blogiin mökkiprojektin etenemisestä ja varsinkin instastoryyn laitan aina kuvia kun Seppo ja isä mulle niitä lähettelee. Eli tuu seuraa mua instaan, löytyy nimellä satusjoholm:)

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.