Hae
Kutsu vapauteen

Cowdenin yrttiprotokolla mykoplasman hoidossa

Olen hyvin vaikuttunut yrttien tehosta ja voimakkuudesta. Vielä kun ottaa sen huomioon, että antibiootit tehoavat mykoplasmaan huonosti myöhemmässä vaiheessa ja yrteillä sitä voidaan hoitaa luonnonmukaisesti ilman sivuvaikutuksia, niin ei voi sanoa muuta kun että VAU! Lisäksi hiukseni ja ihoni eivät ole koskaan olleet näin hyvässä kunnossa kun nyt ovat.

 Kiitos teille kannustavista viesteistä, joita olen saanut runsaasti aiheeseen liittyen. Moni on kehunut aihetta mielenkiintoiseksi ja kannustanut kirjoittamaan jatkossakin mykokuulumisia. Selvästikään en ole ainut mykoplasmaa sairastava, vaan kohtalotovereita riittää runsaasti- valitettavasti!
Tämä on siis jatkokertomus kuukausi sitten kirjoittamalleni postaukselle, joka löytyy täältä: http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2015/12/mykoplasman-hoito-yrteilla.html. Tämä kannattaa lukea ennen kuin jatkat tämän lukemista, niin pääset kärryille mistä on kysymys.
Yrttien käyttöä on takana nyt tasan kaksi kuukautta. Joulukuun 2015 lopussa (yrttien käyttöä oli takana kuukausi) olo oli jo selvästi parempi, tosin unihäiriöitä oli alkanut ilmaantumaan sekä ajoittaista flunssaista oloa (ei kuitenkaan flunssaa). Mykoplasma arvot on viimeksi otettu marraskuussa 2015, joten en tiedä mikä on tilanne niiden suhteen tällä hetkellä. Luotan kuitenkin enemmän omaan olooni enkä ole niitä käynyt otattamassa. En siis edes tiedä sairastanko enää mykoplasmaa vai taudin jälkitilaa.
Tammikuun alussa iski kovat pakkaset. Lenkkeilin koiran kanssa normaalisti ja erään lähes kaksituntisen (vähän venähti) kävelylenkin jälkeen pulssi nousi yhtäkkiä uudelleen korkeaksi ja sydämen syke tuntui voimakkaasti kurkussa. Ärsytti tosi paljon, kun olin jo luullut päässeeni eroon korkeasta sykkeestä. Otin muutaman päivän rauhallisesti ja pikku hiljaa syke rauhoittui, mutta siinä meni lähes viikko. Ihmettelin takapakkia, mutta sitten tajusin, että kova pakkanen on yksi lisärasitus elimistölle ja kun en ainakaan yhtään lyhentänyt lenkkiä, niin pääsi näin käymään. Normaalistihan ihminen lyhentää lenkkiä kovassa pakkasessa eikä pidennä:)
 
Kuun alussa kärsin edelleen unihäiriöistä: heräsin aamulla kolmen neljän maissa enkä saanut enää lainkaan nukuttua. Olo oli virkeä yöllä, mutta päivällä väsytti. Yhdistin nämä unihäiriöt yrttien käyttöön, sillä en ole ennen niistä kärsinyt. Aloin aikaistamaan selvästi iltayrttien ottoa ja otan ne nykyään viimeistään klo 18 mennessä, mielellään aikaisemmin. Mikäli en siihen mennessä ole muistanut niitä ottaa, niin sitten jää ilta-annokset ottamatta koska muutoin saa nukkumattia odotella myöhään yöhön. En tiedä, vaikuttavatko yrtit samalla tavalla virkistävästi kaikkiin ihmisiin, mutta uskoisin, että tässä on yksilöllisiä eroja. Eli tällä hetkellä yöuneni ovat normalisoituneet lähes normaaleiksi. Välillä vieläkin herään yöllä pirteänä ja valvon jonkin aikaa, mutta mikään suuri ongelma se enää onneksi ole kun sitä ei ala omassa päässä suurentelemaan. Mikäli yöllä en saa nukuttua, niin teen usein rauhoittavaa hengitysharjoitusta, joka joskus auttaa, joskus ei. Hengitysharjoituksen löydät tästä: http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2015/12/hengitysharjoitus-rauhalliseen-youneen.html. Rauhoittavaa ashwagandhaa olen  ostanut ja purkki odottaa keittiön pöydällä ottajaansa. Yhtenä ainoana iltana olen sitä muistanut ottaa. Ilmeisesti jossakin tulee raja vastaan kun montaa valmistetta ottaa päivän aikana niin etten tätä yhtä ole saanut otettua:) Tuo eri valmisteiden ja yrttien suuri määrä onkin ainoita negatiivisia asioita yrttikuurissa unihäiriöiden lisäksi.

 
 Olenko viime kuukauden ajan elänyt normaalia elämää? Muutoin olen, mutta raskasta hikiliikuntaa olen välttänyt. Päivittäin olen käynyt reippaalla kävelylenkillä koiran kanssa ja lisäksi olen tehnyt suhteellisen raskasta vinyasa tyyppistä joogaharjoitusta muutaman kerran viikossa. Ja tietenkin olen tehnyt ihan normaalisti töitä, välillä tosi pitkiäkin työpäiviä. Mutta en koe olevani vielä niin terve, että uskaltaisin juoksulenkille lähteä kunnolla hikoilemaan. Sen olen huomannut, että mikäli rasitan itseäni liikaa, alkaa syke helposti hetkellisesti nousemaan ja tulee sellainen olo, että flunssa meinaa tulla päälle vaikka ei tulekaan. Eli elimistö varoittelee jos riehaannun liikaa.
Jos palaan vielä kahden kuukauden takaiseen tilanteeseen, jolloin aloitin yrttikuurin, on vointi mennyt huomattavasti parempaan suuntaan. Mitään synteettisiä lääkkeitä en ole tämän taudin taltuttamiseen tarvinnut muutamaa särkylääkettä lukuun ottamatta. Toki täytyy muistaa se, etten ole sairastanut vaikeaa tautimuotoa, sillä arvoni (IgM) oli jo marraskuussa matalahko eikä oireetkaan ole olleet flunssaherkkyyttä ja korkeaa sykettä lukuunottamatta vaikeita. Aion jatkaa yrttien ottamista niin kauan kun koen olevani täysin terve (pystyn treenaamaan normaalisti) ja vielä sen jälkeenkin jonkin aikaa. Lisäksi kiinnostus yrtteihin on herännyt laajemminkin ja aion jatkossakin käyttää tiettyjä yrttejä  kuuriluonteisesti. Ainakin kahta yrttiä, joita voi käyttää flunssan ehkäisyssä ja hoidossa, tulee meiltä aina löytymään. Olen hyvin vaikuttunut yrttien tehosta ja voimakkuudesta. Vielä kun ottaa sen huomioon, että antibiootit tehoavat mykoplasmaan huonosti myöhemmässä vaiheessa ja yrteillä sitä voidaan hoitaa luonnonmukaisesti ilman sivuvaikutuksia, niin ei voi sanoa muuta kun että VAU!
 
Lisäksi hiukseni ja ihoni eivät ole koskaan olleet näin hyvässä kunnossa kun nyt ovat. En tiedä johtuuko se yrteistä vai tietyistä ruokavali
omuutoksista vai niiden yhteisvaikutuksista. Mutta tuskin se ainakaan mykoplasmasta johtuu.
 
Tällä hetkellä otan neljää yrttiä nestemäisessä muodossa ja kuutta eri valmistetta (yrttejä, adaptogeenejä) sekä lukuisia vitamiinilisiä. Noudatan gluteenitonta ruokavaliota ja yritän elää terveellistä elämää. Vältän kuitenkin nipottamista (olen siinä kyllä tosi hyvä) ja välillä nautin lasillisen viiniä/olutta ja mikäli makeanhimo iskee syön palan suklaata hyvällä omalla tunnolla. Pyrin pitämään mieliteot kuitenkin kohtuudessa ja olen sitä mieltä, että jos bakteerin kaataminen kaatuu yhteen viinilasilliseen kuukaudessa, niin sitten ei voi mitään. Liiallinen tiukkapipoisuus ei ole terveellistä kenellekään samoin kuin  ei liiallinen lepsuilukaan. Sitä paitsi tiukkapipot ovat ympäristölleen erittäin rasittavia (been there) varsinkin jos nipottamiseen liittyy ylitsevuotavaa maailmanparannus meininkiä.
 
Käytän siis mykoplasman hoitamiseen Cowdenin yrttiprotokollaa ja ohjeet olen saanut lääkäriltä ja terapeutilta. Tarkemmat tiedot löytyy ensimmäisestä postauksesta (linkki tämän jutun alussa). En suosittele kenellekään sitä, että ryhtyy omin päin yrttejä (ainakaan suuressa määrin) käyttämään, koska ne ovat tosi voimakkaita ja niillä voi olla arvaamattomia yhteisvaikutuksia esimerkiksi muiden lääkkeiden kanssa. Lisäksi yrtit ovat suhteellisen arvokkaita, joten ei niitä kannata mennä suinpäin ottamaan vaan kannattaa olla yhteydessä osaavaan terapeuttiin tai lääkäriin, joka yksilöllisesti määrää protokollan jokaiselle potilaalle.
 
Valoa ja terveyttä kohti ollaan siis menossa ja uskon, että jo keväällä pystyn aloittamaan kuntosalitreeninkin, kun vaan maltan tehdä sen maltilla. Se ei olekaan minun tapauksessani välttämättä ihan yksinkertainen juttu ja näen jo nyt sieluni silmissä ne tulevat keskustelut joita tulen käymään itseni kanssa liian rankan treenin jälkeen:) Se keskustelu alkaa aina samalla tavalla: ”Etkö sinä koskaan opi…?” Toivon teille kaikille pitkittynyttä mykoplasmaa sairastaville ja tietenkin muillekin hyvää vointia ja terveyttä. Olkaa yhteydessä ja kyselkää. Kerron mielelläni omista kokemuksistani ja kuuntelen muiden kokemuksia. Ja koska tämä tarina on jatkokertomus, päivittelen kuulumisia taas kuukauden kuluttua.
Kommentoi ihmeessä kommenttikenttään mikäli sinulla on kokemuksia mykoplasmasta, yrteistä tai muista hoitomuodoista.

17 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Voi ihanaa kuulla että on toiminut noin hyvin! Mullakin hyvä kausi meneillään 🙂 Cowden on tehokas!

 2. Leena kirjoitti:

  Hei!

  Raimo Holtti valmistaa ns. Rakkotaudin juomaa, joka on vanhan kansanparannusperinteen mukaisesti valmistettu rohto krooniseen virtsatietulehdukseen. Nyt muutama urheilija on kokeilemassa sen tehoa mykoplasmaan. Sama juoma auttaa myös borrelioosista kärsiviä, jokin yhteinen nimittäjä näillä kaikilla siis on. Tuossa Rakkotaudin juomassa on suopursua, tuomen kaarnaa ja katajaa, en tiedä mitä osia enkä miten valmistettuna. Raimo on kerännyt ne itse Keski-Pohjanmaalla, pääasiassa omilta mailta, joten ne ovat puhtaasta luonnosta, ja hän valmistaa juomaa itse. Tuota juomaa nautitaan 2 litraa, ei sen enempää eikä pitempään. Nämä Suomen luonnosta saatavat raaka-aineeet eivät varsinaisesti kaikki ole yrttejä, mutta uskon vakaasti, että eri luonnontuotteilla on voimakkaita vaikutuksia, mielenkiintoista lukea sinun kokeilujasi. Tällä sivulla on vähän lisätietoa, jos kiinnostaa http://kansanparannus.simplesite.com/418618542 Sivustolla on myös puhelinnumero suoraan Raimolle, jos joku haluaa kontaktia, hänellä ei itse asiassa ole lainkaan nettiyhteyttä. Yritän kertoa myöhemmin tästä kokeilusta, siis sitten, kun kokeilleita on enemmän kuin pari!

 3. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Kiitos ja upeaa kuulla, että Sinullakin menee hyvin:)! Pitääpä käydä lukemassa päivityksiäsi:)

 4. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Kiitos tiedosta! Todella kiinnostava juttu ja hienoa, että mykoplasman hoitoon tuntuu tulevan koko ajan uusia luonnonmukaisia hoitokeinoja. Jos vaan viitsit, niin laita ihmeessä tähän blogiin lisätietoja onko rohdosta ollut apua. Käyn katsomassa nettisivut.

 5. kirmar kirjoitti:

  Minulla on Lymen tauti, borrelioosi + lukuisia oheisinfektioita. Olen ollut Cowden protokollalla nyt viidettä kuukautta ja tulokset ovat uskomattoman hyviä.

 6. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Ihana kuulla! Oletko noudattanut jotakin tiettyä ruokavaliota esimerkiksi gluteenitonta tai maidotonta?

 7. Anonyymi kirjoitti:

  Minullakin todettiin borrelioosi + mykoplasman vasta-aineet selvästi koholla. Olen noudattanut Cowdenia nyt pari viikkoa ja olo on kyllä ollut jo hitusen pirteämpi. On mahtavaa lukea positiivisia kokemuksia ko. protokollasta ja uskonkin, että suunta on tästä pikkuhiljaa kohti parempaa 🙂

 8. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Vau, ihana kuulla:) Minäkin huomasin eron heti parin viikon jälkeen. Välillä on aina ollut huonompia jaksoja, en tiedä onko herxejä vai mitä ja liittyykö ne edes mitenkään mykoplasmaan. Ilmoittele itsestäsi ja Cowden kokemuksistasi tänne blogiin jatkossakin. Tsemppiä ja paranemista Sinulle:)

 9. Unknown kirjoitti:

  Mä olen kohta kuukauden syönyt Cowdenin perus-protokollaa ja olo on kyllä parempi! Mulla on borrelioosin ja/tai mykoplasman tapaiset oireet, mykoplasmaa mulla ei ollut, borrelioosia ei yleislääkärit halua testata. Kärsin vielä kuumeilusta ja lämmöstä sekä myös virtsaoireista, pissalla joutuu käydä usein. Missä teillä on testattu borrelioosia?

 10. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Borrelioosi testataan verikokein. Laita minulle viestiä blogin Facebook sivujen kautta niin kerron minne kannattaa mennä otattamaan kokeita.

 11. mari87 kirjoitti:

  Hmm itselläni mykplasma ja haluisinkin tietää mistä ja miten saisi aloitusapua näiden yrttien kanssa? kai sitäkin voisi jo kokeilla 🙂

 12. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Missä asut ?

 13. Anonyymi kirjoitti:

  Lääkärikeskus Astris?

 14. Soile Hautamäki kirjoitti:

  Hei, kuka osaisi hoitaa tällä Cowdenin protokollalla ?

 15. Doc kirjoitti:

  Mitä vaikuttavia aineita on tuossa kombinatiossa farkamkologisina???
  Voisko täällä vastata.Femmalla just mielenkiintoinen ohjelma jossa sivuttiin borreliaa…

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Hei. En osaa vastata kysymykseesi, koska en ole alan asiantuntija. Käytin ainoastaan
   itse näitä yrttejä mykoplasman hoitoon. Kannattaa kääntyä asiantuntijan puoleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *