Hae
Kutsu vapauteen

Katse eteen ja suupielet ylöspäin
Kuluneen vuoden viimeinen puolikas oli raskas, mutta se on nyt mennyttä. Olen usein sanonut, että kun vastoinkäymisiä tulee ei pitäisi sanoa miksi minä, vaan että testatkaa minua. Minua todella testattiin monella tavalla…

”Katse eteen ja suupielet ylöspäin. Teen vastoinkäymisestä voimaa. Katse eteen ja suupielet ylöspäin. Antaa tulla, kestän kyllä, periks en tuu antamaan.”

En voisi paremmin muotoilla omia ajatuksiani kuin tämän Elastisen kappaleen kertaussäkeistön sanoin. Elämään kuuluu vastoinkäymiset, onnistumiset ja tasaiset jaksot. Kulunut vuosi oli raskas, mutta se on nyt mennyttä. Olen usein sanonut, että kun vastoinkäymisiä tulee ei pitäisi sanoa miksi minä, vaan että testatkaa minua. Not why me- try me (kuulostaa englanniksi paljon paremmalta). Minua todella testattiin monellakin eri tavalla, enkä osaa vielä olla kiitollinen tapahtuneista asioista. En kuitenkaan kapinoinut vastaan, ehkä vähän, enkä juossut karkuun. Olenko siis selvinnyt kaikesta? En, mutta eteenpäin ollaan menossa ja olen hengissä. Vaikeudet vahvistaa sanotaan. Ei tunnu todellakaan siltä, että olen vahvistunut tapahtuneesta. Ei vielä. Sekin päivä tulee, mutta sen aika vaan ei ole vielä. Opinko mitään? Toivottavasti, sillä kokemuksesta tiedän, että koettelemukset toistuvat niin monta kertaa, kuin olen oppiläksyni oppinut.


”Aloitan ittestäni, korjaan mun mielen. Nostan mun katseen ja mun suupielen”.

Paljon tapahtui hyvääkin ja paljosta saa olla kiitollinen. Paljon rakkautta, iloa, hersyävää huumoria, onnistumisia ja jopa todeksi muuttuneita unelmia. Yhteenkuuluvuutta ja elämän rajallisuuden tajuamista. Viimeistään tänä vuonna ymmärsin, että elämä voi loppua hetkessä eikä sen jatkumisesta ole takuuta. Ainut mitä voi itse tehdä, on nauttia joka hetkestä ja ympärillä olevista rakkaista ihmisistä. Mikään ei maailmassa ole tärkeämpää kuin kohtaamiset läheisten ja yleensäkin ihmisten kanssa. Mikään materia eikä menestys voi niitä korvata.

”Mun ei täydy vaan mä saan.”
”Asenne ratkaisee, oon nähnyt senkin.”

Ensi vuosi tulee olemaan rauhallinen. Näin tapahtuu aina raskaan elämänjakson jälkeen. Muutoksen tuulet puhaltavat monestakin suunnasta ja se asettaa omat haasteensa tulevalle vuodelle. Oma asenne tulee ratkaisemaan miten muutoksista selvitään. Aion selvitä hyvin. Omilla valinnoilla pystyy paljon vaikuttamaan siihen millainen vuodesta tulee vaikka elämää ei pystykään hallitsemaan. En voisi kuvitella elämääni ilman unelmia, sillä peloissa ja unelmissa on ihmisen tulevaisuus. Ja sen minkä pystyy kuvittelemaan, pystyy myös toteuttamaan.


Neiti Näpsäkkä meni jo:)

Tähän maailman parhaaseen treenikuvaan päätetään tämäkin vuosi:) Vuosi 2015 meni jo, nyt katse eteen ja suupielet ylöspäin. Mites on niiden uuden vuoden lupausten laita? Niitä ei nyt ole eikä tule. Sen sijaan yritän elää rehellistä ja läsnä olevaa elämää ja toivon, etten kävele niiden ihmisten ohi, jotka tarvitsevat minua ja joille voisin jotakin itsestäni antaa. Toivotan Sinulle rakas lukijani ja ystäväni rakkauden täyteistä tulevaa vuotta<3

2 kommenttia

  1. Niilo ja Jalo kirjoitti:

    Ihanaa uutta vuotta sinulle Tutolle ja perheellesi ♥ Aurinko löytää
    sinut varmasti vuonna 2016 🙂

  2. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Kiitos sitä samaa myös teille kaikille<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.