Hae
Kutsu vapauteen

Elämäntapamuutos tuntuu ja näkyy

Löysin Facebookista 9 vuotta sitten otetun kuvan itsestäni muutama päivä sitten ja hätkähdin, koska en meinannut tuntea itseäni tuosta kuvasta. Ihminen toki näkee aina sitä mitä haluaa nähdä, mutta vaikka haluaisi nähdä mitä vaan, niin siitä huolimatta muutos on mielestäni tosi iso. Ja vielä isommalta se tuntuu sen vuoksi, että 9 vuotta sitten en kärvistellyt vaihdevuosien kourissa niin kuin nyt. Tuo kärvistely on tietty tosi voimakas ilmaus, mutta voin kertoa olevani sataprosenttisesti tuon ilmaisun takana 🙄 Tietenkin kuvien valo on erilainen eli uudemmassa kuvassa se on parempi eikä myöskään ilme ole prikulleen sama, mutta silti. Tämän parempia kuvia ei nyt kuitenkaan ole saatavilla, joten näillä mennään. Ainakin omaan silmääni näytän vuonna 2022 huiman paljon freesimmältä kuin vuonna 2013. MItä sitten 9 vuodessa on tapahtunut? Yhdellä sanalla sanottuna elämäntapamuutos vaikka alunperinkin elämäntapani olivat terveelliset.

 

 

muutosta tapahtunut terveydentilassa, painossa, ruokavaliossa ja ihon kunnossa

 

Muutosta on tapahtunut kehon painossa, ihon kunnossa sekä yleisessä terveydentilassa ja jaksamisessa. Painoin 43 vuotiaana muistaakseni 6 kiloa enemmän kuin tänään ja ruokavalioni oli hiilihydraattitietoinen ja melko terveellinen. En vältellyt kuitenkaan gluteenia enkä hiilihydraatteja. Sen sijaan rasvoja kyllä vältin,  vaikka en ollut kuitenkaan rasva kammoinen. Olen aina ollut liikunnallisesti todella aktiivinen eli liikunnan määrässä ei ole tapahtunut muutosta. Vuonna 2003 joogasin kuitenkin enemmän eli tein 6-7 harjoitusta viikossa. Terveydentilani oli vuonna 2013 huonompi kuin tänään, sillä takana oli 10 vuoden kova infektio kierre, joka johtui sisäilma-altistuksesta ja jonka johdosta sairastuin ammatti astmaan. Tosin vuonna 2013 otetussa kuvassa olen päässyt jo astmalääkkeistä eroon ja koen olevani parantunut. Ja kilpirauhasen vajaatoiminta minulla puhkesi jo vuonna 2000, joten se ei selitä muutosta. Ihoani en hoitanut lainkaan ellei mukaan lasketa ihon perus puhdistusta ja rasvaamista ”millä tahansa” kasvovoiteella tai kookosöljyllä. Ihon hoitaminen ei voinut vähempää kiinnostaa, puhumattakaan mistään kasvojumpasta tai muusta vastaavasta.

 

Ketoelämää ja kasvojumppaa instassa @satusjoholm

 

voin 51-vuotiaana hurjan paljon paremmin kuin 43-vuotiaana

 

9 vuotta myöhemmin olen noudattanut jo vuosikausia keto tai VHH ruokavaliota, jolla on ollut suunnaton merkitys energiatasooni ja jaksamiseeni. Ennen hiilihydraattien vähentämistä luovuin gluteenista, mikä jo pelkästään lisäsi hyvinvointiani merkittävästi. Nykyään terveydentilani on erinomainen, tosin jo mainitsemani vaihdevuodet tuntuvat ja näkyvät välillä enemmän ja välillä vähemmän. Ihon kunto on älyttömän paljon parempi nykyään siitä huolimatta, että minulle puhkesi muutama vuosi ruusufinni. Tällä hetkellä se on kuitenkin melko hyvin remissiossa. Päivittäinen kasvo jumppa on kiinteyttänyt kasvojani selvästi, mikä näkyy mielestäni eniten poskipäissä ja jopa leukalinjassa sekä ihon värissä. Ihon kuntoon on vaikuttanut oleellisesti myös tehokkaat hoitolahoidot kerran kuukaudessa sekä ihon huolellinen kotihoito. Ja tietenkin hiukset vaikuttavat asiaan: aika harvoin kasvojen sivulla roikkuvat suorat hiukset liftaavat kasvojen piirteitä ylöspäin. Yhdellä lauseella kuitattuna voin sanoa voivani 51-vuotiaana hurjan paljon paremmin kuin 43-vuotiaana ja se tuntuu olossani ja mielestäni näkyy jopa uloskin päin.

 

muutos on mahdollinen

 

Muutokset sekä omassa että monien KETO RISE UP verkkokurssilaisten elämässä ovat osoittaneet minulle vahvasti sen, että elämäntavoilla on valtava merkitys ihmisen hyvinvointiin, ulkonäköön ja energiatasoon. Ruokavaliolla, liikunnalla ja palautumisella on väliä ja vaikka kaikkiin asioihin ei elämässä voikaan aina itse vaikuttaa, niin todella moneen voi! On tosi palkitsevaa huomata, että 51-vuotiaana on elämänsä kunnossa toisin kuin 43-vuotiaana- vaikka ei minun elämäntavoissani silloinkaan ollut mitään valittamista. Päinvastoin ne olivat jo tuolloin tosi terveelliset vaikkakaan ei minulle ihan optimaaliset ainakaan ruokavalion osalta. Muutos on mahdollinen, mutta ainoastaan siinä tapauksessa mikäli sen aloittaa.

 

TULE MUKAAN KETO RISE UP VERKKOKURSSILLE

 

Laihdu pysyvästi, energisoidu ja palaudu paremmin koulutetun valmentajan ohjauksessa. Mukana jo satoja osallistujia! Osta hyvää palautetta saanut verkkokurssi ALE hintaan täältä: https://www.campwire.com/buy_flexible/7f37143f-bb8c-42e8-bd8d-45d0da8d327a

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *