Hae
Kutsu vapauteen

Vähähiilihydraattinen mansikka-cashew-raakasuklaa

 

Pitkästä aikaa tein raakasuklaata ja tällä kertaa ajattelin tehdä sen cashewtahnasta, kookosmannasta ja mansikoista suklaakuorrutuksen kera. Tuli kyllä älyttömän hyvää. Makeutin nestemäisellä stevialla, toki voit makeuttaa omasi vaikkapa karppisokerilla tai kuitusiirapilla. Tämä raakasuklaa on varsinainen vitamiinipommi. Kokosinkin alle hieman tietoja tässä ohjeessa käytetyistä raaka-aineesta. Kun niitä lueskelet, niin ymmärrät mitä tarkoitan. Säilytä suklaata jääkaapissa tai pakastimessa. Mikäli säilytät pakastimessa, niin ota suklaa sulamaan ennen nauttimista. Suklaa maistuu erityisen hyvältä luomukahvin tai teen kanssa ja lupaan, että se on täyttä ravintoa.

Kookosmanna on samettisen pehmeää ja kermaista. Foodinin kookosmanna jauhetaan kookoksen lihasta hellävaraisesti kivimyllyssä. Kookosmanna sisältää runsaasti kuituja, keskipitkiä rasvahappoja ja lauriinihappoa, jota löytyy  esimerkisksi äidinmaidosta. Kookosmannaa ei ole kuumennettu missään valmistuksen vaiheessa, joten sen kaikki ravintoaineet ovat tallella. Voit käyttää kookosmannaa esimerkiksi osana leivonnassa, vanukkaissa, smoothieissa, jäätelössä tai lusikoida sellaisenaan.

 
Kaakaovoi on kaakaopapujen siemenistä uutettua rasvaa ilman lisäaineita ja se valmistetaan käyttämällä kylmäpuristusmenetelmää, mikä säilyttää raakakaakaon luonnolliset ravintoaineet parhaiten. Kaakaovoi sisältää runsaasti rasvaliukoisia E- ja K-vitamiineja. Kaakaovoi on hyvä lisä smootheihin, leivonnaisiin sekä jälkiruokiin. Voit myös valmistaa siitä valkoista suklaata.
 
Lucuma-hedelmä on pitkään tunnettu “Inkojen kultana” ympäri maailman ja sillä onkin pitkä käyttöhistoria erityisesti Etelä-Amerikassa. Lucuman hedelmät muistuttavat avocadoa, mutta sen hedelmäliha on kurpitsan tavoin keltaoranssia. Lucuma on täynnä hyviä hiilihydraatteja ja se sopii hyvin luonnolliseksi makeuttajaksi. Lucuman maku on monivivahteinen, hieman kirpeä ja makeahko. Voit lisätä sitä lähes mihin tahansa raakaan tai kypsennettyyn ruokaan tuomaan herkullista makua, kermaista koostumusta ja lisää ravinteita. Lisää lucumaa smoothieen tai raakasuklaaseen, käytä jauhona erilaisissa leivonnaisissa tai mausta sillä kotitekoinen jäätelö.
Nutri-Nick nestemäinen stevia on täysin luontainen, kaloriton makeutusaine.

Nestemäinen stevia on erittäin helppo annostella, se sekoittuu erittäin hyvin nesteeseen ja lisäksi, että se makeuttaa se antaa myös makua. Sopii erinomaisesti esimerkiksi kahviin, teehen, pirtelöön, palautusjuomiin, suklaaseen tai mihin tahansa. 

 

Cashewtahna on jauhettua pähkinätahnaa. FitnessFirst valmistaa itse omat pähkinä- ja siementahnat hellävaraisesti kivimyllyssä jauhamalla kermaisen pehmeäksi, ravinteet säilyttäen. Hellävarainen ja huolellinen käsittely takaa ravinteiden maksimaalisen imeytyvyyden. Parapähkinät ovat erinomaisia seleenin lähteitä, se sisältää myös runsaasti proteiinia ja hyviä rasvoja fosforin, kuparin, jodin ja magnesiumin lisäksi. Voit käyttää parapähkinätahnaa sellaisenaan salaatinkastikkeissa, dippinä kasviksille tai nauti suoraan purkista reilu ruokalusikallinen ja saat päivän seleeniannoksen.
 
Raakakaakaon sanotaan  sisältävän yli 1200 aktiivista ainesosaa ja 10% kaakaon painosta on antioksidantteja. Tämä vie kaakaon täysin eri tasolle antioksidanttien lähteenä verrattuna käytännössä mihin tahansa muuhun ruoka-aineeseen. Tiesitkö että Suomen oma superfood mustikka sisältää vain kymmeneksen kaakaon antioksidanttimäärästä? Raakakaakao sisältää kaikista maailman ruoka-aineista suurimpia pitoisuuksia magnesiumia sekä korkeita pitoisuuksia rautaa, kromia, sinkkiä, rikkiä ja kuparia. Kaakao on myös hyvä kuitujen lähde ja kuumentamattomassa muodossa se sisältää myös paljon E- ja C-vitamiineja sekä suuren määrän aivojemme mielihyvää tuottaviin välittäjäaineisiin vaikuttavia ainesosia ja niiden rakennusaineita.
Soijalesitiinijauhe tuo kermaista rakennetta ja antaa tasaisen lopputuloksen. Itse asiassa ystäväni Pennasen Sepi sanoi, että sitä kannattaa lisätä sekä raakasuklaaseen että jäätelöön ja olenkin totellut Sepiä ja ollut tyytyväinen lopputulokseen. Soijalesitiini sisältää monia terveydelle välttämättömiä rasvahappoja ja esimerkiksi fosfokoliinia, joka on solukalvojen olennainen rakennusaine. Sen sanotaan parantavan solujen välistä kommunikointia ja jopa parantavan muistia. Soijalesitiini sisältää myös inositolia, joka hajoittaa kolesterolia.

Blogin lukijana alennusta Fitnessfirstin tuotteista

Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista. Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.
 
 
Ohje täyte (14 isoa palaa):
1 dl kookosmannaa
1 dl cashewtahnaa
1 rkl lucumaa
1 rkl soijalesitiinijauhetta
ripaus hyvälaatuista suolaa
Nestemäistä steviaa oman maun mukaan
muutama mansikka
Sekoita huoneenlämpöinen cashewtahna ja kookosmanna kulhossa keskenään ja lisää muut aineosat ja sekoita hyvin. Paloittele mansikan palat muottien pohjalle ja lusikoi reilu teelusikallinen täytettä mansikan palojen päälle. Laita pakastimeen jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.
Kuorrute:
4 rkl kaakaovoita
6 rkl raakakaakaota
Muutama tippa nestemäistä  steviaa*

Sulata kaakaovoi vesihyöryssä. Sekoita voin sekaan kaakao ja makeuttaja. Kun seos on jäähtynyt lusikoi muotteihin reilu teelusikallinen kuorrutetta ja laita suklaapalat vielä hetkeksi pakastimeen jähmettymään. Valmiit suklaapalat säilytetään jääkaapissa.

 

 

OHJEESSA ESIINTYVISTÄ TUOTTEISTA

Ohjeessa esiintyviä tuotteita voi tilata edullisesti *täältä.  Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

2 kommenttia

  1. Malinn kirjoitti:

    Ihana ohje! En ole nähnyt aikaisemmin valkoista raakasuklaata – pakko kokeilla 🙂

    https://fitnesta.blogspot.fi

  2. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Kiitos? Tää on kyllä hyvää?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.