Hae
Kutsu vapauteen

Meditaatioharjoitus sydänchakran tasapainottamiseen

Meditaatioharjoitus vahvistaa sydänchakraa, joka on rakkauden antamisen ja vastaanottamisen keskus. Meditaatio sopii tehtäväksi erityisen hyvin, mikäli kärsit sydänsuruista, kaipauksesta tai sinulla on terveysongelmia esimerkiksi rintakehän, yläselän, sydämen tai keuhkojen alueella. Tee meditaatio selin makuulla rauhallisessa ympäristössä. Aloita harjoitus viemällä huomio hengitykseesi ja käy mielessäsi läpi kaikki kehon osat alkaen varpaista aina päälakeen rentouttaen ne uloshengityksellä.

sydänchakraa tasapainottava meditaatioharjoitus

  • Vie huomio jalkapohjiin ja tunne kuinka ne lämpenevät ajatuksen voimasta.  Tunne kuinka lämpö alkaa levitä jalkapohjistasi jalkoja pitkin kohti lantiota ja jatkaa nousemistaan kohti hartioita. Anna lämmön levitä myös koko pään alueelle aina päälakeen saakka.
  • Vie huomio sydänchakraan, joka sijaitsee rintakehän alueella ja hengitä muutaman kerran syvään sisään ja ulos. Tunne kuinka rintakehä laajenee jokaisella sisäänhengityksellä ja keuhkojen yläosat täyttyvät hapella ja uloshengityksellä rentoutuu aina keuhkojen alaosaan asti.
  • Samalla kun pidät huomion rintakehän alueella, visualisoi mieleesi kuva vaalean punaisesta ruususta, jossa on vihreät lehdet. Ajattele ruusua muutaman hengityksen ajan. Katso sen kauneutta ja ainutlaatuisuutta ja näe siinä luojan luomistyön tulokset. Vie nyt huomio itseesi ja tiedosta, että sinä itse olet tuo kaunis, ainutlaatuinen ruusu, joka ansaitsee elämäänsä vain parasta. Ajattele itsestäsi rakastavia ajatuksia ja anna koko sydämen alueesi täyttyä rakkaudesta. Jatka tätä niin kauan kuin olet vakuuttunut omasta ainutlaatuisuudestasi.
  • Mikäli kärsit sairauksista tai kivuista kehossasi, ajattele sairastunutta ruumiinosaa/elintä ja ajattele rakastavia ajatuksia itsestäsi ja sairaudestasi. Pyydä anteeksi keholtasi, jos olet kuormittanut sitä liikaa stressillä ja työnteolla ja unohtanut kuunnella sisimmästä kumpuavia varoituksia. Lupaa olla jatkossa kehollesi armollisempi ja kuunnella tarkemmin kehosi viestejä.
  • Vie vielä kerran huomio rintakehän alueelle ja tunne kuinka se täyttyy vaalean punaisesta ja vihreästä väristä. Jos jompikumpi väri vetää sinua enemmän puoleensa, ajattele sitä väriä. Lopuksi ajattele rakastavasti itsestäsi tai ihmisestä, jolle haluat lähettää mielessäsi rakkauden täyteisiä ajatuksia.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.