Hae
Kutsu vapauteen

Sydänchakra

sydänchakra eli anahata

 

Sydänchakra on neljäs seitsemästä kehon energiakeskuksesta eli chakrasta ja se on koko chakrajärjestelmän keskus, koska se yhdistää kolme alempaa ja ylempää chakraa toisiinsa.  Sydänchakra sijaitsee rintakehän keskiosassa ja sen väri on koivun vihreä (rakkauden antaminen) ja vaaleanpunainen (rakkauden vastaantottaminen). Sydänchakra on ehdottoman rakkauden ja hyväksymisen keskus ja toimii tunteiden alkuunpanijana. Sydänsurut (isku suoraan sydämeen) ja loukkaukset suistavat sydänchakran helposti epätasapainoon, mikä voi ilmetä emotionaalisina ja fyysisinä häiriötiloina.

sydänchakra eli anahata pähkinänkuoressa

 

 • Sijainti: rintarangan keskiosa
 • Väri: kirkkaan vihreä ja vaaleanpunainen
 • Tehtävä: ehdoton rakkaus itseä ja muita kohtaan
 • Elimet: keuhkot, verenkierto, sydän, kateenkorva, rinnat, pallea, yläselkä, kädet, olkapäät
 • Fyysiset häiriötilat: sydänsairaudet, astma, keuhkokuume, keuhko- ja rintasyöpä, yläselkä- ja hartiakivut
 • Elementti: ilma
 • Aisti: tunto

 

Lähteet:

Caroline Myss, 1996

Sharamon & Baginski, 1989

 

 

 

 

TASAPAINOSSA OLEVA sydänCHAKRA

 

Ihminen, jonka sydänchakra toimii harmoonisesti säteilee rakkautta, harmoniaa ja hyvää oloa. Kun hän astuu huoneeseen, häntä ei voi olla huomaamatta, sillä hänestä huokuu syvä rauha ja tasapaino. Hän hyväksyy muut ihmiset ja itsensä sellaisena kuin he ovat ja hänen lähellään on hyvä olla. Hänestä säteileva rakkaus parantaa muita pelkällä läsnäololla, edes sanoja ei tarvita.

Hän on jumallisen rakkauden kanava, joka vetää ihmisiä ja eläimiä puoleensa kuin magneetti. Antaessaan rakkautta, hän ei odota vastapalveluksia- hän tietää, että hänellä on kaikki tarvittava omassa itsessään ja hän saa  kaiken mitä hänen sydämensä tarvitsee. Hän on vapaa sanan kaikissa positiivissa merkityksissä. Hän tuntee olossaaan heti, mikäli hän hetkeksikin irtautuu ehdottomasta rakkaudesta ja hakeutuu takaisin sydänyhteyteen, koska hän ei voi elää ilman sitä. Se ei ole edes vaihtoehto.

Sydänchakran tasapaino ilmenee myös siten, että omien unelmien tunnistaminen on helppoa.  Ihmisen on helppo luottaa täydestä sydämestään siihen, että hänen syvimmät unelmansa toteutuvat juuri oikealla ajalla. Jokainen päivä tuntuu suurelta seikkailulta ja vastoinkäymiset ovat parhaimpia opetuksia ja ohjenuoria, lahjoja. Hän kulkee vääjäämättä kohti omannäköistä elämää eikä mikään unelma on hänelle liian suuri tai tavoittamaton. Hän tietää olevansa kaiken hyvän arvoinen ja hänen seurassaan muutkin tuntevat olevansa arvokkaita ja rakastettuja.

 

 

sydänchakran epätasapaino

 

 

Sydänchakran epätasapaino voi ilmetä kyvyttömyytenä vastaanottaa ja antaa ehdotonta rakkautta. Sydän voi olla täynnä vihaa, katkeruutta, mustasukkaisuutta tai manipulointia. Mieli voi täyttyä pohjattomasta ja selittämättömästä rakkauden kaipuusta, mutta pelko tulla haavoitetuksi tai loukatuksi estää rakkauden vastaanottamisen ja antamisen. Tunteet ailahtelevat ja niitä on vaikea tunnistaa.

Ajatukset voivat pyöriä sydänsuruissa ja loukkauksissa, sydän on kirjaimellisesti haavoilla.  Ajatus rakastumisesta tai itsensä ja muiden rakastamisesta tuntuu mahdottomalta. Rakastamisen sijasta energia meneekin suojamuurien rakentamiseen, toisten ihmisten mielistelyyn ja asioiden manipulointiin ja hallitsemiseen. Ilo ja kiitollisuus on hävinnyt elämästä, omia unelmia on vaikea tunnistaa ja toteuttaa- tilalle on tullut toivottomuus ja katkeruus. Sydänchakran epätasapaino voi aiheuttaa fyysisiä kipuja ja sairauksia rintakehän, keuhkojen, sydämen, pallean, käsien ja olkapäiden alueella.

 

 

sydänchakran tasapainottaminen

 

 • tunteista puhuminen ja omien tunteiden läpikäyminen
 • terapia ja hieronta
 • halaaminen ja kaikenlainen hellyyden, kosketuksen ja rakkauden vastaanottaminen ja antaminen
 • itsensä silittäminen
 • anteeksiantaminen ja sovun tekeminen riitatilanteissa
 • luonnossa liikkuminen ja oleminen
 • sydänchakraa vahvistavat meditaatioharjoitukset, löydät täältä ja täältä
 • chakrameditaatio
 • joogassa rintakehää avaavat asanat kuten kobra, silta, ylöspäinkatsova koira, kameli, kissa
 • rintakehän avaukset ja kierrot
 • rakastamiseen liittyvät affirmaatiot
 • vihreiden kasvisten syöminen
 • vaalenapunaisten ruusujen ostaminen
 • tunnustuksen antaminen itselle ja itsensä palkitseminen
 • kirkkaan vihreiden ja vaaleanpunaisten vaatteiden käyttäminen
 • klassisen musiikin kuuntelu
 • eteeriset öljyt: bergamotti, jasmiini, ruusu

 

 

sydänCHAKRAA TASAPAINOTTAVA MERIDIAANIVENYTTELY-chakrameditaatio LIVEHARJOITUS INSTASSA tänään klo 19.00- TUU MUKAAN<3

 

 

Ohjaan tänään klo 19.00 instagramissa (satusjoholm) ilmaisen sydänchakraa tasapainottavan LIVE harjoituksen. Harjoituksen aikana vapautetaan ensin kehosta tukkeumia ja jumeja meridiaanivenyttelyllä, jonka jälkeen tasapainotetaan chakrajärjestelmää visualisointiharjoituksella.  Harjoituksen teemana on tänään sydänchakran ja -keskuksen tasapainottaminen ja sydäntietoisuuden vahvistaminen.  Lue täältä lisää miten voit osallistua harjoitukseen omassa kotonasi.

Lue myös

 

 

 

Kuva Pasi Hakala/Studio Varjo

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

 

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin jooga-, meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *