Hae
Kutsu vapauteen

Ananas-raakasuklaa- VHH ja maidoton


Ihana ystäväni Nuoran Merja lupasi pitää minulle taideterapia tuokion kotonaan. Tarkoituksena olisi keskustelun jälkeen maalata intuitiivisesti sormilla ja katsoa mitä tapahtuu eli mitä asioita ja tunteita maalaamisen aikana tulee esiin. Todella, todella mielenkiintoista! Lupasin tehdä jotakin hyvää syötävää kahvin kanssa ja päädyin terveelliseen ananas-raakasuklaaseen. E-r-i-t-t-ä-i-n hyvää kahvin kanssa:)

Ohje koostuu kahdesta osasta. Voit toki sekoittaa osaset keskenäänkin, mutta mikäli haluat kuvan näköisen ulkomuodon, niin kannattaa tehdä ohjeen mukaan. Osa 1 ja 2 sekoittuu väkisinkin keskenään ja se on vähän tarkoituskin:) Itse makeutin suklaan hunajalla, mutta mikäli haluat välttää hiilareita, niin käytä kuitusiirappia tai karppisokeria. Viimeksi mainittu kannattaa aina blendata ennen käyttöä, muutoin se narskuu hampaissa todellä ällöttävästi. Ja muistathan taasen tarkistaa makeus ennen kuin lusikoit suklaan muotteihin. Itse en tykkää kovin makeasta, joten nämä minun ohjeet on vedetty sokerin osalta alakanttiin.

Järkyttävän ihana Nappi-koira osallistui tietenkin joka hetkeen<3

Itse laitoin suklaaseen pieniä banaanin paloja ananaksen kaveriksi. Mikäli tuo 10 g hiilaria on sinulle liikaa, niin jätä pois. Banaani ei todellakaan ole mikään välttämätön juttu tässä ohjeessa. Muutoinkin banaanin käytöstä eri ohjeissa tulee jonkun verran valitusta. Mielestäni se on kuitenkin ihan mukava makeuttaja ja aina 10 kertaa parempi kuin mikään sokeri- JUU tiedän kyllä, että banaani sisältää luontaista hedelmäsokeria. Mutta silti.


Postauksessa käytettyjä tuotteita voit tilata Fitnessfirstin nettikaupasta edullisesti. Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista.

Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.

Täältä voit lukea blogissa käytettävistä tuotteista.


Ohje:

Osa 1. 

1 dl kaakaovoita
0,5 dl raakakaakaota
1 rkl lucumaa
1,5-2 rkl hunajaa tai kuitusiirappia/karppisokeria

Osa 2. 

0,5 dl kaakaovoita
0,5 dl kookosmannaa
1 rkl hunajaa tai kuitusiirappia/karppisokeria

1 dl tuoretta ananasta
0,5 pieni banaani

Pilko tuore ananas ja puolikas banaani pieniksi paloiksi ja laita palasia suklaamuottien pohjalle.  

Valmista osa 1. eli sulata kaakaovoi vesihauteessa miedolla lämmöllä. Kun kaakaovoi on hieman jäähtynyt, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. 
Lusikoi seosta muotteihin siten, että yksi suklaapala on noin 2 tl seosta (jätä muottiin tilaa). Jos muotit ovat kovin pieniä, voit joutua laittamaan vähemmän. 

Seuraavaksi valmista osa 2. Eli sulata taas kaakaovoi miedolla lämmöllä ja kun se on hieman jäähtynyt lisää kookosmanna ja makeuttaja. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi seosta  muottiin. Laita pakastimeen jähmettymään vähintään tunniksi. Säilytä raakasuklaa aina jääkaapissa.

Eikö tämä ohje miellyttänyt? Blogissa on runsaasti muitakin raakasuklaa ym. ruokaohjeita. Löydät niitä täältä.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *