Hae
Kutsu vapauteen

Kesälomareissu Nauvossa koiran kanssa

Lautalla riitti ihmeteltävää

Lähdettiin muutamaksi päiväksi lomalle Nauvoon mieheni ja Tuton kanssa. Nauvo on meille tuttu paikka entuudestaan, koska mieheni isän suku on Nauvon saaristosta kotoisin. Tuto on taas kerran osoittanut maailman parhaaksi reissukoiraksi: se on ihastuttanut ihmisiä sekä hotellilla, kahviloissa että ravintoloissa pinkki pehmonorsu suussaan? 7,5 vuotiasta kypsässä iässä olevaa keski-ikäistä neitoa on muuten kauttaaltaan luultu vielä pennuksi iloisuutensa takia?On ollut jännä taas huomata, että miten paljon koira nauttii vieraasta ympäristöstä ja lomarytmistä vaikka aina puhutaankin siitä miten koirat rakastavat rutiineita. 

Nauvon keskustassa näkee paljon koiria ja useimpiin hotelleihin ja ravintoiloiden terassille koirat ovat tervetulleita. Muutoinkin ihmiset suhtautuvat mustaan isoon saksanpaimenkoiraan tosi kivasti. Todella monet ovat tulleet rapsuttamaan Tutoa ja kyselemään meiltä, että onko tämä ihan oikea saksanpaimenkoira. On ihana omistaa koira, joka on kuin kala vedessä vieraiden ihmisten ja koirien keskellä. Ja lapsiahan Tuto rakastaa yli kaiken. Oman reviirin läheisyydessähän Tuto suhtautuu muihin koiriin epäluuloisesti, mutta tosi kovan työn tuloksena ohitukset oman kodin läheisyydessäkin pääsääntöisesti sujuvat tosi hyvin. 

Ollaan lenkkeilty tosi paljon Nauvon keskustan tuntumissa ja tänään kävimme myös Kirjaisissa, jossa mieheni isovanhemmat ja isä on asunut aikoinaan. Kävimme myös Nauvon hautausmaalla Karin isovanhempien haudalla. Nauvon hautausmaa ja kirkko ovat taianomaisen kauniita ja puhuttelevia. Siellä aika todellakin pysähtää, kiire häviää ja sielu lepää. Hautausmaalle sai mennä koiran kanssa, toki oltin tarkkoja ettei koira tee tarpeitaan sinne vaikka siitä ei kukaan varoittanutkaan.

Hotelli Lanterna ja Strandbo

Yövymme kaksi ensimmäistä yötä hotelli Lanternassa, joka on tosi pieni hotelli (6 huonetta) aivan Nauvon keskustassa. Kolmanneksi yöksi menimme hotelli Strandbooseen. Meillä oli Lanternassa tosi pieni huone (hotellin pienin), joka oli yöllä melkoisen kuuma. Hotellin sisäpiha on todella hurmaava, rakastan sitä yli kaiken. Palvelu on hyvää ja aamiainen tarjoiltin suoraan pöytään. Miinusta siitä, että huoneen yhteydessä ei ollut omaa suihkua/wc:tä, vaan ne oliivat käytävällä. Huoneeessa oli niin kuuma, että kaikki pitivät hotellihuoneen ovea auki, koska käytävä oli viileämpi. Tänään ihmettelin missä koira on (luulin, että lähti Karin kanssa johonkin): Neiti löytyi seurustelemasta viereisestä huoneesta, johon oli uteliaana mennyt katsomaan ketä siellä on??? Pahoittelin tietenkin kovasti vaikka huoneen asukkaat olivat vierailusta enemmänkin ilahtuneita: heillä itselläänkin oli sakemanni kotona. Kovasti he ihmettelivät Tuton kiltteyttä ja sosiaalisuutta??

Strandboossa huone oli isompi, sen yhteydessä oli wc/suihku ja huone oli ihanan viileä. Hotelli on aivan satamassa ravintoloiden ja kahviloiden läheisyydessä, tosin ei Lanternastakaan ollut kuin 100 m rantaan. Strandbon yhteydessä on ruokaravintola, jonka isolta terassilta on suora näkymä satamaan. Strandbon takana on myös tosi kiva majoituspaikka, jonka yhteydessä on kiva kahvila ja iso puutarha. Tänään olimme siellä kahvilla: puutarhassa oli peräti 5 koiraa omistajiensa kanssa. Täällä on kuulemma yleistä, että myös paikalliset ottavat koiran mukaan kahviloihin. Puhuimmekin miehemme kanssa, että ainoastaan Miami Beachin ravintolakadulla olemme viimeksi nähneet niin paljon koiria kun täällä: siellä koirat eivät yleensä olleet edes kytkettyinä vaan juoksentelivat vapaana omistajiensa lähellä ja haistelivat toisiaan. Jos joku koira murahti tai haukahti toiselle koiralle, ei siihen kukaan tuntunut kiinnittävän mitään huomiota. Yhtään tappelua en nähnyt enkä lähellä piti tilannetta.

Kirjais

Kirjais on ihan mieletön paikka, jota rakastan yli kaiken. Istuessamme Cafe Bystrandin terassilla tuntuu siltä kuin olisimme jossakin tosi kaukana ulkomailla. Paikka huokuu aitoa saaristolaiselämää joka solullaan. Syödessämme salaattia ehdotin miehelleni, että muuttaisimme joskus Kirjaisiin. Karille se kyllä sopisi, hänhän palaisi juurilleen. No katsotaan, eihän sitä koskaan tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Pehmonorsu Paven kohtalo??

Meidän loma mennyt siis super hyvin, huomenna lähdetään kotiin ja maantaina alkaa arkinen aherrus töiden parissa. Alla olevasta kuvasta näet miten Tuton pehmonorsu Paavo eli alias Pave on sen sijaan rähjääntynyt reissussa kovasti. Reissuun lähtiessä Pave oli ihan puhdas ja ehjä pehmo, mutta Tuton vastusteluista huolimatta se halusi välttämättä uida meressä ja pyöriä hiekassa siihen malliin, että norsu parka näyttää nyt hieman räjähtäneeltä- nuo norsut ovat vähän tuollaisia???.


Seuraa blogia facebookissa ja instagramissa


Blogin uusimmat ruokaohjeet ja muut terveyteen liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä. Päivitän myös säännöllisesti blogin uusimpia ruokakuvia instagramiin, jonka löydät klikkaamalla tätä linkkiä.


Blogin etusivulle pääset täältä.

2 kommenttia

  1. Tita kirjoitti:

    Nauvo on kyllä ihana paikka. Ja ihana tuo teidän koiruus 🙂

  2. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Eikös olekin ja kiitos❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.