Hae
Kutsu vapauteen

Aurinkoterveyhdys- ilmaisia joogaohjauksia lukijoilleni

Haluan tarjota lukijoilleni mahdollisuuden harrastaa joogaa ohjauksessani ilmaiseksi. Minulta kysytään usein ohjaanko joogaa ja olisiko mahdollista päästä ohjaukseeni. Tällä hetkellä en valitettavasti pysty ohjaamaan joogaa säännöllisesti vaan teen ainoastaan yksityisohjauksia aina tilanteen mukaan. Kuten moni teistä jo tietääkin, blogissani on runsaasti jo valmiita jooga- ja meditaatio-ohjauksia, jotka löytyvät täältä. Harjoituksissa on aina kuva kyseisestä jooga-asanasta ja kuvan alla on teksti, jossa kerrotaan tarkat ohjeet asanan tekemiseen. Nyt haluan kuitenkin jakaa teille lyhyitä joogavideoita, joista sitten jossakin vaiheessa muodostuu laajempi kokonaisuus eli pidempi joogaharjoitus.

Tämän postauksen joogavideo sisältää ohjatun aurinkotervehdyksen, jonka voit tehdä itsenäisenä joogaharjoituksena (tässä tapauksessa tee aurinkotervehdyksiä 5-10) tai pidemmän joogaharjoituksen alkulämmittelynä. Ennen kuin alat joogaamaan videon tahdissa, niin lue läpi postaus, jossa kerrotaan kuvien kera tarkasti aurinkotervehdyksen linjaukset. Postauksen löydät täältä. Toki opetan asiat videollakin, mutta siitä huolimatta kannattaa lukea ohjeet varsinkin siinä tapauksessa, että teet ensimmäistä kertaa aurinkotervehdyksiä. Aurinkotervehdykset tehdään vinyasa tyyppisesti nopeassa tahdissa, joten linjausten täytyy olla kunnossa ja keskivartalossa tulee olla voimaa, jotta selkä ei notkahtele esimerkiksi punnerruksessa ja nousevassa koirassa mattoon. Lisäksi eteentaivutukset tehdään aina suoralla selällä. Mikäli sinulla on välilevyjen kanssa ongelmia, niin keskustele lääkärisi tai fysioterapeuttisi kanssa ennen kuin alat tekemään aurinkotervehdyksiä. 

Hengitys ja joogaharjoituksen aloittaminen

Koko harjoituksen ajan hengitetään rauhallisesti sisään ja ulos nenän kautta ja alavatsassa on hyvä tuki. Hengitys aloittaa jokaisen liikkeen. Sisäänhengityksen aikana pallea työntyy ulospäin ja uloshengityksen aikana se vetäytyy sisäänpäin. Keuhkot tyhjennetään mahdollisimman tyhjiksi vetämällä vatsan aluetta kohti selkärankaa. Sisään- ja uloshengityksen tulisi olla yhtä pitkiä ja soljua tasaisessa ja harmonisessa tahdissa.

Aloita harjoitus risti-istunnasta. Tuo kädet polvien päälle, ojenna selkä suoraksi ja niska pitkäksi. Vie huomio hengitykseen ja tunne kuinka jokaisella sisäänhengityksellä sinua ikään kuin vedetään päälaesta ylöspäin ja uloshengityksellä keho rentoutuu.  Toista niin kauan kunnes koet olevasi rentoutunut. Aloita aurinkotervehdysten tekeminen klikkaamalla alla olevaa youtube-linkkiä, joka löytyy myös blogin facebooksivulta eli täältä. Toista aurinkotervehdys 5-10 kertaa, videolla se tehdään 3 kertaa peräkkäin.
Harjoituksen lopetus

Mene makaamaan vasemmalle kyljelle ja tuo jalat koukkuun 45 asteen kulmaan. Kädet on ristissä niskan takana. Ala viemään oikeaa kättä ensin kohti taivasta ja sitten kierrä kättä oikealle niin pitkälle kuin mahdollista. Katse seuraa oikeaa kättä. Polvet pysyy matossa. Hengittele rauhallisesti vähintään kymmenen syvää hengitystä ja palaa lähtöasentoon. Toista molemmille puolille kolme kertaa.
Tuo lopuksi molemmat jalat vatsan päälle polvet koukussa, paina alaselkää mattoa vasten ja heijaa puolelta toiselle. Anna selän rentoutua.
Selkärangan kierto selinmakuulla polvet koukussa

Loppurentoutus
Mene lopuksi selinmakuulle ja rentouta jokainen kehon osa yksitellen päästä varpaisiin ajatuksen voimalla.  Loppumeditaatioksi tee joku blogin meditaatio- tai hengitysharjoituksista, joita löydät täältä.
Seuraavalla videolla opetellaan tekemään 4 seisoma-asanaa, jotka voit tehdä aurinkotervehdyksien jälkeen. Tulen jatkossa tekemään runsaasti lyhyitä videoharjoituksia, joista lopulta muodostuu yhtenäinen pidempi joogaharjoitus loppuvenytyksineen ja rentoutuksineen. Instagramiin alan postaamaan jatkossa runsaasti joogavideoita- löydät instagramini nimeltä satusjoholm.

 

Seuraa elämääni ja blogia somessa
Päivitän päivittäin instaani kuvia ketogeenisistä ruoka-annoksista. Löydät minut instasta nimellä satusjoholm.
Blogin terveellisiä ruokaohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.
Blogin meditaatio-, jooga- ja hengitysharjoituksia löydät täältä.
Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä. 

 

2 kommenttia

  1. Jaana Lehtinen kirjoitti:

    Heippa, nuo punaisella olevat ja alleviivatut ’täältä’ eivät johda minulla ainakaan mihinkään, virhettä herjaa.

    • kutsuvapauteen kirjoitti:

      Moi. Käyn päivittämässä linkit. Tämä johtuu blogin siirrosta etteivät vanhat linkit postauksissa toimi. Kiitos viestistä<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.