Hae
Kutsu vapauteen

Miten elämäni muuttui Neurosonicin myötä

Hankin itselleni Neurosonicin korkeatehoisen mobiilipatjan viime kesänä ja olenkin jo aiemmin kirjoitellut hyviä kokemuksiani patjasta täällä ja täällä. Kuten alkuun kirjoittelinkin, niin yöuneni syveni selvästi patjan käytön myötä mikä tietenkin näkyi ja tuntui omassa olossani päivisin- olo oli energinen ja kaikin puolin hyvä. Kaikki kuitenkin muuttui lokakuun alussa: ensimmäistä kertaa elämässäni aloin nukkua todella huonosti eikä tilanne tuntunut helpottavan lainkaan ajan kanssa. Onhan minulla ollut aiemminkin muutaman yön kestäviä huonon unen jaksoja, mutta ne ovat kestäneet tosin vain muutaman yön jonka jälkeen olen nukkunut normaalisti. Lisäksi iltaisin nukkumaan mennessä aloin kärsimään levottomista jaloista, joka teki nukahtamisesta käytännössä ihan mahdotonta. Levottomat jalat oli siis uusi oire ja paheni selvästi niinä päivinä, jolloin otin rentouttavaa ohjelmaa. Toinen pojistani ja mieheni käyttivät myös patjaa säännöllisesti ja he kaikki alkoivat samoihin aikoihin kärsimään unihäiriöistä. Mistä oikein oli kysymys? Miksi Helsingin Uniklinikallakin käytössä oleva tuote aiheutti selvästi meille uniongelmia?
Kerrottuani tilanteesta Neurosonicin kehitysjohtajalle Marco Kärkkäiselle hän kysyi minulta miten olemme käyttäneet patjaa- mitä ohjelmia ja millä teholla? Olimme käyttäneet pääasiassa rentouttavia ohjelmia täydellä teholla. Marco sanoi, ettei koskaan kannattaisi pitää tehoja sadassa prosentissa vaan aina mikäli kyseessä on uneen liittyviä ongelmia niin tehot kannattaa pitää pienellä. Muutoin ohjelma aktivoi kehoa liikaa ja saattaa vastata kovatehoista juoksulenkkiä. Lisäksi hän kertoi, että usein vilkkaat ihmiset ja esimerkiksi väsymysoireyhtymää tai ADHD:tä sairastavat henkilöt eivät voi lainkaan käyttää rentouttavia ohjelmia- ne eivät yksinkertaisesti sovi heidän hermostolleen. Nämä henkilöt yleensä hyötyvät huomattavasti aktivoivista ohjelmista, jotka nimestään poiketen rentouttavat ja rauhoittavat heidän hermostoaan.
Pidin muutaman päivän tauon patjan käytössä ja seuraavaksi kokeilin 25:n minuutin aktivoivaa ohjelmaa, joka on alusta asti tuntunut paljon miellyttävämmältä kuin rentouttavat ohjelmat. Nukahdin kaksi kertaa ohjelman aikana, mitä ei oikeastaan koskaan tapahtunut rentouttavien ohjelmien aikana. Illalla levottomat jalatkaan eivät enää vaivanneet vaan nukuin kuin tukki seuraavan yön. Seuraavana iltana uskalsin kokeilla aktivoivaa ohjelmaa jo hieman myöhemmin eli noin kuuden aikaan. Sama vaikutus. Sen olen kuitenkin huomannut, että mikäli otan aktivoivia ohjelmia liian paljon viikon aikana, uneni saattaa huonontua. Ihanne on 3-4 aktivoivaa ohjelmaa viikossa, noin 25 %:n teholla. Suuremmalla teholla en ole uskaltanut kokeilla. Poikani Noppa taas pääsi unihäiriöistään eroon sillä, että laski rentouttavan ohjelman tehoa 100 %:sta 25:een %:iin. Hän otti parina iltana peräkkäin edellä mainitut hoidot ja nyt on nukkunut hyvin jo pari viikkoa.

Pohdintaa

Koska jokaisen ihmisen hermosto on erilainen ja reagoi erilailla erilaisiin tapahtumiin, Neurosonic tuotteiden käytöstä ei voida laatia yhtä kaikille sopivaa käyttöopasta. Yleinen ohje on kuitenkin se, että aina kannattaa aloittaa käyttö rentouttavista ohjelmista ja pienellä teholla. Tämä ohje oli kaikinut kohdallani kuuroille korville. Ajattelin tippaleipäaivoillani, että jos käytän rentouttavia ohjelmia täydellä teholla, rentoudun kaikista syvimmin. Mutta ei. Ymmärsin, että laite vaikuttaa hyvin voimakkaasti autonomiseen hermostoon (nostamalla parasympaattisen hermoston aktiivisuutta), hermoratohin, verenkiertoon ja aineenvaihduntaan, joten käytössä kannattaa noudattaa varovaisuutta alkuun. Kun oppii tuntemaan oman hermostonsa ja sen tavan reagoida ohjelmiin, voi tehoja lisätä mikäli siihen on tarvetta. Aloin suhtautumaan laitteeseen aivan uudentyyppisellä kunnioituksella enkä vieläkään osaa todennäköisesti käyttää patjaa optimaalisella tavalla, mutta matka jatkuu ja käytön myötä saan lisää tietoa ja viisastun asiassa.

Iltani kohokohta on lepohetki Neurosonicilla. Pimennän huoneen, laitan kynttilöitä palamaan ja asettaudun patjalla makaamaan lämpimän viltin alle. Asetan kuulokkeet korvilleni ja hoidon ajan kuuntelen yleensä Youtubesta ohjattua yoganidra harjoitusta ja poikkeuksetta nukahdan hetkeksi hoidon aikana. Hoidon jälkeen olo on levollisen virkistynyt, ei kuitenkaan ylivirittynyt. Ennen nukkumaan menoa teen vielä muutaman hitaan aurinkotervehdyksen ja pari kokonaisvaltaista venyttävää asanaa, levitän iholleni magneisiumöljyä ja olen valmis nukahtamaan. Neurosonic on parantanut elämäni laatua, vähentänyt stressiä, parantanut untani ja vilkastuttanut aineenvaihduntaani vaikkakin vähän hakkasinkin päätäni seinään opetellessani laitteen käyttöä.

ALE-koodi blogin lukijoille

HUOM! Blogin lukijat saavat 120 euron alennuksen mistä tahansa Neurosonic tuotteesta koodilla KUTSUVAPAUTEENALE. Alennuskoodia voi käyttää verkkokaupassa.

Otathan minuun yhteyttä mikäli haluat testata patjaa ennen ostopäätöksen tekemistä. Asumme Jyväskylässä.
Täältä voit lukea tutkimuksista, joita on tehty Neurosoniciin liittyen.  Täältä voit lukea lisää mobiilipatjasta. Täältä löydät lisää tietoa tuotteista.

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

Kaupallinen yhteistyö: Neurosonic Finland

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.