Raakasuklaa joka maistuu granaattiomenalle
”Inkojen kulta” lucuma taas sisältää paljon rautaa, betakaroteenia (A-vitamiinin esiaste) ja niasiinia. Se on munahedelmiin kuuluva kermaisen makea trooppinen hedelmä, joka kasvaa 1000-2400 metrin korkeudessa. Se sopii hyvin käytettäväksi myös raakasuklaaseen tai jäätelön valmistukseen kermaisen ja hedelmäisen makunsa vuoksi.
Ohje:
3/4 dl raakakaakaota HH n. 15 g
3/4 dl täysraakaruoko-, karppi- tai kookossokeria
120g voita/kookosöljyä
3/4 dl lucumaa HH n. 25 g
3/4 dl kuivattua granaattiomenan siementä
ripaus suolaa
Sulata voi/kookosöljy kattilassa. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita hetki. Lusikoi muotteihin (itse laitoin jääpalarasiaan) 1 tl=suklaapala. Anna jähmettyä pakastimessa puoli tuntia tai jääkaapissa pidemmän aikaa. Tällä annoksella tulee 30 suklaapalaa eli yhdessä suklaapalassa on n. 1,3 g hiilaria mikäli maustamiseen on käytetty karppisokeria tai steviaa (granaatinomenansiementä ei ole laskettu, koska sen voi korvata vaikka pähkinöillä). Hiilarimäärät vaihtelevat kuitenkin jonkun verran valmisteen mukaan, joten jos olet kovin tarkka hiilareista, kannattaa laskea hiilarimäärä vielä itse.
Kuivattua granaattiomenansiementä löytyy ainakin Punnitse ja säästä liikkeestä. Sen voi korvata hyvin esimerkiksi kuivatulla gojimarjalla, mantelirouheella tai jauhetulla cashewpähkinällä.
Tiedoksi alla olevaan kuvaan liittyen, että koira EI syönyt suklaata, ainoastaan kielellä lipaisi:) Tutolle ei siis aiheutunut tästä kuvaus sessiosta terveydellistä vaaraa.
Näinhän siinä sitten kävi:) |