Hae
Kutsu vapauteen

Helppo gluteeniton ja maidoton pizza

Tämä ohje syntyi ihan vahingossa: olin auttamassa ystävääni muutossa ja lupasin tehdä muuttomiehille pari pellillistä gluteenitonta pizzaa. Kun aloin tekemään pohjia, niin kauhukseni huomasin, että leivinjauhe (ihan pikkasen löytyi purkin pohjalta) ja psyllium olivat jossakin muuttolaatikkojen pohjalla eikä niitä löytynyt ei sitten millään. Sanoin jo ystävälleni, ettei pizzan teosta tule nyt mitään ilman psylliumia ja leivinjauhetta. Ystäväni, joka on ihana luova tanssitaiteilija, otti minua olkapäästä kiinni ja sanoi lempeästi, että ”Satu rakas, tehdään tämä homma luovasti ja siitä tulee sitten semmoinen kuin tulee”. Epäillen ryhdyin hommaan ja yllätyin todella paljon miten hyvää pohjasta tuli: rakenne on tosi hyvä ja pohja pysyy erittäin hyvin kasassa??

Heti kotiin tultuani tein tällä ohjeella vielä kotonakin pizzan varmistaakseni, että ohje varmasti toimii. Tällä kertaa unohdin leivinjauheenkin kokonaan (ajatukset oli jo koiratreeneissä) ja pohja toimi sittenkin. Nyt meillä on sitten huomenna uudenvuoden aattona gluteenitonta ja maidotonta pizzaa tarjolla ja haluan jakaa tämän ohjeen teillekin, niin tällä ohjeella tehtyä pizzaa voi löytyä teidänkin pöydästä?
Pohja on gluteeniton ja maidoton, mikäli käytät soijajogurttia tai kaurajogurttia (ei sovi viljatonta ruokavaliota noudattaville) ja maidotonta juustoraastetta. Tämä pizza ei ole vähähiilarinen, mutta blogista löytyy peräti 3 vhh pizzaohjetta, joiden ohjeet löydät täältä. Blogin muutkin pizzaohjeet ovat superhelppoja tehdä, mutta tässä ohjeessa ei ole edes psylliumia ja mantelijauhot on korvattu edullisella gluteenittomalla kaurajauholla (Lidlistä löytyy edullisesti). Voit tehdä pohjan myös ihan normina, jolloin käytät gluteenittomien kaurajauhojen sijasta tavallisia kaurajauhoja tai vaikkapa spelttijauhoja.

Pizzapohja valmistuu ihan parissa minuutissa käsin sekoittaen eli mitään yleiskoneita tai vatkaimia ei tarvita. Pohjan levittäminen onnistuu lusikalla vieläkin nopeammin. 

Ohje:

3 munaa
250 g turkkilaista jogurttia tai maidotonta soija- tai kaurajogurttia
1 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa

Vatkaa munat ja jogurtti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munajogurttiseoksen joukkoon. Taikina jää löysäksi tällä ohjeella. Lusikoi taikina uunipellille ja tasoita lastalla tai lusikalla. Sinusta saattaa tuntua, ettei taikinan määrä voi mitenkään riittää koko pellille, mutta riittää se. Jatka vaan lusikoimista, taikina saattaa joistakin kohdista olla todella ohut, mutta se on ok sillä nyt ei olla tekemässä pannupizzaa. Paista pohjaa aluksi 200 asteessa 10-15 minuuttia. Ota pohja pois uunista ja lisää tomaattipyre ja haluamasi täytteet, mausteet ja juustoraaste. Paista uunissa vielä niin kauan että juusto saa kauniin värin.

Vähähiilihydraattisen pizzan ohjeen löydät täältä (2 eri pohjan ohjetta)

Proteiinipizzan ohjeen löydät täältä

6 kommenttia

 1. Tuija Humberg kirjoitti:

  Kiitos ohjeista, ihanaa uutta vuotta. Huomenna minulla on pizzapäivä. ???

 2. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Kiitos samoin❤️❤️

 3. Anonyymi kirjoitti:

  Hei! Kiitos ohjeesta ja yleensäkin koko blogista! Eilen tänne eksyin kun etsin viljattoman leivän reseptiä ja olen niin onnellinen, kun tänne löysin! Olen nimittäin aloittamassa gluteenittoman ruokavalion ja myöhemmin ehkä kokonaan viljattoman. Täältä saan paljon vinkkejä ja ohjeita! Ja tänään tosiaan olisi tarkoitus tehdä gluteenitonta pizzaa, ja kysyisinkin, minkä kokoista uunipeltiä tässä ohjeessa käytit? =) T: Susanna

 4. Anonyymi kirjoitti:

  Kiitos viestistäsi ja tervetuloa blogin lukijaksi❤️ Pellin koko 36×38 cm.

 5. Anonyymi kirjoitti:

  Kiitos, tosi hyvää ja pysyy kasassa! Juuri otin uunista 🙂
  E

 6. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Kiitos❤️ Mun mies sanoi että parempi pohja kuin pizzerian pizzoissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *