Hae
Kutsu vapauteen

Murea hirvipaisti kermakastikkeella

Murea hirvipaisti kermakastikkeella- ihan luksusta!

 

Valmistin viime viikolla mureaa hirvipaistia kermakastikkeella ja se onnistui yli odotusten. Liha oli todella todella mureaa ja mielestäni timjami ja katajanmarjat antoivat siihen aivan mahtavan säväyksen. Ja sitten vielä tuo kermakastike: voisiko olla yksinkertaisempaa kastiketta ja niin hyvää! Sain hirvenlihaa  isältä ja äidiltä pari isoa palaa- isä on käynyt hirvimetsällä niin kauan kuin muistan. Ja minä olen kasvanut hirvenlihalla ja sen lisäksi syönyt lapsena myös paljon riistalintujen lihaa, sisävesien kaloja ja jänistä. Söin riistaa lapsena niin paljon, että meni tovi aikuisiällä, että halusin taas sitä syödä- kaikkeen tottuu nimittäin. Nykyään pidän riistaa ihan luksusruokana ja syön sitä niin usein kuin mahdollista. Vielä on yksi iso hirvenliha kimpale pakkasessa ja ajattelin valmistaa siitä paistin, kun Allu tulee sunnuntaina kotona käymään:)

 

murea hirvipaisti kermakastikkeella makrot koko paisti

r  170 g
p  428 g
hh  11 g
kcal 3 295

murea hirvipaisti kermakastikkeella makrot 1 annos

r  34 g
p  86 g
hh  2 g
kcal 659

Murea hirvipaisti kermakastikkeella ohje

 

5 annosta

2 kg hirvenlihaa

2-3 sipulia

2 dl kuohukermaa

katajanmarjoja

tuoretta timjamia

suolaa

mustapippuria

kokonaisia maustepippureita

vettä

3 rkl voita paistamiseen

Murea hirvipaisti kermakastikkeella valmistus

 

Mikäli liha on jäässä, sulata se. Hiero sulaneen lihan pintaan kauttaaltaan suolaa ja mustapippuria. Paloittele hirvenliha ohuehkoiksi suikaleiksi syiden mukaisesti. Laita liha kelmun sisään maustumaan, saksi pinnalle runsaasti tuotetta timjamia ja lisää vielä katajanmarjoja ja kokonaisia maustepippureita lihan sekaan. Anna seoksen maustua huoneenlämmössä vähintään kaksi tunnia. Pilko sipuli. Sulata voi paistinpannulla ja paista lihasuikaleita hieman molemmilta puolilta. Asettele liha ja sipuli voideltuun uunivuokaan. Kaada paistinrasva lihojen päälle.  Lisää vielä hieman mausteita ja suolaa. Lisää vuokaan niin paljon vettä, että paisti peittyy juuri ja juuri. Hauduta paistia 150 asteisessa uunissa ensin tunti ja laske sen jälkeen lämpötila 125:een asteeseen ja anna hautua vielä  4-5 tuntia. Kääntele lihapaloja välillä etteivät ne kuivahda ja lisää tarvittaessa vettä. Laita folio vuoan päälle ja anna paistin vetäytyä hetki.

Ja sitten vielä se yksinkertainen kermakastike: kaada paistinlientä hieman eli 1-2 dl kattilaan. Lisää kuohukerma ja kiehauta. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Halutessasi ripottele päälle vielä timjamia.

 

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *