Murea hirvipaisti kermakastikkeella
Murea hirvipaisti kermakastikkeella- ihan luksusta!
Valmistin viime viikolla mureaa hirvipaistia kermakastikkeella ja se onnistui yli odotusten. Liha oli todella todella mureaa ja mielestäni timjami ja katajanmarjat antoivat siihen aivan mahtavan säväyksen. Ja sitten vielä tuo kermakastike: voisiko olla yksinkertaisempaa kastiketta ja niin hyvää! Sain hirvenlihaa isältä ja äidiltä pari isoa palaa- isä on käynyt hirvimetsällä niin kauan kuin muistan. Ja minä olen kasvanut hirvenlihalla ja sen lisäksi syönyt lapsena myös paljon riistalintujen lihaa, sisävesien kaloja ja jänistä. Söin riistaa lapsena niin paljon, että meni tovi aikuisiällä, että halusin taas sitä syödä- kaikkeen tottuu nimittäin. Nykyään pidän riistaa ihan luksusruokana ja syön sitä niin usein kuin mahdollista. Vielä on yksi iso hirvenliha kimpale pakkasessa ja ajattelin valmistaa siitä paistin, kun Allu tulee sunnuntaina kotona käymään:)
murea hirvipaisti kermakastikkeella makrot koko paisti
murea hirvipaisti kermakastikkeella makrot 1 annos
Murea hirvipaisti kermakastikkeella ohje
5 annosta
2 kg hirvenlihaa
2-3 sipulia
2 dl kuohukermaa
katajanmarjoja
tuoretta timjamia
suolaa
mustapippuria
kokonaisia maustepippureita
vettä
3 rkl voita paistamiseen
Murea hirvipaisti kermakastikkeella valmistus
Mikäli liha on jäässä, sulata se. Hiero sulaneen lihan pintaan kauttaaltaan suolaa ja mustapippuria. Paloittele hirvenliha ohuehkoiksi suikaleiksi syiden mukaisesti. Laita liha kelmun sisään maustumaan, saksi pinnalle runsaasti tuotetta timjamia ja lisää vielä katajanmarjoja ja kokonaisia maustepippureita lihan sekaan. Anna seoksen maustua huoneenlämmössä vähintään kaksi tunnia. Pilko sipuli. Sulata voi paistinpannulla ja paista lihasuikaleita hieman molemmilta puolilta. Asettele liha ja sipuli voideltuun uunivuokaan. Kaada paistinrasva lihojen päälle. Lisää vielä hieman mausteita ja suolaa. Lisää vuokaan niin paljon vettä, että paisti peittyy juuri ja juuri. Hauduta paistia 150 asteisessa uunissa ensin tunti ja laske sen jälkeen lämpötila 125:een asteeseen ja anna hautua vielä 4-5 tuntia. Kääntele lihapaloja välillä etteivät ne kuivahda ja lisää tarvittaessa vettä. Laita folio vuoan päälle ja anna paistin vetäytyä hetki.
Ja sitten vielä se yksinkertainen kermakastike: kaada paistinlientä hieman eli 1-2 dl kattilaan. Lisää kuohukerma ja kiehauta. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Halutessasi ripottele päälle vielä timjamia.
KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ