Hae
Kutsu vapauteen

Jouluiset vähähiilihydraattiset piparminttu-suklaaleivokset ilman jauhoja

Leivoin näitä jouluisia piparminttu-suklaaleivoksia itsenäisyyspäiväksi. Nämä leivokset ovat täysin jauhottomia ja jos pohja kuulostaa tutulta, niin näissä vhh suklaa-vadelma-browniessa on käytetty samaa pohjaa (tähän ohjeeseen aineiden määrä on tuplattu). Kun olin koristelemassa näitä leivoksia, vanhempi poikani Allu saapui kotiin Kuopiosta ja sain hänestä apua koristeluun. Aina on yhtä ihana huomata miten aikuinenkin poika innostuu koristelusta ihan samaan tapaan kuin lapsena?? Muistakaahan nyt käydä osallistumassa Puhdas+ lahjakortin (arvo 69 euroa), joka on meneillään parastaikaa blogissa.

 

Leivokset ovat todella todella vähähiilarisia, toki tuo kuusen jalka on ihan tavallista karkkia joten se ei tietenkään ole vähähiilarinen. Voit jättää sen pois ja muotoilla pohjasta kuusen jalan. Sen lisäksi ne ovat myös maidottomia, gluteenittomia ja viljattomia. Mitä tummemman suklaan valitset, sitä vähemmän hiilareita. Itse käytin 70 prosenttista tummaa suklaata. Maidottomat käyttävät joko kookosöljyä tai maidotonta margariinia, maidotonta suklaata tai raakasuklaamassaa. Viljattomat taasen käyttävät vispi-, kookos- tai soijakermaa.  Mikäli et halua käyttää hiilaritonta sokeria, niin voit korvata ne esimerkiksi kookos- tai täysraakaruokosokerilla. Muista AINA blendata koivu- ja karppisokeri ennen käyttöä ettei se narsku hampaissa. Makeusasteen joudut päättämään itse, joten maistele sekä pohjaa että täytettä leipomisen aikana ja vähennä tai lisää sokerin määrää vastaamaan omaa makuasi. Itse inhoan yli kaiken leivonnaisissa liikaa makeutta, joten on suuri vaara, että näissä minun ohjeissani sokerin määrä on alakanttinen.
Itse rakastan piparmintun makua yli kaiken, joten tähänkin ohjeeseen sitä tuli tungettua. Mutta täyte toimii hyvin ilman sitäkin? Tuo vihreä elintarvikeväri ei tietenkään ole pakollinen ja jos haluaa käyttää luonnonmukaisempaa väriä, niin voi kokeilla spirulinalla värjäämistä. Käytin vuokana 32 x 13 cm:n kokoista leipävuokaa. Mikäli kermaseosta ja pohjaa jää yli, niin suosittelen musertamaan pohjan muruset (niitä jää väkisinkin yli kun pohjasta muotoilee kolmion mallisia leivoksia) kermaseoksen sekaan- oi jukra kun on hyvää?
Ohje (pohja):
150 g blendattua karppisokeria
200 g tummaa suklaata 
10 g voita tai kookosöljyä
4 kananmunaa
1 tl vaniljauutejauhetta
Sulata rasva ja suklaa miedossa vesihauteessa. Vatkaa munat. Sekoita sulaneen rasvasuklaaseoksen sekaan munat ja blenderissa blendattu sokeri. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun korkeareunaiseen vuokaan (koko 32 x 13 cm). Paista 180 asteessa 25-30 minuuttia. Halkaise jäähtynyt pohja varovasti kahtia. Leikkaa pohjasta kolmion mallisia kuvioita.
Päällinen:
1,5 dl kookos-, kaura- tai soijakermaa
150 g tavallista tai maidotonta tuorejuustoa
ripaus vaniljauutejauhetta
0,25 – 0,5 dl karppisokeria
0,5 tl piparminttu-uutetta
 
Vaahdota kerma. Lisää kerman sekaan tuorejuusto, sokeri, vanilja, piparminttu-uute ja sekoita hyvin. Pursota kermatuorejuusto leivosten päälle. Voit tarvittaessa värjätä seoksen vihreällä elintarvikevärillä ja koristella leivokset.
 

OHJEESSA ESIINTYVISTÄ TUOTTEISTA

Ohjeessa esiintyviä tuotteita voi tilata edullisesti *täältä.  Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.

 

 

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *