Hae
Kutsu vapauteen

Kaikin tavoin erilainen joulu

Joulu ja joulunpyhät ovat ohitse. Joulunaika oli hyvin erilainen kuin yleensä, oikeastaan ihan kaikella tavalla.  Ollaan oltu Karin kanssa tosi paljon kahdestaan tänä jouluna, hämmentävän paljon. Pojat ovat olleet paljon öitä töissä ja Noppa ja Minttu asuvat jo omassa asunnossa. Allu sentään on ollut jonkin verran kotona, koska ovat lomalla Moonan kanssa Jyväskylässä pari viikkoa. Tänään aamulenkillä mietin miten samalla kaavalla joulunaika onkaan tähän asti mennyt, vuodesta toiseen. Ollaan syöty aina yhdessä koko perhe, käyty vanhempieni ja veljeni perheen luona Ähtärissä, joulukuusi on ollut samassa paikassa jne.  Tänä jouluna ei mikään ollut enää samassa paikassa eikä niin kuin ennen.

Ei muutosta muutoksen vuoksi

En tietoisesti halunnut tehdä jouluvalmisteluja eri tavalla kuin yleensä vaan kaikki tapahtui alitajuisesti. Tein jouluruoat eri tavalla, kuusi löysi uuden paikan yläkerran tasanteelta, paketoin lahjatkin uudella tavalla 🙂  Kun huomasin asian, se herätti hilpeyttä ja hieman ihmetystäkin: olen muuttunut ihmisenä paljon viime vuosien aikana ja näköjään se muutos näkyy monessa konkreettisessa käytännön asiassakin. Se ei ole muutosta muutoksen vuoksi vaan kaikki tapahtuu luonnostaan pakottamatta. Ja voi miten hyvältä asioiden eri tavalla tekeminen onkaan tuntunut: miten hauskaa oli tehdä itse peruna- ja porkkanalaatikkoa, ostaa kaksi luomukinkkua yhden ison sijaan, nukkua aamulla pitkään, olla stressaamatta lahjoista, siivota vähemmän kuin yleensä…Samalla tuli mietittyä paljon sitä, miten eri tavalla sama ihminen voi elää arjessa ja juhlassa sitä samaa, mutta erituntuista elämää…Kaikki muutokset eivät olleet kuitenkaan positiivisia…

tytsyillä meni tappeluksi

Kara eli poikani saksanpaimenkoira narttu tuli meille pari päivää ennen joulua. Koska tytsyt eivät olleet nähneet toisiaan pitkään aikaan, menimme ensin lenkille ja ennen sisätiloihin siirtymistä oltiin meidän aidatussa pihassa tovi. Kaikki meni hienosti, Tuto antoi pihassa Karalla omia pallojaan ja maassa oli rauha ja koirilla hyvä tahto. Kunnes tultiin sisälle. Koirat kyräilivät toisiaan sisällä ja Tuto vahti lelujaan (ennen ei ollut mistään mustasukkainen). Otettiin lelut pois ja ajateltiin, että se rauhoittaa tilannetta. Niin ei käynyt vaan heti kun silmä vältti koirat olivat toistensa kimpussa ei niin ystävällisessä hengessä:( Tunnissa tuli selväksi, että nyt kun Karasta on tullut aikuinen (täyttää 2 vuotta), niin tytsyt eivät enää siedä toisiaan sisätiloissa vaan stressi oli molemmilla kova. Moona lähti Karan kanssa takaisin Moonan vanhemmille, jossa ovat olleet Karan kanssa loman ajan. Tähän päädyttiin, koska tilanne oli stressaava kaikille. Minulle tuli asiasta tosi surullinen ja haikea olo vaikka eihän tämä tilanne puskista tullut. On aika yleistä ettei kaksi käyttölinjaista aikuista narttua tule toimeen keskenään sisätiloissa varsinkaan kun toinen nartuista on super dominoiva ja ilmeinen alfanarttu.

uuden edessä

Koen, että olen monella eri tavalla uuden edessä elämässäni. Muutos tuntuu hyvältä ellei oteta huomioon tuota Tuton ja Karan asiaa. Joulun pyhien aikaan olen levännyt tosi paljon ja kerännyt voimia tulevaa alkuvuotta varten, joka tulee olemaan kohdallani erittäin poikkeuksellinen. En voi vielä paljastaa minkä vuoksi, senkin aika tulee ihan pian, kai. Loppuvuosi on kohdallani aina tilinteon aikaa: mietin kulunutta vuotta ja affirmoin tulevaa. Vuoden viimeiset päivät aion keskittyä itseeni: joogata, meditoida ja viettä aikaa perheeni kanssa aina kun se on mahdollista.  Ai niin joo, olihan joulussa jotakin tuttua ja turvallistakin nimittän mieheni Kari lahjat, joille saimme nauraa taas vedes silmissä 😀 Miten sinun joulun pyhät menivät?

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *