Hae
Kutsu vapauteen

VHH suklaa-viskikakku

*Sisältää mainoslinkkejä

VHH suklaa-viskikakku on täysin vastustamaton!

 

 

Tein tätä VHH suklaa-viskikakkua tätä ohjetta modaten 50 vuotis juhliini. En ole koskaan maistanut näin hyvää kakkua, en siis ikinä! Viskin, suklaan ja kahvin yhdistelmä on täysin vastustamaton. Kuvan suklaa-viskikakku on VHH muutoin, mutta ajan puutteen vuoksi luistelin pohjan osalta (tein sen gluteenittomana digestivekekseistä) eli kuvan kakun pohja ei ole vähähiilarinen. Eli mikäli teet pohjan vähähiilarisena, niin se näyttää hieman erilaiselta. Yhdessä annoksessa on 5 g hiilaria ja hieman reilu 200 kaloria. VHH suklaa-viskikakku on vähähiilihydraattisen lisäksi myös viljaton. Voit valmistaa kakun myös maidottomana valitsemalla maidottoman jogurtin, kerman, suklaan sekä kookosöljyn. Mikäli haluat leipoa tämän tyyppisen VHH kakun, mutta et halua käyttää viskiä, niin suosittelen tekemään tämän ohjeen sijasta blogin VHH suklaisen kahvihyytelökakun. Viskin voi korvata konjakilla- tätä minulta jo on kysyttykin:) Eilen kun hain Alkosta viskiä, niin mua alkoi naurattamaan ihan älyttömästi kun ajattelin teitä kaikkia ihanuuksia, jotka olette minun tavoin ennen joulua viskiostoksilla:)

 

 

 

 

vhh suklaa-viskikakku makrot 1 annos

 

  • r 19 g
  • p 2 g
  • hh 5 g
  • kcal 204

 

 

Lue myös: Parhaat VHH reseptit jouluksi: VHH piparkakut + 20 muuta joulun suosikkia

 

 

 

 

 

vhh suklaa-viskikakku Ohje, 20 annosta

 

vhh suklaa-viskikakku Pohja

Katso pohjan ohje täältä tai VHH ruoka- ja herkkuohjeita kirjan sivulta 145. Voit korvata halutessasi kookoshiutaleet *mantelijauholla.

 

 

vhh suklaa-viskikakku Täyte

 

  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 200 g tummaa suklaata (80 %)
  • 0,5 dl vahvaa kahvia
  • 0,75 dl viskiä
  • 2 dl blendattua *karppisokeria
  • 1 tl *aitoa vaniljaa
  • 5 liivatelehteä

 

 

TILAA *merkittyjä tuotteita edullisesti FitnessFirstin nettikaupasta. Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisista tuotteista.

 

 

  • Vatkaa kerma kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  • Sulata suklaa vesihauteessa.
  • Laita karppisokeri tehosekoittimeen ja sekoita.
  • Sekoita jäähtynyt suklaa, jogurtti, viski, sokeri ja vanilja sähkövatkaimella kerman sekaan. 
  • Liota liivatteita kylmässä vedessä vähintään 5 minuuttia.  
  • Kiehauta kahvi kattilassa. 
  • Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuuman kahvin sekaan. Sekoita niin kauan kunnes ne ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi. 
  • Lisää liivateseos kermaseoksen sekaan ja sekoita  tasaiseksi. 
  • Kaada seos jähmettyneen pohjan päälle ja tasoita pinta sileäksi.
  • Anna VHH suklaa-viskikakun jähmettyä jääkaapissa yön yli ennen tarjoilua.
  • Koristele halutessasi kermavaahdolla tai sulatetulla suklaalla.
 

 

 

TILAA JUURI ILMESTYNYT VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEITA KIRJA

 

 

VHH ruoka- ja herkkuohjeita kirjan voit tilata täältä: kari.sjoholm10@outlook.com Kirja maksaa blogini lukijoille 23,50 + postimaksu 4,90 euroa. 

 

 

 

Seuraa instassa: VHH ruokavinkkejä ja ilmaista livejoogaa ja meridiaanivenyttelyä viikoittain instassa, löytyy nimellä satusjoholm. 

katso myös

Vähähiilihydraattinen suklainen kahvihyytelökakku

viimeisimmät artikkelit

 

 

 

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

 

 

 

 

4 kommenttia

  1. Jenni kirjoitti:

    Missä vaiheessa viski lisätään?

  2. Suvi Laurila kirjoitti:

    Hei
    tein viskikakun ja kylläpä siitä tulikin tujua 🙂 ei kyllä uskalla heti sitä syötyään rattiin mennä ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *