VHH suklaa-viskikakku
*Sisältää mainoslinkkejä
VHH suklaa-viskikakku on täysin vastustamaton!
Tein tätä VHH suklaa-viskikakkua tätä ohjetta modaten 50 vuotis juhliini. En ole koskaan maistanut näin hyvää kakkua, en siis ikinä! Viskin, suklaan ja kahvin yhdistelmä on täysin vastustamaton. Kuvan suklaa-viskikakku on VHH muutoin, mutta ajan puutteen vuoksi luistelin pohjan osalta (tein sen gluteenittomana digestivekekseistä) eli kuvan kakun pohja ei ole vähähiilarinen. Eli mikäli teet pohjan vähähiilarisena, niin se näyttää hieman erilaiselta. Yhdessä annoksessa on 5 g hiilaria ja hieman reilu 200 kaloria. VHH suklaa-viskikakku on vähähiilihydraattisen lisäksi myös viljaton. Voit valmistaa kakun myös maidottomana valitsemalla maidottoman jogurtin, kerman, suklaan sekä kookosöljyn. Mikäli haluat leipoa tämän tyyppisen VHH kakun, mutta et halua käyttää viskiä, niin suosittelen tekemään tämän ohjeen sijasta blogin VHH suklaisen kahvihyytelökakun. Viskin voi korvata konjakilla- tätä minulta jo on kysyttykin:) Eilen kun hain Alkosta viskiä, niin mua alkoi naurattamaan ihan älyttömästi kun ajattelin teitä kaikkia ihanuuksia, jotka olette minun tavoin ennen joulua viskiostoksilla:)
vhh suklaa-viskikakku makrot 1 annos
- r 19 g
- p 2 g
- hh 5 g
- kcal 204
Lue myös: Parhaat VHH reseptit jouluksi: VHH piparkakut + 20 muuta joulun suosikkia
vhh suklaa-viskikakku Ohje, 20 annosta
vhh suklaa-viskikakku Pohja
vhh suklaa-viskikakku Täyte
- 3 dl kuohukermaa
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 200 g tummaa suklaata (80 %)
- 0,5 dl vahvaa kahvia
- 0,75 dl viskiä
- 2 dl blendattua *karppisokeria
- 1 tl *aitoa vaniljaa
- 5 liivatelehteä
TILAA *merkittyjä tuotteita edullisesti FitnessFirstin nettikaupasta. Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisista tuotteista.
- Vatkaa kerma kuohkeaksi sähkövatkaimella.
- Sulata suklaa vesihauteessa.
- Laita karppisokeri tehosekoittimeen ja sekoita.
- Sekoita jäähtynyt suklaa, jogurtti, viski, sokeri ja vanilja sähkövatkaimella kerman sekaan.
- Liota liivatteita kylmässä vedessä vähintään 5 minuuttia.
- Kiehauta kahvi kattilassa.
- Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuuman kahvin sekaan. Sekoita niin kauan kunnes ne ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi.
- Lisää liivateseos kermaseoksen sekaan ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada seos jähmettyneen pohjan päälle ja tasoita pinta sileäksi.
- Anna VHH suklaa-viskikakun jähmettyä jääkaapissa yön yli ennen tarjoilua.
- Koristele halutessasi kermavaahdolla tai sulatetulla suklaalla.
TILAA JUURI ILMESTYNYT VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEITA KIRJA
katso myös
viimeisimmät artikkelit
- Super nopea gluteeniton porkkanalaatikko- perunalaatikkokin taisi imeltyä:)
- Lahjoitetaan käytetty 50 Samsung taulu TV eniten tarvitsevalle
- Koronatesti otettu- sattuiko?
- Ketokonvehdit- maistuu toffeelta ja valkosuklaalta:)
- Näyttää siltä, että selviän sittenkin tästä kaikesta
- VHH proteiinipallot joulupöytään tai ihan muuten vaan
- Parhaat VHH reseptit jouluksi: VHH piparkakut + 20 muuta joulun suosikkia
KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ
Missä vaiheessa viski lisätään?
Ennen liivatetta. Lisäsin sen ohjeeseen, kiitos<3
Hei
tein viskikakun ja kylläpä siitä tulikin tujua 🙂 ei kyllä uskalla heti sitä syötyään rattiin mennä ?
Laita seuraavaksi vähemmän:)