Hae
Kutsu vapauteen
Kaupallinen yhteistyö

Opiskelu alkoi- tämä koulutus muuttaa mun elämän!

Kaupallinen yhteistyö: https://www.palautumiskoulupro.fi/

hermoston yliaktiivisuudesta palautumisen tilaan

 

 

Palautumisohjaajakoulutus alkoi viikko sitten eli palasin takaisin ”koulun penkille”. Olen kirjoittanut blogiini paljon palautumisesta, hermoston yliaktiivisuudesta, sympakotoniasta, sympaattisesta ja parasympaattisesta hermostosta ja unesta. Aihe vetää magneetin tavoin puoleensa, koska tiedän, että hermoston yliaktiivisuus on merkittävä elämänlaatua ja terveyttä heikentävä tekijä yhä useamman suomalaisen elämässä. Palautumisen aiheuttamat haasteet heijastuvat usealle tai kaikille elämänalueille: mielialaan, painonhallintaan, uneen, terveyteen, energisyyteen, parisuhteeseen- mihinkä ne eivät vaikuttaisi?  Hermoston yliaktiivisuus voi aiheuttaa lukuisia fyysisiä oireita, joiden syytä ei aina tunnisteta vaan pahimmillaan voidaan epäillä vakavaa sairautta. Unenlaatu huonontuu, aivot tuntuvat sumuisilta, sydän tykyttelee, päätä puristaa tai särkee, lihakset ovat jännittyneet ja päivät kuluvat etsiessä puhelinta tai avaimia. Mieli on ärtynyt ja ahdistunut, pienetkin asiat voivat saada aikaan kohtuuttoman suuren purkauksen. Olo voi siis olla kammottava vaikka muutoin elämäntavat olisivatkin terveelliset.

 

 

Lue palautumiseen ja uneen liittyviä postauksia kootusti täältä

 

 

Kuva Pasi Hakala/Studio Varjo

tajunnan räjäyttävä ensimmäinen koulutusjakso

 

 

Palautumisohjaajakoulutuksen ensimmäinen koulutusjakso oli tajunnan räjäyttävä: jo ensimmäisten tuntien aikana tiedostin, että Palautumisohjaajakoulutus on juuri SE puuttuva palikka elämässäni. Juuri se koulutus, jossa opiskelen eksaktisti niitä asioita, joista olen jo vuosia ollut todella kiinnostunut. Minulla oli vahva kotiintulemisen tunne kun kouluttajat Ulla Ollikkala ja Nina Pajanti-Raudus kertoivat koulutuksen sisällöstä ja opetusmenetelmistä. Tunne vaan vahvistui saadessani tietää opiskelun perustuvan kokemukselliseen oppimiseen eli harjoitukset tehdään aina oman kehon kautta, sen tuntemuksia kuunnellen. Palautumisohjaajakoulutuksen läpileikkaavana ajatuksena on se, että palautumisohjaaja itse kokee omassa kehossaan miltä tuntuu olla palautumisen tilassa. Miltä tuntuu, kun oma keho ja mieli siirtyy mahdollisesta hermoston yliaktiivisuuden tilasta palauttavaan rauhoittumisen ja rentoutumisen tilaan.

 

Sain jo esimakua tulevasta: koulutuspäivän aamuna paikalle saapui stressaantunut Satu, vartin myöhässä tietenkin 😎 Koulutuspaikkana oli Tampereen kesäyliopisto ja minä menin Tampereen yliopistolle eli väärään paikkaan. Ensimmäisten tuntien aikana tehty aktiivisen palautumisen ohjelma rauhoitti hermostoa siinä määrin, että se tuntui olossani selvästi. Ja tiedän, että tämä on vasta alkua: hermoston rauhoittuminen ja elimistön siirtyminen palautumisen tilaan vaatii aikaa ja harjoitusta. Ei  kuitenkaan mitään sellaista, mikä jokainen ei pystyisi tekemään.

 

 

Kuva Pasi Hakala/Studio Varjo

Palalutumisohjaajakoulutuksesta työkaluja omaan elämään ja ryhmä- ja yksilöohjaamiseen palautumisen näkökulmasta

 

 

Palautumisohjaajakoulutuksen ensimmäisessä koulutusjaksossa opiskeltiin aktiivisen palauttavan liikkeen ohjelmia, palautumiseen ja rentoutumiseen liittyviä harjoituksia, ohjelmien käyttöä tyhy-toiminnassa ja työskentelyn teoreettista pohjaa. Olen kirjoittanut aikaisemmin Palautumisohjaajakoulutuksesta postauksen, lue koulutuksesta tarkemmin täältä. Palautumisohjaajaopinnot täydentävät hyvin joogaan ja meditaatioon liittyvää osaamistani ja toki myös akateemisia opintojani. Saan työkaluja oman elämäni stressinhallintaan ja kuormittuneisuuden purkamiseen. Puhumattakaan ryhmä- ja yksilönohjauksesta. Tulevaisuudessa pystyn valmentamaan hermoston yliaktiivisuudesta kärsiviä ihmisiä kohti energisempää ja terveempää elämää. Mutta sitä ennen minun täytyy vielä opiskella lisää ja oppia tämä kaikki itse- ja ennen kaikkea tuntea muutos omassa kehossani ja mielessäni. Voisiko olla mielenkiintoisempaa?

 

 

PalautumiskouluPRO:n etusivulle pääset täältä.

 

 

Seuraa instassa: satusjoholm ja 2blackgsd

 

 

VIIMEISIMMÄT POSTAUKSET

 

 

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

 

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

 

Kaupallinen yhteistyö: https://www.palautumiskoulupro.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.