Hae
Kutsu vapauteen

Tuulihatut lakritsikermatäytteellä- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton

Miten olisi pyhien kahvipöytään vähähiilariset, gluteenittomat, viljattomat ja maidottomat tuulihatut lakritsikermatäyteellä? En ole munkki-ihmisiä, joten piti kehitellä jotakin niiden tilalle vapuksi. Munkkien syöminen on jotenkin ällöttävää puuhaa: joka paikka rasvassa ja sokerissa suupieliä, sormia ja pöytää myöten:) Ja pahoittelut heille, jotka rakastavat munkkeja- ei muistella pahalla:)

Nämä tuulihatut on yllättävän helppoja ja nopeita tehdä ja maistuvat ihan liian hyviltä. Tai no helppoja ja helppoja: sössin ensimmäiset. En tajunnut, että vesi ja rasva pitää kunnolla kiehauttaa, joten pilalle meni. Kyllä harmitti. Siinä meinasi vapputunnelma lässähtää kun otti niin päähän. Miehet onneksi tajusivat pysytellä kauemmalla. Kun sitten toisella yrityksellä annoin edellämainitun seoksen kunnolla kiehahtaa, niin johan oli helppo ja nopea tehdä. Suklaakuorrutteen voit tietty korvata sulattamalla tummaa suklaata vesihauteessa. Mikäli välttelet hiilareita, niin valitse mahdollisimman tumma suklaa tai teen kuorrutteen ohjeella.

Itse tein pohjan mantelijauhosta ja gluteenittomista jauhoista. Kermaksi valikoitui tällä kertaa soijakerma, jonka makeutin nestemäisellä stevialla. Soijakerma toimii hyvin, mutta verrattuna kaurakermaan saa vatkata paljon kauemmin eikä rakenne ole niin jämäkkää kuin kaurakermalla. Kuorrutteessa oikaisin eli tein sen tummasta suklaasta sulattamalla. Mikäli haluat tehdä todella vähähiilarisia tuulihattuja, niin korvaa gluteeniton jauhoseos kookos- tai lupiinijauhoilla. Viimeksi mainituista tuli taikinaan kellertävä väri.


Onneksi meidän perheessä riittää syöjiä ettei kaikki herkut mene minun reisille. Edellisessä postauksessa on vinkkejä suolaisiin herkkuihin, jotka sopivat vappupöytään. Meidän perheessä syödään perinteisesti vappuaattona aina tacoja ja tortilloita (blogista löytyy vähähiilarinen tortillaohje), niin tänäkin vappuna. Siitä sitten pojat lähtevät omiin rientoihinsa ja me jäädään ukkokullan ja koiran kanssa viettämään vappua keskenään kotiin. Huomenna eli vappuaattona meillä on ainakin koiratreenit- mikä voisikaan olla parempaa vapunviettotapaa kun treenata koiran kanssa mukavassa seurassa.  

Nyt parastaikaa meillä on maalari maalaamassa keittiön seiniä ja vähän muutakin. Saas nähdä millanen siitä tulee. Jos tulee hyvä, niin tee siitä postauksen blogiin ennen ja jälkeen kuvien kera. Ellei mitään kuulu arvaatte lopputuloksen. 

Ohjeessa käytettyjä tuotteita voit tilata edullisesti Fitnessfirstin nettisivuilta (linkki alla). Muistathan, että blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista.

Täältä pääset Fitnessfirstin nettikauppaan.

Täältä voit lukeaa lisää tuotteista, joita käytetään blogissa. Lista päivittyy koko ajan.

Täältä löydät lisää blogin ruokaohjeita.

Ohje (7 kpl):

1 dl vettä
50 g voita/kookosöljyä*
0,5 dl mantelijauhoa
0,5 dl gluteenitonta jauhoseosta**
0,5 tl vaniljasokeria
0,5 tl leivinjauhetta
2 munaa

* Maidotonta ruokavaliota noudattavat käyttävät kookosöljyä
** Mikäli haluat vähentää hiilareita ja noudatat viljatonta ruokavaliota, korvaa kookos- tai lupiinijauholla
Kiehauta vesi ja sekoita veden sekaan rasva. Kiehauta kunnolla. Lisää jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri puuhaarukalla koko ajan sekoittaen. Kuumenna ja sekoita niin kauan kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Siirrä kattila jäähtymään muutamaksi minuutiksi. Lisää munat yksitellen taikinan sekaan ja sekoita sähkövatkaimella. 

Lusikoi taikinaa pursotinpussiin ja pursota taikinasta noin 10 cm:n mittaisia tankoja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia (älä aukaise luukkua ettei lässähdä). Halkaise jäähtyneet tuulihatut terävällä veitsellä. Täytä kermalakritsiseoksella.

Täyte:

1,5 dl soija-, kaura- tai vispikermaa*
1 tl laksitsinjuuriuutejauhetta
1 tl aitoa vaniljaa
1 rkl täysraakaruoko-, kookos- tai karppisokeria tai 5 tippaa nestemäistä steviaa**

* Maidotonta ruokavaliota noudattavat käyttävät soija- tai kaurakermaa, viljatonta ruokavaliota noudattavat käyttävät soija- tai vispikermaa
**Vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavat käyttävät karppisokeria tai steviaa.

Vatkaa kerma kuohkeaksi ja lisää kerman sekaan kuivat aineet.
Kuorrute:

1 rkl kaakaovoita
1,5 rkl raakakaakaota
1 rkl hunajaa tai karppi-, täysraakaruoko- tai kookossokeria tai muutama tippa nestemäistä steviaa*

* Vähähiilihydraattista ru
okavaliota noudattavat käyttävät karppisokeria tai steviaa.

Sulata kaakaovoi vesihyöryssä. Sekoita voin sekaan kaakao ja sokeri/hunaja. Koristele tuulihalut suklaakuorrutteella.


2 kommenttia

  1. Karvinen kirjoitti:

    Tuulihatut meni kokeiluun, riittääkö oman jauhopeukalon sähellys… ? kiitos ohjeesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.