Hae
Kutsu vapauteen

Maapähkinäpiirakka- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton

 

 

Alokas Ahola pääsi intistä ensimmäiselle lomalleen tänä viikonloppuna ja sen kunniaksi aloin vääntämään maapähkinäpiirakkaa. Niin tolkuttoman kornilta kun sen tuntuukin aina kehua omia ohjeitaan, niin kehun kuitenkin: tästä tuli ihan tolkuttoman hyvää! Siis ihan järkyttävän hyvää?? Ja mikä mukavinta, piirakka on tosi helppo tehdä ja on mukavaa vaihtelua makeisiin piirakoihin.

 

Piirakan voi tehdä vähähiilarisena, jolloin makeutat sen blendatulla karppisokerilla. Blendattu tarkoittaa sitä, että laitat sokerin blenderiin ja blendaat sen sileäksi. Muutoin sokeri narskuu tosi ärsyttävästi hampaissa. Kuitusiirappi on myös vähähiilarinen makeuttaja, tosin hiilareita on vähän enemmän kuin kuivusokerissa. Itse makeutin kuvan piirakan pohjan tällä kertaa taateleilla ja päälliseen lisäsin ihan vähän kuitusiirappia. Vähähiilarisiset käyttävät mahdollisimman tummaa suklaata, jolloin hiilarimäärä jää pieneksi. Piirakka on myös maidoton ja toki myös gluteeniton ja viljaton, mikäli käytät kookoskermaa. Mikäli olet allerginen pähkinöille, niin voit korvata manteli- tai lupiinijauhon kookosjauhoilla. Gluteenitonta ruokavaliota noudattavat voivat käyttää myös gluteenittomia jauhoja pohjaan, toki hiilarimäärä nousee tällöin. Spelttijauhot sopivat pohjaan myös tosi hyvin, mutta silloinhan piirakka ei ole gluteeniton, viljaton eikä vhh.
Ohjeessa käytettäviä tuotteita voit tilata edullisesti FitnessFirstin nettikaupasta
 
Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista.
Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.
 
Täältä voit lukeaa lisää tuotteista, joita käytetään blogissa. Lista päivittyy koko ajan.
Täältä löydät lisää blogin ruokaohjeita.
Ohje (pohja):
 
3 dl mantelijauhoa tai lupiinijauhoja
2 rkl raakakaakaota
3/4 dl hunajaa, taatelia, kuitusiirappia tai blendattua karppisokeria
50 g tummaa suklaata
2 dl kookos- tai kaurakermaa
ripaus hyvälaatuista suolaa
 
voita tai kookosöljyä piirakkavuoan voiteluun
Sulata tumma suklaa miedossa vesihauteessa ja anna sen jäähtyä kunnolla. Laita kaikki aineosat blenderiin ja blendaa sileäksi. Mikäli seos on liian löysää, lisää jauhoja. Levitä pohjan ainekset voidellut piirakkavuoan (pohjan halkaisija 23 cm) pohjalle ja nostele taikinaa vähän reunoille. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Täyte:
 
2 dl kookos- tai kaurakermaa
1,5 dl maapähkinävoita
0,5 tl vaniljaa
tarvittaessa lisämakeutukseen hunajaa, taatelia, kuitusiirappia tai blendattua karppisokeria
ripaus hyvälaatuista suolaa
Vaahdota kerma ja lisää muut aineet kerman sekaan. Sekoita hyvin. Maista täytettä ja lisää tarvittaessa lisämakeutusta. Levitä täyte jäähtyneen piirakkavuoan päälle ja tasoita. Anna piirakan vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua.
Ensi viikolla on postaus vuorossa terveellinen nougat-suklaapatukka

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.