Vähähiilihydraattiset lakritsi-vanilja-browniet
Syntymäpäiväni kunniaksi päätin yllättää perheen Adonikset tekemällä vähähiilarisia lakritsi-vanilja-brownieita. Yllätys onnistui, sillä blogin virallinen laadunvalvoja, poikani Noppa, hoki ainakin kolme kertaa, että ”nää on ihan hiton hyviä”. Olin huomaavani pienen kunnioituksen pilkahduksenkin nuorukaisen silmissä. Noista hetkistä pitää napata tosi nopeasti kiinni, sillä ne kestävät ainoastaan muutaman sekunnin sadasosan.
Lievää ahdistusta aiheutti tuo vuoan koko: eihän meiltä löytynyt noin lyhyttä vuokaa. Käytin leipävuokaa ja tein pienen virityksen, jolla lyhensin vuokaa 10 cm:) Laitoin yhden lasisen astian vuoan loppuun, mutta helpommalla pääset mikäli sinulta löytyy oikean kokoinen vuoka. Toinen vaihtoehto on se, että tuplaat ohjeen, joilloin voit käyttää isompaa vuokaa. Tällä ohjeelle tehtynä tulee 8 annosta.
makrot 1 annos
r 28
p 6,0
h 5,3
kcal 297
ohje 8 annosta
Ota jäähtynyt kakkupohja varovasti pois vuoasta ja poista leivinpaperi. Vuoraa vuoka kelmulla ja laita kakkupohja takaisin vuoan pohjalle. Kaada jäähtynyt sitruunamousse kakkupohjan päälle ja tasoita sileäksi. Jäähdytä jääkaapissa vähintään 2 tuntia ennen koristelua. Paloittele browniet haluamasi kokoisiksi paloiksi ja koriste halutessasi sulatetulla tummalla suklaalla ja vaniljajauheella.
OHJEESSA ESIINTYVISTÄ TUOTTEISTA
Ohjeessa esiintyviä tuotteita voi tilata edullisesti *täältä. Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.
KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ
SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA
Instani löydät nimellä satusjoholm.
Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.
Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.
Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.
Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .
Hyvän kuuloinen ohje, mutta on tainnut jäädä pari askelta kokoamisohjeista kirjoittamatta!
Ei pidä paikkaansa. En ymmärtänyt kommenttiasi??
Hei! 🙂 Paljonkohan tuo 75 g karppisokrua on dl? Ja osaatko sanoa voisiko tuon moussen kananmunat korvata jollain, kun raaka kananmuna ei oikein houkuta… Muutoin tekisi mieli kokeilla tätä. 🙂
Moi! Miksiköhän tuo tahna ei sakoontunut lainkaan? Tuli kyllä TODELLA sitruunainen leivos. Pohja oli erittäin hyvä.
Ilmeisesti liivate ei sitten toiminut ellei mousse hyytynyt? Pitäisi kyllä hyytyä tuolla liivate määrällä.
Heippa! Edellinen tarkoitti varmasti sitä sitruuna-sokeri-munaseosta, jota piti sekoitella vesihauteessa, kunnes sakeutuu. Ei meinaan sakeutunut minullakaan ja mielenterveys meinasi mennä sitä tehdessä. Arviolta puoli tuntia sekoittelin ja vaihdoin välillä vedenkin uuteen kuumaan. Huomista odotellessa sitten, että miten käy. Ei paljoa tarvinnu tasoitella ainakaan moussea, koska sen verta liruksi jäi. Toivotaan, että hyytyy 🙂
Näistä tuli todella hyviä! Sitruunamousse ei sakeutunut vesihauteessa, joten siirsin massan kattilaan, missä sakeutui hyvin.
Heissan. Mitä tapahtuu jos krppisokerin jättää pois? En pysty sitä syömään! Suu tulee kipeäksi.
Se ei maistu sitten makealle. Kestätkö koivusokeria tai hyvälaatuista steviaa?