VHH lohiwokki
VHH lohiwokki japanilaisella twistillä
VHH lohiwokki on yksi parhaimman makuisista kalaruoista, jota olen koskaan maistanut! Ja Murustajakin oli samaa mieltä. Ehkä se johtuu siitä, että meillä syödään paljon kalaa ja aika usein se tulee laitettua samalla tavalla. Halusin tähän ohjeeseen vähän japanilaista twistiä ja mielestäni melko vähällä siinä onnistuinkin. Sain vinkin lohen valmistamiseen ystävältäni Ursula Vataselta eikä muuten jää viimeiseksi kerraksi kun valmistan lohta siten, että paistan sitä vaan kevyesti ja pyörittelen lopuksi lohen palasia seesaminsiemenissä. Miten se voikaan maistua niin hyvältä, HÄH?!!
Katso myös: Maailman paras kuorrutettu uunilohi
VHH lohiwokki ohje, 2-3 annosta
- 2 porkkanaa
- 0,5 kesäkurpitsa
- iso kourallinen suikaloitua valkokaalia
- 2 uutta sipulia varsineen tai keltasipulia
- 0,5 punasipuli
- paprika
- 200 g lohifilettä
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- 1 rkl seesamiöljyä paistamiseen
- ripaus gluteenitonta soijakastiketta
- suolaa
- 0,5 sitruunan mehu
VHH lohiwokki valmistus
- Suikaloi porkkanat, kesäkurpitsa ja valkokaali ohuiksi suikaleiksi ja pilko sipulit.
- Paista vihannessuikaleet ja uusi sipuli/keltasipuli seesamiöljyssä voissa pannulla kunnes ne pehmenevät sopivasti.
- Paloittele lohifile paloiksi ja paista niitä seesamiöljyssä kevyesti pyörittelemällä. Lohi saa olla keskeltä hieman raakaa. Lopuksi mausta suolalla ja ripottele seesaminsiemenet lohen sekaan ja sekoita niin että siemenet tarttuvan lohen pintaan.
- Paloittele paprika ja hienonna punasipuli.
- Lisää lohi, paprika ja punasipuli paistettujen vihannesten sekaan, sekoita.
- Lisää hieman soijakastiketta ja purista päälle sitruunan mehua.
Tuu instaan @satusjoholm
Edelliset postaukset:
- Jodin puute- mitä tehdä?
- Tehoaako kasvojooga oikeasti ihon ikääntymismuutoksiin?
- Suolainen ketopiirakka