Hae
Kutsu vapauteen

Voimapuuro- tuunaa puurosi uudelle tasolle!

Kaikki eivät ole tietenkään puuroihmisiä, mutta minä olen. Rakastan kaikkia puuroja, niin raakapuuroja kuin keitettyjäkin. Usein syön puuroa sekä aamu- että iltapalaksi ja näin olen toiminut jo usean vuoden ajan. Yksi helpoimmista tavoista parantaa omaa ruokavaliotaan on lisätä terveellisiä raaka-aineita perusruokiin: siemeniä aampuuroon, lehtikaalia kanakastikkeeseen, inkivääriä tai kurkumaan teen sekaan jne. Sain tämän idean alunperin Kaarina Krogerukselta, jonka mies Jukka oli alkanut keitellä aamuisin tämän ohjeen tapaista puuroa. Kaarina kehui tätä kovasti minulle ja pakko oli kokeilla ja tuunailla omannäköinen versio. Ja kyllä maistuu! Tämä puuro antaa energiaa pitkäksi aikaa ja se kannattaa nauttia suomalaisten marjojen kanssa- omasta mielestäni erityisesti kirpeät viinimarjat maistuvat taivaalliselta tämän kanssa. 

Tämä ei ole raakapuuro-ohje. Niitä löytyy runsaasti täältä. Ainakin itse haluan välillä syödä lämmintä puuroa ja mikäs sen mukavampi kuin tuunailla siitä superterveellinen versio.  Aloin suhtautumaan kaurapuuroon ihan uudella ”vakavuudella” kun Jenkeissä ollessamme kaurapuuro oli sijoitettu superfoodien joukkoon ja pienen (muutaman desin) pussin hinta oli päätähuimaava. Ymmärsin, että meille niin tuttu ja edullinen tuote, on joillekin luksusta sanan varsinaisessa merkityksessä. Ja onhan kaura terveellistä- niille joille se sopii! Toki tässä ohjeessa voit käyttää ihan mitä tahansa hiutaleita.

Mikäli sinulla on kiire ja et muista laittaa siemeniä likoamaan ennen puuron keittämistä, niin ei huolta. Voit keittää puuron ilman liottamistakin. Itse yritän muistaa liottaa siemenet sen vuoksi, että liottaminen parantaa niiden ravintoarvoa ja helpottaa ruoansulatusta. Itse syön suomalaisia kananmunia raakana puuron ja smoothien seassa, ulkolaisia en söisi. 


Ohje:

1 dl kaura- tai muuta hiutaleita*
2 rkl kuorittua hampunsiementä
1 rkl auringonkukansiemeniä
0,5 tl aitoa vaniljaa
1 kananmuna
3 dl vettä
ripaus hyvälaatuista suolaa

*gluteenitonta ruokavaliota noudattavat käyttävät gluteenittomia kaurahiutaleita tai vaikkapa tattarihiutaleita

Liota siemeniä noin neljä tuntia tai yön yli (ei pakollista). Keita hiutaleita ja siemeniä vedessä muutaman minuutin ajan. Mikäli puuro on liian paksua, lisää vettä tai kasvimaitoa tarvittaessa. Mikäli se on liian ohutta, lisää hiutaleiden määrää. Lisää lopussa raaka kananmuna, vanilja ja suola ja kiehauta nopeasti. Nauti marjojen kanssa ja vaikkapa raejuuston kanssa.

Seuraavaksi tulossa blogiin taivaallisen makuinen uunilohi hieman uudella tavalla valmistettuna:


Seuraa blogia facebookissa ja instagramissa


Blogin etusivulle pääset klikkaamalla tätä linkkiä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä. 


Päivitän myös säännöllisesti blogin uusimpia ruokakuvia instagramiin, jonka löydät klikkaamalla tätä linkkiä.


Blogin terveellisiä ruokaohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *