Hae
Kutsu vapauteen

Paras gluteeniton porkkana- ja perunalaatikko resepti etsinnässä- auttakaa!

mistä löydän parhaan gluteenittoman porkkana- ja perunalaatikon ohjeen?

 

Mulla on etsinnässä pomminvarma gluteentiton porkkana- ja perunalaatikon ohje- auttakaa rakkaat Mussukat 🙂 Miksi ruokabloggari kyselee ohjetta täällä somessa, eikö sitä löydy omasta takaa? Ei löydy, ei.  Nimittäin totuus on se, etten oikein pidä jouluruoista enkä laatikoista. Olen syönyt itseni niistä yli, ilmeisesti. Toinen totuus on se, että koska en pidä jouluruoista, niin en ole halunnut paneutua laatikoiden tekoon vaan keskittynyt kaloihin, mätimössöhin, kakkuihin ja kaikkeen muuhun. Yleensä olen saanut laatikoita meidän äidiltä, joka taitaa sen perhanan imelletyn perunalaatikonkin teon. Olen saanut päähäni, että sen teko on tosi hankalaa ja päätin, että tänä vuonna testaan itse onko näin.

Haluan, että meillä on tänä vuonna joulupöydässä minun tekemää joulu- ja porkkanalaatikkoa ja ehkä myös punajuuri-aurajuustolaatikkoa. Toivon, että laatikoiden valmistamisen sivutuotteena saisin itselleni sen kaivatun joulumielen joka minulla on taas kateissa. En ole ole jouluihminen vaikka haluaisinkin olla. Laatikoista vielä sen verran, että lanttulaatikkoa meillä ei syö kukaan eli sitä on ihan turha edes valmistaa. Meillä oli kotona joulupöydässä aina myös maksalaatikkoa. Pitäisiköhän kokeilla tehdä sitäkin itse? No, katsotaan nyt ensin miten selviän noista kahdesta ja mietitään sitten asiaa uudestaan. On suuri vaara olemassa, että noiden laatikoiden vääntämisen jälkeen haluan taas keskittyä jonkin ihanan vhh kakun leipomiseen 😎

 

 

 

ilmianna oma suosikkiohjeesi

Eli voisitko rakas kulta Mussukka paljastaa oman suosikki porkkana- ja perunalaatikon ohjeen? Ohjeet pitää olla gluteenittomia, vähähiilihydraattisia niistä ei saa tekemälläkään 😛 Valitsen parhaimmalta tuntuvan ohjeen, testaan sitä ja jos laatikot onnistuvat, niin jaan ohjeen täällä blogissa ennen joulua kuvien kera. Tietenkin kerron postauksessa keneltä olen ohjeen saanut. Ja jotta ohje sopisi blogiin, niin se pitäisi olla yksinkertainen ja helppo- ei siis sellainen, että hanki kasvimaa ja hoida sitä biodynaamisesti ensin viisi vuotta. Sen jälkeen kylvä siemenet…No joo, ymmärsitte varmaan pointin 😎 Voit kirjoittaa ohjeesi tämän blogin kommenttikenttään tai blogin facebook sivustolle tämän postauksen yhteyteen eli tänne.

 

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

13 kommenttia

 1. Irjan tytär kirjoitti:

  Äitini teki porkkanalaatikon näin: Puuroriisiä keitettiin suolavedessä pehmeäksi, ei puuroksi asti. Osan keitinvedestä voi säästää. Porkkanat kuorittin ja raastettiin ja sekoitettiin riisiin. Lisäksi rikotut munat ja vähän lisää suolaa. Jos porkkanat eivät ole mehukkaita, maitoa, kermaa tai riisin keitinlientä lisäksi. Tämä kaikki voideltuun vuokaan ja uuniin 200 asteeseen tunniksi.

 2. Kirsi kirjoitti:

  Anteeksi väärä aihe! Olen istunut tässä tovin jos toisenkin etsien sivuasi fasesta, kun toi muisti on tullut niin valikoivaksi. Etsin ketovoitaikinaa. Oletko testannut vai voiko jauhot vain vaihtaa mantelijauhoon? Kiitos sinulle! Olet minulle ihana esikuva. Hyvää joulunalusaikaa!

 3. Tuula Voutilainen kirjoitti:

  Porkkanalaatikko gluteeniton/ maidoton
  1kg porkkanasurvosta
  2 dl puuroriisiä , ( keitän vähän aikaa)
  2 dl kookosmaidon jähmeää osaa
  1 dl kevyt kookosmaitoa
  2 munaa
  3 rkl agavesiirappia
  Ripaus suolaa
  Pinnalle kaurarouhetta
  200 astetta/ 1 tunti
  Meillä tämä tekee hyvin kauppansa ?

 4. Piiku kirjoitti:

  Helppo porkkanalaatikko, keitä vähän riisipuuroa, kuori porkkanat ja höyrytä ne kypsiksi tai keitä biottan porkkanamehussa (imevät vielä makua), vedessä keitetyistä tulee vetisiä?. Soseuta kypsät porkkanat, lisää niiden joukkoon riisipuuroa sidosaineeksi vähän, massassa on suhde n. 5 osaa pork/2 puuroa. Lisää pari munaa (jos paistat heti, niin massa voi olla lämmintäkin) ja siirappia maun mukaan sekä ripaus muskottia. (suola tuli puurosta, mutta tarkista ) tarkista maku ja laita voideltuun uunivuokaan, päälle pari voinokaretta?. Paista 175 ast.

 5. Riitta Rundgren kirjoitti:

  Hei Satu.
  Kerroit että et ole jouluihminen, niin miksi pitäisi olla? Ei ole pakko viettää joulua vain sen vuoksi että muut viettää, minä en ole viettänyt 33:een vuoteen ja ollut siitä tosi onnellinen kun voi todella rauhassa olla kaikelta ”pitää pitää” hössötyksestä. Välttyy myös siltä tyhjyyden tunteelta joulun jälkeen että tässäkö tämä muka oli. Sillä on myös pakanallinen alkuperä jonka voi tarkistaa netistä. Oikein hyvää loppuvuotta ja kiitos hyvistä ruoka ohjeista.

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Ole hyvä ja kiitos viestistä:) Olen koko viikonlopun ajan valmistanut laatikkoja ja sinappeja ja juuri sanoin miehelleni,
   että oho, onpas jouluinen fiilis:) Mielestäni on tärkeää hyväksyä kaikki olotilat, jouluiset ja ei-jouluiset ja kuten sanoitkin,
   ei tarvitse olla yhtään mitään kun on.

 6. Kulkevainen kirjoitti:

  Olen etsinyt jauhoa mikä imellyttäisi gluteenittoman perunalaatikon, mutta yrityksistä huolimatta en ole etsinnässä onnistunut. Suosiolla olen luopunut yrityksistä saada onnistumaan gluteeniton imelletty perunalaatikko ja valmistan imelletyn gluteenittoman perunalaatikon suosiolla siirapilla makeutettuna. Gluteenitonta jauhoa käytän vain osana valmistusta.

  TÄSSÄ SIIRAPILLA MAKEUTETTU PERUNALAATIKKO.

  TÄLLÄ OHJEELLA EI IMELLY. Makeus saadaan makeuttamalla siirapilla ja sokeriakin voi käyttää

  2 kg kuorittuja, keitettyjä, hyvin soseutuvia perunoita
  1-1/2 dl kuumaa keitinvettä
  0,5-1 dl tattarijauhoja
  n. 2 dl siirappia
  50 g – 100 g voita
  noin 8 dl maitoa, vaihtelee halutun lopputuloksen ja perunalajikkeiden mukaan
  1-2 tl suolaa (maun mukaan)
  ripaus mausteita halutun maun mukaan

  Survo perunat kuumina pieneen määrään kuumaa keittovettä, lisää osa tattarijauhoista ja siirappi. Lisää voi, maito ja mausteet sekä tarvittava määrä lopuista jauhoista. Sekoita hyvin ja jätä taikina löysähköksi. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
  Kaada taikina voideltuun uunivuokaan. Kypsennä perunalaatikkoa 200-210 asteisessa uunissa niin että pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan. Kun sose alkaa kuplimaan alenna uunin lämpötila 130-140 niin kupliminen rauhoittuu ja näin menetellen voit paistaa täysiä vuokia. Paista 2-3 tuntia. Tarkista tilanne välillä.

 7. Gluteeniton Imelletty Perunalaatikko kirjoitti:

  Kaura on luontaisesti gluteeniton, mutta käytännössä kaura saa gluteenitartunnan viljelyteknisyistä ja yleisesti viljan käsittelyteknisistä syistä. Yleisesti kaurajauhoilla voi imeltää imelletyn perunalaatikon ja myös mämmin, mutta gluteenittomuusvaatimus ei silloin täyty juuri gluteenitartuntasyistä johtuen. Pitää myös huomioida että usein gluteenittomat tuotteet voivat saada gluteenitartunnan kotikeittiössä.

  Nykyisin on saatavissa gluteenitartunnasta vapaita kauratuotteita ja niitä voi kayttää gluteenittomaan imeltämiseen. Imeltävää entsyymiä sisältävä ”puhdas kaura” kaurajauho on käyttökelpoinen gluteenittomaan imeltämiseen.

  GLUTEENITON AITO IMELLETTY PERUNALAATIKKO

  Nykykäsityksen mukaisesti pyritään välttämään sokeria.
  Ei lisätä siirappia eikä sokeria, makeus saadaan aidosti imeltämällä. Sokria voi sirotella lautaselle. Näin pysyy ”sokeripommi hallinnassa.

  Valmistuu varsin yksinkertaisista aineksista:

  1 kg hyvin soseutuvia jauhoisia tai kiinteitä perunoita
  2 reilua ruokalusikallista imeltävää entsyymiä sisältävää ”puhdas kaura” kaurajauhoa
  0,4 litraa maitoa, maidon määrä vaihtelee eri perunalajikkeilla ja tavoitteen mukaan
  25-50 g voita
  1 teelusikallinen suolaa

  Näin valmistuu gluteeniton aito imelletty perunalaatikko:

  1. Kuori helposti hajoavat jauhoiset perunat raakoina kattilaan.

  2. Keitä perunat vähässä SUOLATTOMASSA vedessä kypsiksi ja soseuta perunat keittoveteen niin että saadaan puuromainen sose. Keittovesi yleensä riittää soseuttamiseen. Tönkkösose ei aina edes imelly.

  3. Jäähdytä sose erittäin huolellisesti 71-76 asteiseksi. Sekoita muutama kerta jäähdyttämisen aikana. Yli 77 asteessa jauhot menettää imeltämistehon.

  4. Lisää imeltävää entsyymiä sisältävä ”puhdas kaura” kaurajauho soseeseen huolellisesti sekoittaen. Tarviiko vielä tilkan 71-76 asteista vettä – ei yleensä ???.

  5. Laita kansi kattilaan. Laita sosekattila 65-70 asteiseen uuniin imeltymään noin 3 tunniksi. Sekoita imeltymisen aikana 2-4 kertaa. Imeltymistä voi seurata maistamalla. Ylipitkä imeltymisaika saattaa huonontaa imeltymistulosta, koska muodostunut makea maltoosi pilkkoutuu edelleen vähemmän makeiksi aineiksi.

  6. Lisää imeltyneeseen soseeseen sulamaan voi ohuina siivuina. Lisää maitoa niin että saadaan sakea vellimäinen sose. Lisää suola. Voi maustaa, mutta monien mielestä maustamatta paras.

  7. Laita sose voideltuun lasiseen tai posliiniseen uunivuokaan. Lisää pinnalle voinokareita. Paista aluksi 190-210 asteisessa uunissa niin että pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan. Kun sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila 130-140 asteeseen mikä rauhoittaa kuplimisen – näin voit paistaa lähes täysiä vuokia.
  Paista noin 3 tuntia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *