Hae
Kutsu vapauteen

Meditaatioharjoitus irtipäästämiseen ja uuden kohtaamiseen

Visualisointimeditaatio harjoitus, jota auttaa sinua päästämään irti asioista, jotka vievät sinusta tarpeettomaksi energiaa ja iloa. Harjoitusta kannattaa tehdä tilanteissa, joissa ajatukset kiertävät toistuvasti samaa rataa ja sinulla on tunne, että selässäsi on painava reppu, jota et halua enää kantaa. Voit itse vaikuttaa asioihin päästämällä irti totutuista ajatusmalleista ja käyttäytymiskaavoista tiedostamalla asian ja työstämällä sitä.

Päästämällä irti vanhasta vapautat itsesi ja oman energiasi. Seurauksena on se, että uusilla asioilla on tilaa tulla elämääsi ja ajatuksiisi. Energiatasosi saattaa kohota ja pystyt paremmin nauttimaan elämästäsi ja olemaan läsnä nykyhetkessä. Luottamuksesi siihen, että elämä kantaa vahvistuu kun huomaat, että pystyt omilla valinnoilla vaikuttamaan elämäsi suuntaan. Toista harjoitus niin usein kuin koet tarvetta irti päästämiseen ja uuden kohtaamiseen.

 

MEDITAATIOHARJOITUS

 

– Rentouta koko keho uloshengityksellä. Kun keho on täysin rentoutunut, vie huomio mieleesi. Mikäli mieli vaeltelee missä sattuu, voit ajatella että ajatukset ovat poutapilviä, jotka tuuli puhaltaa hellästi pois.
Vie huomio sydänchakraan (rintakehä) ja hengittele rauhallisesti. Pyri katsomaan itseäsi ulkoapäin ja samalla pidä huomio edelleen rintakehän alueella. Hetken kuluttua huomaat, että rintakehäsi on tulessa. Tulen lieskat polttavat raivokkaasti koko rintakehää. Tunne tulen lämpö, se melkein koskettaa kasvojasi.
– Sydänchakran keskeltä tuli alkaa rauhoittua ja muuttua hiillokseksi. Tulenlieskat ovat enää rintakehän ulkoreunalla muodostaen pyöreän ympyrän. Ympyrän keskelle muodostuu syvä kuilu, jonne tulta hehkuvat hiillokset tippuvat. Ajattele mielessäsi asioita, joista haluat juuri nyt luopua ja päästää irti. Sisäänhengityksellä ajattele yhtä asiaa kerrallaan ja uloshengityksellä luovu asiasta heittämällä se syvään kuiluun. Jokaisen luopumisen jälkeen vie huomio kehoosi ja tarkastele tunnetko missään päin kehoa mitään tuntemuksia. Mikäli tunnet, niin päästä irti myös tuntemuksesta ja luovuta se kuiluun hiillosten seuraksi. Toista niin monta kertaa kun koet tarpeelliseksi.
– Kun olet luopunut asioista joista sinun täytyy päästää irti, vie huomio kurkkuchakraasi (kaulan alueella). Mikäli tunnet painetta kurkussa, niin sano ääneen se asia, joista sinun oli kaikista vaikein luopua. Esimerkiksi sano ääneen: ”Haluan luopua surusta, jota koen jotakin asiaa kohtaan”. Voit myös joutua katkaisemaan henkisiä siteitä ja riippuvuuksia itsesi ja jonkun muun henkilön välillä. Tällöin visualisoi eteesi paksu köysi, joka sitoo sinut  toiseen henkilöön ja katkaise tuo köysi isolla miekalla. Lopuksi vielä hengittele turkoosin sinistä kurkkuchakran alueelle niin kauan, että tunnet muutoksen chakran energiassa.
– Vie huomio jälleen sydänchakraan ja huomaat, että tuli rintakehän ulkoreunoilla on sammunut ja muuttunut mustaksi hiillokseksi. Loputkin hiillokset tippuvat kuiluun ja rintakehän keskellä oleva iso ja syvä aukko suurenee entisestään. Hetken kuluttua aukko alkaa täyttymään valkoisesta valosta ja täyttää lopulta koko rintakehän valkoisella valolla. Valkoinen valo alkaa tiivistymään rintakehän keskelle muodostaen ison kirkkaan valkoisen sydämen.

4 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Kiitos tästä <3

  2. Unknown kirjoitti:

    Mie sain tästä paljon apua.

  3. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Ihana kuulla, kiitos kun kerroit<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *