Hae
Kutsu vapauteen

Vähähiilihydraattiset hasselpähkinä-kookos-leivokset


Nämä leivokset ovat ihan sairaan hyviä ja maistuivat joululta??? Ajattelin tehdä näitä itsenäisyyspäivää varten, mutta koska nämä onnistuivat yli odotuksen eikä jäljellä ole enää yhtään palaa, niin pitää kehitellä itsenäisyyspäiväksi jotakin muuta. Mieheni tuli kotiin Hesasta juuri kun olin saanut nämä valmiiksi ja maistoi yhtä. Ja maistoi toista. Ja maistoi kolmatta ja… Lopulta hän oli ihan ähky ja makasi sohvalla vatsa turvoksissa ja valitteli, että oliko mun pakko tehdä jotakin näin hyvää. Eli väite että ”terveellistä ei voi syödä liikaa” ei pidä paikkaansa. Kyllä voi. Yritin lohdutella Karia, että ei hätää koska hän sai siinä samalla runsaasti hyviä rasvahappoja ja vaikka mitä hyvyyksiä. Mies parka puhisi hetken ja oli taas jääkaapilla. Ja hetken kuluttua hän sanoikin lähtevänsä koiran kanssa piiiiiiiiiiiitkälle lenkille?

En pidä erityisesti kookoksen mausta vaikka olen yrittänyt itseäni siihen siedättää. Pelkäsinkin, että näissä maistuu kookos liikaa läpi ja olinkin tosi yllättynyt siitä, että näin ei tapahdu. Olen ollut jo 3 viikkoa ilman stimulantteja ja sokeria, mutta näiden kohdalla tein poikkeuksen. Pohjan makeutin kokonaan nestemäisellä stevilla, mutta kyllähän tuossa tummassa suklaassa on jonkin verran sokeria.Tahnan makeutin koivusokerilla. Yhtään ei tullut öklöä oloa eikä ylikierros-oloa eli on se vaan ihan eri juttu makeuttaa vähähiilarisesti kuin valkoisella sokerilla. Siis IHAN eri juttu! Elämäntapamuutoksestani voit lukea täältä.

Meikä ei kyllä ymmärrä minkäänlaista ruokavalion rajoittamista eikä elämäntapamuutosta! Meikän filosofiaan kuuluu syödä mahdollisimman paljon ja usein, kerjätä lakkaamatta ja varastella ruokaa heti kun lauman jäsenten silmä välttää…
Vähähiilarinen, gluteeniton, viljaton ja maidoton


Leivokset ovat todella todella vähähiilarisia eikä pohjaan ole käytetty lainkaan jauhoja. Sen lisäksi ne ovat myös maidottomia, gluteenittomia ja viljattomia. Mitä tummemman suklaan valitset, sitä vähemmän leivokset sisältävät hiilareita. Itse käytin 80 prosenttista tummaa suklaata. Maidottomat käyttävät maidotonta suklaata tai raakasuklaamassaa ja maidotonta tuorejuustoa. Mikäli et halua käyttää hiilaritonta sokeria, niin voit korvata ne esimerkiksi kookos- tai täysraakaruokosokerilla. Itse käytin pohjan makeuttamisessa sokerin sijasta nestemäistä steviaa ja toimi ihan hyvin, joten stevialla voit toki myös makeuttaa.

Minulla oli ja on vuokaongelma, sillä meiltä ei löydy tähän ohjeeseen sopivaa vuokaa. Käytin leipävuokaa ja tein pienen virityksen, jolla lyhensin vuokaa 10 cm:) Laitoin yhden lasisen astian vuoan loppuun, mutta helpommalla pääset mikäli sinulta löytyy oikean kokoinen vuoka. Toinen vaihtoehto on se, että tuplaat ohjeen, joilloin voit käyttää isompaa vuokaa. Tällä ohjeelle tehtynä tulee 7-8 palaa isohkoa palaa ja mikäli leikkaat leivokset pieniksi paloiksi, niin sitten tästä ohjeesta tulee noin 15-20 pienempää leivosta.

Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista.


Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.

Täältä voit lukeaa lisää tuotteista, joita käytetään blogissa. Lista päivittyy koko ajan.

Täältä löydät lisää blogin ruokaohjeita.

Ohje (pohja):

0,5-0,75 dl  blendattua karppi– tai koivusokeria 
1 dl tummaa suklaata tai raakasuklaamassaa
0,5 dl kaakaovoita
2 kananmunaa
1 tl bourbon vaniljauutejauhetta
1 tl luomu kanelia
0,5 tl luomu kardemummaa

Sulata kaakaovoi ja suklaa miedossa vesihauteessa. Vatkaa munat. Sekoita sulaneen kaakaovoi-suklaaseoksen sekaan munat, blendattu sokeri ja mausteet. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun korkeareunaiseen vuokaan (koko 10 x 20 cm). Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia. 

Kookos-hasselpähkinä-tahna

1,5 dl kookosmannaa
0,5 dl parapähkinätahnaa
0,5 dl kaakaovoita
150 g tuorejuustoa
0,5-0,75 blendattua karppi– tai koivusokeria
3 kananmunaa
0,5 tl luomu kardemummaa

Sulata kaakaovoi miedossa vesihauteessa. Sekoita lämpimän kaakaovoin sekaan kookosmanna ja pähkinätahna. Vatkaa munat. Sekoita jäähtyneet kaakaovoi-pähkinä-kookosmanna seoksen sekaan munat, tuorejuusto, blendattu sokeri ja mausteet. Sekoita hyvin. 

Kokoaminen

Ota jäähtynyt kakkupohja varovasti pois vuoasta ja poista leivinpaperi. Vuoraa vuoka kelmulla ja laita kakkupohja takaisin vuoan pohjalle. Kaada jäähtynyt kookos-hasselpähkinä-tahna kakkupohjan päälle ja tasoita sileäksi. Jäähdytä jääkaapissa tai pakastimessa vähintään 2 tuntia ennen koristelua. Paloittele leivokset haluamasi kokoisiksi paloiksi ja koriste halutessasi sulatetulla tummalla suklaalla ja hasselpähkinöillä.


Oletko jo test
annut vähähiilarisia piparkakkuja tuorejuustotäytteellä ja joulutorttuja? Ohjeet löydät täältä.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.