Hae
Kutsu vapauteen

Paino alkoi nousemaan ketoruokavaliolla

vuosi ketoosissa

 

Olen viimeisen vuoden ajan noudattanut ketoruokavaliota, joissa hiilarien määrä on vaihdellut pääsääntöisesti 20-50 g vuorokaudessa. Alkuvuodesta elin kaksi kuukautta todella vähillä hiilareilla (reilusti alle 20 g/vrk) ja ruokavalioni noudatteli pitkälti karnivooria. Halusin kokeilla tämänkin kortin, koska sitä hehkutetaan tosi paljon. Ruokavalioni koostui pääsääntöisesti rasvasta ja lihasta. Sen lisäksi söin kaalia jonkin verran ja kesäkurpitsaa. Eli en syönyt ollenkaan ketoleipiä, siemeniä, pähkinöitä puhumattakaan ketoherkuista. Kahvin sekaan lorauttelin kuohukermaa jne. Tein tämän uteliaisuuttani, halusin nähdä mitä tapahtuu. Kirjoitin aiheesta postauksen Ketoruokavalio on rasvadieetti, voit lukea sen täältä.

Olo oli hyvä, pirteä ja energinen. Niin kuin ketoosissa nyt tuppaa olemaan. Jaksoin treenata ja nukuinkin ihan hyvin. Rasvasta saa kivasti energiaa, koska se on tooooooodella energiatiheää eli suomeksi sanottuna se sisältää tolkuttomasti kaloreita. Aamukahvi maistui hyvältä, kun sen terästi isolla nokareella voita ja kuohukermaa. Kuten varmasti muistattekin, rakastan voita yli kaiken. Olen aina rakastanut ja tulen varmaan aina rakastamaan. Sen sijaan INHOAN oliivilöljyä, myös niitä parhaimman laatuisia kylmäpuristettuja. Valitettavasti.

 

paino alkoi nousemaan ketoruokavaliolla

 

Olo oli siis hyvä, mutta mun paino alkoi pikku hiljaa nousemaan vaikka olin syvääkin syvemmällä ketoosissa ja liikuin paljon. Seurailin asiaa rauhassa muutaman viikon ajan eikä aika tuonut asiaan muutosta. Faktahan on se, että vaikka olisit kuinka syvällä ketoosissa, niin siitä huolimatta et voi syödä yli oman energiankulutuksen ellet halua lihoa. Ketoruokavalio sisältää valtavasti rasvaa, koska se ON rasvadieetti (ruokavalion makroista 70  % tulee rasvoista). Itse söin alkuvuodesta niin paljon, että olo oli kylläinen, mutta ei ähky. Siitä huolimatta lihoin. Mikäli vähensin ruoan määrää, niin tuli nälkä ja nälkää en halua nähdä vaikka haluankin pysyä hoikkana. Eli mikäli olisin halunnut pitää painon aikaisemmissa lukemissa, niin mun olisi pitänyt alkaa pienentämään ruoka-annoksia tai vaihtoehtoisesti palata siihen mun vanhaan ketoruokavalioon, mikä sisälsi lihan lisäksi myös vähähiilarisia puuroja, ketoleipiä jne. En halunnut alkaa pienentämään ruoka-annoksia, koska en halua vajota säästöliekille, koska olen sen tähänkin asti pystynyt välttämään. Lue postaus säästöliekistä täältä. Keto ihmiset tuntuvat jakautuvan säästöliekin osalta kahteen leiriin: osan mielestä säästöliekki ei koske ketoilijoita koska blaa blaa blaa ja osa taas varoittelee siitä, että ketodieetti ei saa olla kitudieetti juuri säästöliekin takia. Puolueetonta tietoa on mahdotonta saada oikeastaan mistään, koska keto on erittäin vahvasti kaupallistunut tällä hetkellä.

 

ruokavalio alkoi tuntumaan äijäruoalta ja nakki kioski safkalta

 

Rasva-liha (ja tässä järjestyksessä) linja alkoi myös kyllästyttämään minua, joka askeettisesta elämäntyylistäni huolimatta haluan aina välillä vaihtelua ruokavaliooni. Se vaan tuntui niin äijäruoalta ja nakkikioski safkalta vaikka sillä ei ollutkaan MITÄÄN tekemistä roskaruoan kanssa. Söin niin puhtaasti kuin vaan pystyin ja voin kertoa, että pystyn syömään t-o-d-e-l-l-a puhtaasti halutessani eli itsekurista mun kohdalla homma ei jää kiinni. Tiedän, että monet karnivoonarit ja ketoilijat syövät ainoastaan yhden kerran päivässä, sitä jopa tunnutaan ihannoitavan. Se edustaa ehkä joillekin ihmisille äärimmäistä itsekuria, itse taas ajattelen sen pahimmassa tapauksessa olevan nykyajan uusi anoreksian muoto. Joskus on helpompaa syödä mahdollisimman harvoin ja vähän kuin kohtuullisesti.

 

 

haluanko olla ketoosissa koko ajan?

 

Olen AINA ollut normaalipainoinen eli en liho herkästi. Siitä huolimatta alkuvuodesta paino alkoi nousemaan. Olen nyt vuoden ollut ketoosissa ja aloin miettimään, että haluanko olla ketoosissa loppuelämäni ja jos haluan, niin miksi? En ole ylipainoinen enkä sairas eli sieltä puolelta ei löydy asiaan perustelua. Aloin myös kaipaamaan väriä lautaselleni, varsinkin mansikoita, gojimarjoja, mulberryä ja muita ihanuuksia. Maaliskuussa lisäsin hiilareiden määrää ruokavaliossani (hiilareiden lisäys ei tarkoita sitä, että vedän hulluna hiilareita aamusta iltaan) ja kerron seuraavassa postauksessa mitä tapahtui.  Miten hiilareiden lisäys vaikutti painooni, ihooni, unenlaatuuni ja mieleeni. Palasiko päänsärky? Jatkan edelleen rehellisellä linjalla, miellytti se ihmisiä tai ei vaikka minua pidetäänkin ketovaikuttajana.

 

lue myös

 

Ketotietopaketti ja ketopäiväkirjat

Ketodieetti on rasvadieetti

Ketoruokavalio ja oksalaatit

Ketoosi ABC-julkaisu nyt marketeissa

Testissä ketogeeninen ja maidoton ruokavalio- miksi ihmeessä?

Neljäntenä päivänä ketoosiin

Ruokapäiväkirja- ketogeeninen ruokavalio

Ketogeeninen ruokapäiväkirja: Ketogeeninen ruokavalio: HIIT-treeni ja painonhallinta

Mitä syön ketogeenisellä ruokavaliolla

Ketogeeninen ruokavalio: treeniä ja rasvaripulia

Ketogeeninen ruokavalio- plussat ja miinukset

Ketogeeninen ruokavalio- kuulumisia ja ihon kutina eli keto rash

Laihdutus: vertailussa ketogeeninen ja normi dieetti

Ketogeeninen ruokavalio voi oleellisesti parantaa tai heikentää ruokavaliotasi

Repsahdus ruokavaliossa- uusi alku vai romahdus?

Laihdutus- milloin ja miksi kaloreita kannattaa laskea?

Ketoosin vaikutus voimaharjoitteluun- haastattelussa penkkipunnerruksen Euroopan mestari

Ahdistava ketokeskustelu

Ketomaailma kohtaa virallisen ravitsemustieteen

Palaute ahdistavasta ketokeskustelu postauksesta

Ketoruokavalion aloittaminen  turvallisesti

Neljän päivän ketoruokapäiväkirja- ravitsemustieteen opiskelija kommentoi virallisen ravitsemustieteen

näkökulmasta

Virtsatiet oireilevat ketoruokavaliolla

Mehustus VHH ruokavaliolla

Ketoruokavalion noudattaminen reissussa

Ketoruokavalion vaikutus veriarvoihin

Pilaako hiilaripäivä ketoruokavalion

Miksi ketoruokavalio on minulle ainoastaan työkalu- avoin tilitys menneisyydestä

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *