Hae
Kutsu vapauteen

Terve ruokasuhde ja sokeri

terve ruokasuhde

Luen suu auki naistenlehteä, jonka aiheena on terve ruokasuhde ja sokeri enkä meinaa uskoa lukemaani. Artikkelissa on kahden naisen haastattelu, jotka kertovat avoimesti omasta terveestä ruokasuhteestaan. Molemmat hehkuttavat sitä, miten vapauttavaa on kun voi syödä rajattomasti sokeria ja kertovat päivittäisistä herkuttelu hetkistään, jossa sokeri on ihan normi ruokaa.  Virallinen ravitsemusterapeutti oli kehottanut syömään niin paljon sokeria kun mieli tekee. Se kuulemma poistaa sokerinsyöntiin liittyvää syyllisyyttä ja auttaa vapautumaan sokerikoukusta. Samassa artikkelissa painotetaan sitä, että herkut ovat ruokaa samalla tavalla kuten kana ja riisikin. Niissä vaan on eri ominaisuuksia ja ravinto-arvoja.” Siitä olen täysin samaa mieltä, että ravinto-arvot todellakin ovat erilaiset kanan ja puhdistettua sokeria sisältävien herkkujen osalta. Summa summarium: artikkeli suorastaan kehottaa reilusti ylipainoista ja elintasosairauksista kärsivää kansaa liberaaliin sokerisuhteeseen!

suomalaiset lihovat ja sairastavat

En minäkään toivo kenellekään vääristynyttä ruokasuhdetta tai sitä, että SATUNNAISESTA sokerin syönnistä kukaan kokee syyllisyyttä, EN! Mutta ajatus siitä, että sokeri on RUOKAA on järjetön ja jopa vaarallinen! Mielestäni terveeseen ruoka- ja kehosuhteeseen kuuluu omasta terveydestä huolehtiminen ja vastuu omasta hyvinvoinnista. Sitä kun on vaikea ulkoistaa. Tuntuu siltä, että nykyään ihmisille ei saa sanoa mitään asioita suoraan, ettei kukaan triggeröidy. Asioita hyssytellään ja mikään ei ole epäterveellistä jos se tuntuu itsestä hyvältä juuri sillä hetkellä. Onko ihme, että suomalaiset ovat lihavampia kuin koskaan, terveydenhuollon menot karanneet käsistä ja elintasosairaudet lisääntyvät hälyttävää tahtia. Ja sitten ihmetellään missä on vika, koska ainakaan sokerissa se ei voi olla. Koska terve ruokasuhde. Ei tietenkään vaikka sitä lisätään jo suolaisiinkin elintarvikkeisiin ja ihan joka paikkaan. Nykyään on haastavaa löytää elintarvikkeita, joita ei ole kuorrutettu sokerilla.

onko kaikilla sokeria karttavilla sairas ruokasuhde?

Itselläni on näköjään hyvin sairas ruokasuhde. Nimittäin olen sitä mieltä, että sokeri on pelkkä addiktoiva turhake. Siitä ei saa MITÄÄN ravinteita ja sen käyttö näkyy puntarissa, ihossa, mielessä ja unessa. Ihmisen keho ei kestä loputtomasti suurta höttöhiilarikuormaa sairastumatta- johan se nähdään kakkostyypin diabeteksen esiintymisluvuissa. Mun mielestä jokainen päivä ilman sokeria on pelkkää plussaa siitäkin huolimatta, että joskus joutuu hieman pinnistelemään ja kieltämään itseltään jotakin. Ei siihen kuole, sillä hyvänolonhormoneita saa muualtakin kuin karkkipussista. Ja vielä ihan ilmaiseksi.

Valmentajana näen päivittäin mitä terveyshyötyjä sokerista luopumisesta seuraa KETO RISE UP verkkokurssilaisten terveyteen ja elämänlaatuun. Ihmiset ”heräävät kokonaisvaltaisesti eroon” kun pääsevät eroon sokerikoomasta. Unenlaatu paranee, verensokeri tasoittuu muutamassa päivässä, iho kirkastuu, vyötärö kapenee, keskittymiskyky paranee, itsetunto kohenee jne. Mutta ei puhuta siitä, ettei kukaan triggeröidy ja ettei kenenkään ruokasuhde vääristy! Onko siis meillä kaikilla sokeria ihan tietoisesti välttelevillä epäterve ruokasuhde?

Musta tuntuu nykyään tosi usein etten enää pidä nykyisestä elämänmenosta. Olen liian suora ja mulla on liian jyrkät mielipiteet terveyteen liittyvistä asioista. Mielestäni ihmisen pitää nimenomaan itse tehdä oma osuutensa oman hyvinvointinsa ja terveytensä eteen. Loput on sitten kohtalon käsissä. Elämää ei voi koskaan hallita ja terveysintoilijakin voi sairastua vakavasti. Mutta silloin ainakin on tiennyt tehneensä itse asioita oman hyvinvointinsa eteen. Ja se riittää että parhaansa tekee. Eikä kyse ole edes perfektionismista tai suorittamisesta, vaan puhtaasta järjen käytöstä. Ja hyvästä olosta. Rakkaudesta omaa kehoa kohtaan. Mutta tästä ei saa enää puhua. Koska se TERVE ruokasuhde.

Ketoa ja kasvojoogaa instassa @satusjoholm

Täällä yli 200 sokeritonta VHH reseptiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *