Hae
Kutsu vapauteen

Vhh karppirulla- ketogeenistä pikaruokaa parhaimmillaan

*Postaus sisältää kaupallisia linkkejä

Saanko esitellä teille yhden parhaimmista vhh ohjeistani eli karppirullan, joka on ketogeenistä pikaruokaa parhaimmillaan. Tämä ohje painii samassa kategoriassa vhh pizzan kanssa- niin suosittu se on ollut ja on, eikä syyttä. Ja aivan varmasti maistuu myös nuorisolle. Halusin kehittää erittäin vähähiilihydraattisen ja nopeatekoisen pohjan, joka on helppo kääriä rullalle ja täyttää haluamillaan täytteillä. Täytteeksi voi valita kaikkea mitä mieleen juolahtaa- ainoastaan mielikuvitus on rajana. Voit tehdä texmex-tyylisen tai vaikkapa kasvipainotteisen karppirullan omilla lempimausteillasi maustettuna- ethän unohda ihania majoneesipohjaisia kastikkeita, jotka sopivat rullaan kuin nenä päähän?

Meidän perheen suosikkiruoka on nopea- ja helppotekoinen

Pohjasta on olemassa kaksi eri versiota, mikä on ihan puhdas sattuma. Erään kerran huomasin kesken valmistuksen, että leivinjauhe oli loppu ja kokeilin tehdä pohjaa ilman sitä ja tulin huomanneeksi, että molemmat pohjaversiot toimivat erittäin hyvin. Karppirullan pohjan voi siis valmistaa ilman leivinjauhoa tai sen kanssa. Pohja irtoaa hyvin leivinpaperista ja on helppo työstää rullalle- ei halkeile eikä hajoa ellet ihan hillittömästi heittele pohjaa pitkin keittiötä? Hiilaria tässä karppirullassa ei ole käytännössä ollenkaan eli tämä ruoka sopii erinomaisesti niin ketogeenselle kuin hiilaritietoisellekin ruokavaliolle. Lisäksi rulla on viljaton ja sen voi valmistaa myös maidottomana.
Paras vhh pizzaohje löytyy täältä.

 

makrot koko rulla (ei täytteitä):

r 40
p 36
h 9
kcal 541

 

Millä voin korvata ja alekoodi

Turkkilaisen jogurtin voi korvata maitorahkalla, soija- kookos- tai kaurajogurtilla. Psylliumia ei voi tässä ohjeessa korvata millään, koska se sitoo aineosat yhteen ja tekee taikinaan rakenteen. HUOM! Käytä aina karkeaa psylliumkuitua, koska se toimii takuuvarmasti näissä vähähiilarisissa leivonnaisissa. Hienojakoinen psyllium saattaa paakkuuntua herkästi ja näin ollen pilata koko pohjan. Jos nyt kuitenkin haluat sitä käyttää, niin muista sekoittaa psyllium erittäin hyvin ja voit hieman vähentää psylliumin määrää. Itse käytän aina FitnessFirstin psylliumkuitua hinnan ja laadun vuoksi. Voit tilata sitä FitnessFirstin verkkokaupasta edullisesti ja koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisista tuotteista. Tuotetta voit tilata *täältä.

vhh karppirulla ohje

Pohja 1.

4 kananmunaa
2 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl psylliumkuitua
1,5 tl leivinjauhetta0,5 tl suolaa
Vatkaa kananmunat kulhossa siten, että rakenne rikkoutuu. Itse vatkaan käsin enkä jaksaa kauaa veivata ja vatkata. Sekoita jogurtti munien joukkoon. Lisää loput aineet. Levitä uunipellille lusikalla. Pohja jää ohueksi. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Ole tarkkana paistoajan kanssa, koska se saattaa vaihdella uunista riippuen.

Pohja 2.

3 kananmunaa
2 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl psylliumkuitua
0,5 tl suolaa
Vatkaa kananmunat kulhossa siten, että rakenne rikkoutuu. Itse vatkaan käsin enkä jaksaa kauaa veivata ja vatkata. Sekoita jogurtti munien joukkoon. Lisää loput aineet. Levitä uunipellille lusikalla. Pohja jää ohueksi. Paista 200 asteessa n.10 minuuttia. Ole tarkkana paistoajan kanssa, koska aika saattaa vaihdella uunista riippuen.

vhh Karppirullan täyttäminen

Lisää täytteet jäähtyneen rullan päälle. Pohjalle voit laittaa salsaa tai tomaattipyrettä. Laita täytteeksi jauhelihan tai kanan lisäksi vaikkapa jotakin seuraavista: juustoraastetta, homejuustoa, fetaa, mozzarellaa, puna- tai valkosipulia, salaattia, kurkkua, tomaattia,  majoneesia, jalopenoa, mustapippuria ja oreganoa. Täytteissä on rajana ainoastaan mielikuvitus. Itse laitan täytteeksi aina jotakin vihreää, niin ei tarvitse salaattia tehdä erikseen. Rullaa pohja leivinpaperin sisään ja laita hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.

TULE MUKAAN VERKKOKURSSEILLE

KETO RISE UP verkkokurssi on sertifioidun ketovalmentajan laatima kokonaisvaltainen 6 viikon verkkokurssi, jossa opetellaan noudattamaan ketoruokavaliota terveellisesti ja turvallisesti koulutetun valmentajan ohjauksessa. Verkkokurssin tavoitteita ovat pysyvä painonhallinta, energiatasojen kohottaminen ja hermoston tasapainottaminen. Verkkokurssi on laadittu siten, että sen noudattaminen on osallistujalle mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Verkkokurssi sisältää runsaasti reseptejä, valmiit ateriakokonaisuudet 21 päiväksi, hermostoa tasapainottavia harjoituksia, tietoa kokonaisvaltaisesta terveydestä ja laajan painohallintaosion. Verkkokurssia voi suorittaa monella eri tavalla ja omassa tahdissa. Lue lisää verkkokurssista TÄÄLTÄ.

VHH TEHO VERKKOKURSSI on 5 viikon verkkovalmennus, jossa opit noudattamaan VHH ruokavaliota terveellisesti ja turvallisesti. Verkkokurssi on laadittu siten, että sen noudattaminen on osallistujalle mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Kokonaisvaltainen verkkokurssi sisältää mm. runsaasti reseptejä, tarkat ohjeet ruokavalion noudattamisesta ja tietoa pysyvästä painonhallinnasta ja hormonitoiminnan tasapainottamisesta. Verkkokurssilla saat vinkkejä mm. nestekierron tehostamiseen, kehon alkalisointiin ja detoxiin. Lisäksi saat tietoa VHH leivonnasta, vagushermon tasapainottamisesta, aivojen välittäjäaineista ja käytännön harjoituksia kuten corejumpan ja äänitetyn rentoutusmeditaation. Verkkokurssia voi suorittaa monella eri tavalla ja omassa tahdissa. Armollisuus omaa kehoa, yksilöllisyys ja oman elimistön kuuntelu ovat keskeisiä sanomia viiden viikon VHH Teho muutosmatkan aikana. Pikadieettien ja itsensä ruoskimisen aika on ohi! Niistä harvoin seuraa mitään hyvää- päinvastoin ne voivat hankaloittaa pysyvää painonhallintaa. Lue lisää verkkokurssista TÄÄLTÄ.

 

LUE MYÖS

Ketotietopaketti ja ruokapäiväkirjat

Ketodieetti on rasvadieetti

Ketoosi ABC nyt marketeissä

Ketoon liittyviä postauksia löydät kootusti täältä.

KAIKKI BLOGIN 200 VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

18 kommenttia

  1. henna kirjoitti:

    Tuleeko tästä ohjeesta 1 pellillinen?

  2. Ode kirjoitti:

    Jos tekee maidottoman, millä voi korvata turkkijogun?

    • kutsuvapauteen kirjoitti:

      Voit korvata sen maustamattomalla maidottomalla soija- tai kookosjogurtilla. Periaatteessa kookosmaidollakin voi korvata.

  3. Lartsu kirjoitti:

    1 pellillinen on kolme rullaa?
    Olisi kiva jos makrot olisi laskettu ohjeesta ?

    • kutsuvapauteen kirjoitti:

      Jep. Joo noissa vanhoissa postauksissa ei kaikissa ole laskettu makroja. Uusissa on. Tässä
      makrot:

      Makrot koko rulla (ei täytteitä):
      r 40
      p 36
      h 9
      kcal 541

  4. hanna aho kirjoitti:

    Moikka!

    Miten saat levitettyä taikinan ohueksi leivinpaperille?

    Tein näitä eilen ja tuotokseni muistutti enemmän pannukakkua kuin rullataikinaa 😀

    Taikinan levitys oli joteskin haasteellista kun se tarttui lusikkaan ja taikinaan tuli reikiä mitä enemmän koitin sitä levittää.

    Hyvältä maistui silti , kiitos reseptistäsi <3

    • kutsuvapauteen kirjoitti:

      Ole hyvä:) Kannattaa lukea postaus huolella. Taikinaa ei varsinaisesti leivota ja muotoillaan kostutetuilla käsillä.
      Eli kastele kädet vedellä ja painele taikinaan molemmilta puolilta ja päältä. Toivottavasti onnistuu ensi kerralla
      paremmin:)

  5. Mirkku kirjoitti:

    Kiitos kostutetut kädet -vinkistä. ❤️Ohjeessa kun luki ’levitä lusikoilla’ niin olin ihan pulasss! ?

    • kutsuvapauteen kirjoitti:

      Joo joskus onnistuu paremmin kostutetuilla käsillä, joskus taas lusikalla levittäen. Koostumukseen vaikuttaa tosi paljon minkä brändin raaka-aineita käyttää:)

  6. Maijaleena kirjoitti:

    Hei, näyttää tosi hyvältä 🙂
    onko mahdollista korvata psylliumkuitu psylliumjauheella?

    • kutsuvapauteen kirjoitti:

      Kiitos:) Voit korvata, mutta sekoita huolellisesti ettei se paakkunnu:)

  7. katariina kirjoitti:

    Voisikohan tätä käyttää pizzapohjana tai suolaisen piirakan pohjana?

  8. Paula kirjoitti:

    Kiitos! Aivan mahtava ohje, josta tuli tän hetken hitti ??

    • kutsuvapauteen kirjoitti:

      Kiitos<3 Joo tämä on ollut yksi kaikkien aikojen somesuosikkeja:)

  9. Ulla bruun kirjoitti:

    Syömäänkö kylmänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *