Hae
Kutsu vapauteen

VHH suolainen texmex kakku

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: FITNESSFIRST

*SISÄLTÄÄ MAINOSLINKKEJÄ

 

VHH suolainen texmex kakku- kun vähän lapsetti:)

 

Olin tekemässä vähähiilarisia täytettyjä suolaisia lettuja, mutta toisin kävi. Tämä ohje halusi syntyä sen sijaan. Täytetyt suolaiset letutkin tuli tehtyä ja vieläpä ilman kananmunaa- ohje tulossa ihan pian. Ketoruokavalio saattaa alkaa kyllästyttämään mikäli se toistuu liian samanlaisena päivästä, vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Sen vuoksi rakastan tehdä vähän erilaisia ruokaohjeita, viihdytän niillä itseäni ja pääsen toteuttamaan luovuuttani. Pitkään mietin tämän ohjeen nimeä. Katselin kuvia ja ainut mikä tuli mieleen oli vhh suolainen täytekakku, valmistustapansa ja ulkonäkönsä kanssa. Toki nimi on vähän outo, mutta on ohjeen kehittelijäkin. Eli ihan on minun näköinen juttu.  HUOM! Ohjeen nimi muutettu myöhemmin.

 

 

millä voin korvata?

 

VHH suolainen texmex kakku sopii vähähiilariseen ja maidottomaan ruokavalioon. Ruoka on käytännöllisesti katsoen hiilihydraatiton koska yhdessä annoksessa on hiilareita ainoastaan 4 g. Maidottoman saat valitsemalla maidottoman tuorejuuston ja juustoraasteen. Ja tietenkin ruoka on myös viljaton kuten lähes kaikki blogini ruokaohjeet. Voit korvata mantelijauhon lupiinijauholla ja myös kookosjauholla, jolloin hiilarimäärä hieman nousee. Kookosjauhoa laitetaan hieman vähemmän, koska sitoo enemmän nestettä kuin manteli- ja lupiinijauho. Käytä vhh leivontaa aina karkeaa psylliumkuitua, koska hienojakoinen saattaat toimia arvaamattomaksi. Voit tilata psylliumia ja vhh jauhoja edullisesti *täältä. Katso alekoodi postauksen lopusta. Jauhelihan voit korvata luonnollisesti millä tahansa proteiininlähteellä tai vaikkapa kasviksilla. VHH suolainen texmex kakku on hyvin täyttävää ja koko kakusta tulee kuusi annosta.

 

 

vhh suolaisen texmex kakun VALMISTUS

 

Valmistus on tuttuun tapaan helppoa, enhän minä edes jaksa mitä monimutkaisia ruokia edes tehdä! Ja nopeaa tietenkin. Paistat vaan kolme lettua paistinpannulle, teet täytteen ja kokoat ”kakun”. Kokoamiseen menee pari minuuttia. Voit maustaa vhh täytekakun haluamallasi tavalla tietenkin, mutta suosittelen tex mex teemaa. Lisää hieman jalopenoa, chiliä ja kaikkia ihania taco- tai tortillakastikkeita, joita voit tehdä myös itse. Katso täältä vhh tortillaohjeesta miten voit tehdä itse juusto- ja avokadokastikkeen. Valmistusta varten tarvitset ainoastaan paistinpannun ja leivontakulhon.

 

vhh suolaisen texmex kakun MAKROT ANNOSTA KOHDEN

 

rasvat  29 g

proteiini 23 g

hiilihydraatit  4 g

kcal 368

 

Yksi annos tarkoittaa tässä ohjeessa 1/6 koko vhh suolaisen tex mex kakun määrästä. Makroihin ei ole laskettu majoneesia ja kastikkeita, joita jokainen voi lisätä omien mieltymyksiensä mukaan.

 

vhh suolaisen texmex kakun OHJE

 

Letut (3 kpl)

 

3 munaa

1 dl *mantelijauhoa

1 rkl *karkeaa psylliumkuitua

100 g tavallista tai maidotonta tuorejuustoa

ripaus suolaa

gheetä tai voita paistamiseen

 

Täyte

 

400 g jauhelihaa

1 sipuli

2 dl tavallista tai maidotonta juustoraastetta

salsakastiketta maun mukaan

1,5 tl suolaa

pippurisekoitusta

jalopenoa

chiliä

juustoraastetta

gheetä tai voita paistamiseen

Lisäksi majoneesia ja vaikkapa erilaisia tex mex kastikkeita tai mitä ikinä nyt keksitkään ja tekee mieli:)

 

VALMISTUS

 

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää muuta aineosat ja sekoita kunnolla. Paista paistinpannulla taikinasta 3 lettua, halkaisija noin 15 cm. Kuori sipulit. Paista jauheliha ja sipulit paistinpannulla.  Lisää salsakastiketta kypsän jauheliha-sipuliseokseen ja sekoita. Mausta suolalla ja erilaisilla tex mex mausteilla.

Laita lettu alimmaksi. Lado letun päälle täytettä, majoneesia ja juustoraastetta. Sen jälkeen taas lettu ja kastiketta siten, että viimeiseksi kerrokseksi jää kastiketta. Laita päälle vielä juustoraastetta ja majoneesia. Voit halutessasi laittaa kakun vielä hetkeksi lämpimään uuniin, jolloin juusto sulaa helpommin. Syö salaatin kanssa ja hymyile.

VINKKI: Käytä tähän vhh täytekakkuun itsetehtyä juusto- ja avokadokastiketta. Ohjeen löydät täältä.

 

OHJEESSA ESIINTYVISTÄ TUOTTEISTA

Ohjeessa esiintyviä tuotteita voi tilata edullisesti *täältä.  Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.

 

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

samantyyppisiä vhh ruokaohjeita

 

2 kommenttia

 1. Ulla kirjoitti:

  Ois kiva saada ohjeita joissa ei olisi mantelia / pähkinää?

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Voit kokeilla korvata mantelijauhon kookosjauholla, mutta laita sitä hieman vähemmän koska sitoo runsaasti nestettä.
   En mene takuuseen, että toimii kaikissa ohjeissa ja rakenne voi muuttua, mutta kannattaa kokeilla:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *