Hae
Kutsu vapauteen

5. koronapäivä: yllätyksiä ja outoja oireita

toisella painaa jalat, toisella silmäluomet

 

Saatiin molemmat nukuttua tosi hyvin ja koska aamulla oli niin hyvä olo, niin päätettiin lähteä yhdessä koirien kanssa lenkille. Kävelimme metsäpoluilla peräkkäin kuin kananpojat: Karilla jalat painoivat melkoisesti, minulla taasen silmäluomet. Mulla on ollut siitä asti kun sairastuttiin koronaan silmät aamuisin todella turvoksissa. Ainahan ne aamuisin on vähän, mutta nyt siis todella paljon! Tehtiin puolen tunnin lenkki, jonka jälkeen istuttiin pihassa pitkään ja katsottiin kun Tuto ja Ove pistivät jalalla koreasti. Mulla ei rauhallinen kävely tunnu kyllä missään, mutta pienikin ylämäki aiheuttaa keuhkoissa sellaista jännää ”kirvelyä”.

 

Lue myös

Lounaaksi syötiin tänään lohta ja salaattia. Makuaistin puuttuminen tuntuu kieltämättä hämmentävältä eikä outo maku suussa paranna jo valmiiksi huonoa ruokahalua…

 

makuaisti kadoksissa

 

Mä olen siis jo hyvässä kunnossa- kukapa olisi koskaan uskonut sitä rajun alun jälkeen, että jo neljäntenä (eilen) päivänä olen lähestulkoon oireeton.. Mun ainut koronaoire on oikeastaan enää makuaistin osittainen puuttuminen  ja se, että aina kun pistän pään tyynyyn, niin nukahdan saman tien. On kyllä hämmentävää kun ruoka ei maistu yhtään miltään! Ruokahaluakaan meillä ei ole, mutta ollaan yritetty kuitenkin muistaa syödä, ettei ole mene sen takia heikoksi.  Ai niin, tänään mulla on ollut suussa sellainen tosi outo maku. Muistan kun meidän isä valitti koronassa samaa asiaa. Just Karin kanssa juteltiin, että on tämä outo tauti: ns. perinteiset flunssaoireet alkuajan kuumetta lukuunottamatta puuttuvat, mutta sitten niiden tilalla on kaikenlaisia muita outoja oireita:)

 

Karilla taasen on ollut tänään vielä päänsärkyä ja kuten aikaisemmin mainitsin, niin jalat painavat melkoisesti kävellessä. Vaikka olenkin jo hyvässä kunnossa, niin ei kyllä tekisi mieli tehdään mitään sykettä nostavaa treeniä tai muuta vastaavaa. Aion aloittaa varsinaisen treenaamisen todella maltilla enkä aio vielä ensi viikolla edes yrittää. Onneksi en ole urheilija, joten maailma ei kaadu vaikka tämä Mamma vähän himmaileekin. Normi arjessa on ihan tarpeeksi.

 

 

huomenna juhlapäivä

 

Tänään päätin myös meikata itseäni piristääkseni. Hiuksia sen sijaan en ole jaksanut pestä viikkoon, jospa huomenna olisi hiusten pesun vuoro. Yhden kasvojooga videon julkaisin tänään instassa @satusjoholm, video oli kuvattu ennen koronaan sairastumista. Ja huomenna meillä on juhlapäivä: meidän äijien äijä eli Ove täyttää 2 vuotta! Jospa jaksaisin synttäreiden kunniaksi treenata pojan kanssa tottista, jälkeä en jaksa vielä lähteä polkemaan. Tutokin on tosi hyvässä kunnossa vaikka ikää on pitkästi yli 11 vuotta. Tänäänkin ovat Oven kanssa painineet monta kertaa ja Mummukka laittaa kyllä vielä tiukasti Ovelle kampoihin.

 

söholmi yllätti

 

Kaikenlaisia muitakin yllätyksiä tuo korona on tuonut mukanaan: Herra Söholmi pohti tänään peruvansa osallistumisensa ensi viikon golfin SM-kisoihin. Näköjään kun ihminen elää tarpeeksi vanhaksi, niin alkaa sitä järkeäkin tulla päähän pikku hiljaa. Tämän kuullessani meinasin ihan hotkaista aamukahvin kurkkuuni, niin hämmästynyt olen. Mahtaakohan tämä uusi variantti vaikuttaa jotenkin poikkeavasti ihmisen aivotoimintaankin…?

 

Kirjoittelen taas huomenna lisää kuulumisia. Voikaa hyvin ja pysykää terveenä<3 Kuulemma uusi variantti (meillä on todennäköisesti se) leviää nyt todella aggressiivisesti.

 

 

3 kommenttia

  1. Nelli kirjoitti:

    Korona, korona, korona, korona……

  2. Eija Raiski kirjoitti:

    Satu, varo nyt vain että et rasita ittees, voi tulla jälkitauti. Anna nyt Koiran treenaamiset olla. Koska keuhkotkaan ei ole vielä kunnossa, ja kun ei tiedä tästä uudesta variantista, mitä se tuo tullessaan 🙏

  3. kutsuvapauteen kirjoitti:

    Juu otan rauhallisesti😃😃

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.