Hae
Kutsu vapauteen

Painopudotuslaskuri ja elintarvikkeiden kalorimäärän laskeminen

Miten tiedän kuinka paljon kaloreita voi syödä päivässä että laihdun?

Netissä on olemassa ilmaisia ja maksullisia painonhallintalaskureita, joiden avulla voit laskea sen kalorimäärän millä laihdut tietyssä ajassa. Samalla laskurilla voit myöhemmin dieetin jälkeen laskea sen kalorimäärän, jota voit syödä jotta saat pidettyä painon halutussa luvussa. Kalorimäärään vaikuttaa luonnollisesti se kuinka paljon aiot laihduttaa ja varsinkin missä ajassa. Mikäli laihdutat hitaasti, saat syödä enemmän kaloreita kuin laihduttaisit nopeasti. Laskurissa kysytään myös liikunnan määrä ja se kannattaa merkitä realistisesti: ihmisillä on tapana kuvitella liikkuvansa enemmän kuin todellisuudessa tekevät. Myös ikä, sukupuoli, pituus ja lähtöpaino vaikuttaa kalorimäärään. Täältä voit laskea kuinka paljon voit syödä kaloreita päivässä, jotta laihdut. Sen jälkeen kun olet saanut tietoosi kalorimäärän, on sinun opeteltava laskemaan ruoka-annoksien kalorit.

Merkitse laskuriin yllä olevassa kuvassa näkyvät tiedot ja klikkaa laske painiketta.

Ohjelma kertoo sinulle kuinka paljon voit syödä kaloreita, jotta laihdut haluamasi määrän haluamassasi ajassa.

 

Miten lasken ruoka-aineiden kalorimäärät?

Netistä löytyy sekä ilmaisia, että maksullisia kalorilaskureita. Itse olen käyttänyt Finelin ilmaista laskuria ja nyt kerronkin teille miten laskuria käytetään. En tiedä onko tämä laskuri paras, mutta ainakin omiin tarpeisiini tämä on ollut ihan käyttökelpoinen ilmaiseksi työkaluksi.Ilmaisen kalorilaskurin löydät täältä Kirjoita ”lisää elintarvike” kohtaan elintarvikkeen nimi mahdollisimman täsmällisesti. Esimerkiksi kananmuna, ei muna.

 

Valitse alasveto valikosta onko muna keitetty, paistettu jne. Muista lisätä myös paistorasva jos paistat ruokia.

 

 

Seuraavaksi valitaan annosmäärä ja koko. Merkitse annos kohtaan annoksen lukumäärä. Jos esimerkiksi syöt 2 keskikokoista banaania, niin laitat annoskohtaan luvun 2 ja valitset yksiköksi keskikokoinen kpl. Voit myös punnita banaanit ja laittaa niiden painon annos kohtaan ja valitset yksiköksi g:n. Klikkaa ”lisää ruokapäiväkirjaan”.

Esimerkiksi hedelmän kalorit on helpointa merkitä koon mukaan tai vaihtoehtoisesti punnitset hedelmän ja laitat painon. Hiutaleiden kohdalla helpointa on mielestäni valita desin mukaan. Jotkut ruoka-aineet kuten lihan kannattaa punnita keittiövaalla. Useissa elintarvikkeissa näet painon purkin kyljestä, esimerkkinä purkki rahkaa painaa 250 g, joten selviät pitkälle ilman vaakaakin.

Ohjelma laskee automaattisesti kalorit yhteen oikeaan yläkulmaan. Saman ruoka-aineen voit merkitä laskuriin yhden aterian osalta vain kerran eli jos haluat laskea uudelleen, niin poista oikealla puolella olevasta ruksista ruoka-aine niin pääset laskemaan uudelleen.

Lisää ateria kohdasta voit lisätä taulukkoon kaikki päivän ateriat.

 

Seuraavan postauksen aiheena on 1600 kalorin esimerkkiruokavalio, jossa on jokaiselle päivän pääaterialle merkitty vähintään kolme vaihtoehtoa. Tulevaisuudessa postaan runsaasti painonhallintaan liittyviä postauksia ja julkaisen blogissani painohallintaa tukevia ruokaohjeita.

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.