Hae
Kutsu vapauteen

Koronatesti otettu- sattuiko?

koronatestiin pääsy oli vaivatonta, testipaikkaa sai etsiä pitkään

 

 

Kävimme Karin kanssa PCR-koronatestissä. Molemmilla oli muutaman päivän ajan hyvin lieviä flunssan oireita, lähinnä lihassärkyä, väsymystä ja etovaa oloa. Tilasin netin kautta koronatestiin ajan aamulla ja pääsimme testiin saman päivän aikana. Kävimme testissä Jyväskylässä Killerillä, testin paikka määräytyi postinumeron mukaan. Etsimme testi paikkaa vaikka kuinka kauan, sanottiin että testipaikan läheisyydessä on selkeät kyltit tienvieressä ohjaamassa. Meinasimme jo luovuttaa kunnes löysimme muitakin harhailevia ihmisiä ja porukalla löysimme testipaikan. Tämä opastuksen puute olikin ainut asia, joka tässä hommassa ei toiminut, asia luvattiin korjata ihan lähiaikoina.

 

karilla näytteen ottaminen ei mennyt ihan putkeen

 

 

Olin kuullut ja lukenut siitä, että nenänielusta pumpulipuikolla otettava korontatestin ottaminen sattuu ja on erittäin epämiellyttävää. Testin ottamisen sanotaan kestävän muutaman sekunnin ajan ja niin se kestääkin, jos kaikki menee ihanteellisesti. Olimme Karin kanssa viereisissä testikopeissa ja omaa näytteen ottoa odottaessa kuulin, kun sairaanhoitaja pyyteli Karilta kovasti anteeksi kun joutui ”ronkkimaan” pumpulipuikolla pitkään ennen kuin sain näytteen otettua. Karilla on tosi ahtaat rakenteet nenässä ja näytteen ottaminen epäonnistui toisesta kokonaan sieraimesta. Toisesta sieraimesta se onneksi onnistui pitkän yrittämisen jälkeen. Karin silmät vuosi vettä tosi pitkään sen jälkeen kun näyte oli saatu otettua. Mutta vika ei ollut testin ottajan ammattitaidossa, vaan nenän rakenteellisessa ahtaudessa. Minkäs teet jos pumpulipuikko ei mahdu nenään. Ystäväni taasen kertoi, että hänen tapauksessaan koronatestin ottaja oli työntänyt pumpulipuikon tosi vauhdilla syvälle nenään, mikä oli ollut ymmärrettävästi todella epämiellyttävää. Selvähän se on, että jos puikko täräytetään syvään nenään hirveällä vauhdilla, niin säikähtäähän sitä jokainen- hermosto reagoi moiseen välittömästi.

 

 

koronatestin ottamisesta kaksi täysin erilaista kokemusta

 

 

Minulla taasen nenä on todella hyvin auki, sen huomaa jo siitä miten vaivattomasti ilma kiertää nenässäni kun hengitän nenän kautta. Hengitän muuten IHAN aina sisäänhengityksen nenän kautta, mulle tulee todella huono olo jos hengitän suun kautta. Mulla on tehty vuonna 2003 nenän sivunonteloiden laajennusleikkaus, joka on parantanut elämänlaatuani ja terveyttäni IHAN MIELETTÖMÄSTI. Minulla oli synnyinnäisesti todella ahtaat rakenteet nenänielussa. Noh, se on taas sitten toisen postauksen aihe eli asiaan! Kiitos ja anteeksi:) Minulla koronatestin ottaminen todellakin kesti vain muutaman sekunnin ajan ja onnistui heti ensimmäisellä kerralla. Testi otettiin siis pitkällä pumpulipuikolla, joka työnnettiin syvälle nenänieluun. En pitänyt testin ottamista yhtään minään, ei ollut epämiellyttävää.

 

 

korontatesti tulokset tulivat alle kahdessa vuorokaudessa

 

 

Koronatestin tuloksissa meni vajaa kaksi vuorokautta. Negatiiviset tulokset ilmoitetaan puhelimella ja positiivissa tapauksissa vastaus ilmoitetaan puhelimitse. Meidän tulokset olivat negatiivisia. Tulos oli helpottava vaikka en ole koronan suhteen mitenkään hysteerinen. Mutta kukapa sitä itselleen tai kenellekkään  haluaisi. Menkää hyvät ihmiset koronatestiin jos flunssan oireita ilmenee. Hyvin oli vaivatonta ja homma toimi. Itse ainakin aion mennä matalalla kynnyksellä heti uudestaan mikäli saan flunssan. Vaikka itseäni tosiaan ei korona pahemmin huoleta, niin en halua tartuttaa muita.

 

 

viimeisimmät postaukset

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.