Vähähiilihydraattinen pizza- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton
kaikkien aikojen paras ketopizza pohja!
Psylliumista ja muista ohjeessa esiintyvistä tuotteista
ohje, pellillinen
Pohja vaihtoehto 1
- 2 munaa
- 2 dl turkkilaista jogurttia/2 dl soijajogurttia
- 1 dl *mantelijauhoa
- 2 rkl *karkeaa psylliumkuitua
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
pohja vaihtoehto 2
- 3 munaa
- 1 dl turkkilaista jogurttia/soijajogurttia
- 1 dl *mantelijauhoa
- 2 rkl *karkeaa psylliumkuitua
- 0,5 tl suolaa
täyte
- oman maun mukaan esimerkiksi jauhelihaa, tonnikalaa, katkarapuja, tomaattia, valkosipulia, homejuustoa jne.
- paseerattua tomaattia/tomaattipyrettä/ketsuppia
- juustoraastetta
- pizzamaustetta
valmistus
- Vatkaa munat ja jogurtti keskenään kulhossa.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munajogurttiseoksen joukkoon. Taikina jää löysäksi tällä ohjeella.
- Lusikoi taikina uunipellille ja tasoita lastalla tai lusikalla. Sinusta saattaa tuntua, ettei taikinan määrä voi mitenkään riittää koko pellille, mutta riittää se. Jatka vaan lusikoimista, taikina saattaa joistakin kohdista olla todella ohut, mutta se on ok, sillä nyt ei olla tekemässä pannupizzaa.
- Paista pohjaa aluksi 200 asteessa 10-15 minuuttia.
- Ota pohja pois uunista ja lisää tomaattipyre ja haluamasi täytteet, mausteet ja juustoraaste.
- Paista uunissa vielä niin kauan että juusto saa kauniin värin.
TULE MUKAAN VERKKOKURSSEILLE
KETO RISE UP verkkokurssi on sertifioidun ketovalmentajan laatima kokonaisvaltainen 6 viikon verkkokurssi, jossa opetellaan noudattamaan ketoruokavaliota terveellisesti ja turvallisesti koulutetun valmentajan ohjauksessa. Verkkokurssin tavoitteita ovat pysyvä painonhallinta, energiatasojen kohottaminen ja hermoston tasapainottaminen. Verkkokurssi on laadittu siten, että sen noudattaminen on osallistujalle mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Verkkokurssi sisältää runsaasti reseptejä, valmiit ateriakokonaisuudet 21 päiväksi, hermostoa tasapainottavia harjoituksia, tietoa kokonaisvaltaisesta terveydestä ja laajan painohallintaosion. Verkkokurssia voi suorittaa monella eri tavalla ja omassa tahdissa.Lue lisää verkkokurssista TÄÄLTÄ.
VHH TEHO VERKKOKURSSI on 5 viikon verkkovalmennus, jossa opit noudattamaan VHH ruokavaliota terveellisesti ja turvallisesti. Verkkokurssi on laadittu siten, että sen noudattaminen on osallistujalle mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Kokonaisvaltainen verkkokurssi sisältää mm. runsaasti reseptejä, tarkat ohjeet ruokavalion noudattamisesta ja tietoa pysyvästä painonhallinnasta ja hormonitoiminnan tasapainottamisesta. Verkkokurssilla saat vinkkejä mm. nestekierron tehostamiseen, kehon alkalisointiin ja detoxiin. Lisäksi saat tietoa VHH leivonnasta, vagushermon tasapainottamisesta, aivojen välittäjäaineista ja käytännön harjoituksia kuten corejumpan ja äänitetyn rentoutusmeditaation. Verkkokurssia voi suorittaa monella eri tavalla ja omassa tahdissa. Armollisuus omaa kehoa, yksilöllisyys ja oman elimistön kuuntelu ovat keskeisiä sanomia viiden viikon VHH Teho muutosmatkan aikana. Pikadieettien ja itsensä ruoskimisen aika on ohi! Niistä harvoin seuraa mitään hyvää- päinvastoin ne voivat hankaloittaa pysyvää painonhallintaa. Lue lisää verkkokurssista TÄÄLTÄ.
BLOGISSA ON JO LÄHES 200 VHH RUOKA- JA HERKKUOHJETTA! KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ
SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA
Instani löydät nimellä satusjoholm.
Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja ketogeeniseen ja vhh ruokavalioon liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.
Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.
Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.
Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .
Hyvältä näyttää ja täytyy jossain vaiheessa testata. Ohjeessa puhut mantelijauheesta ja tekstissä mantelijauhosta. Mantelijauhe on rakeampaa koostumukseltaan eikä jauhomaista, joten se ei sovellu taikinamaisen lopputuloksen saamiseen. Mantelijauho taas on hienojakoisempaa ja jauhojen tapaan hyödynnettävää.
Kiitos:) Joo minulla menee nämä kaksi käsitettä sekaisin koko ajan:) Olenkin yrittänyt etsiä tietoa siitä, mikä näiden ero on. Itse asiassa eilen tein pohjan mantelijauheesta kun jauhoa ei ollut. Ja hyvää tuli, mutta tulee varmaan vielä parempi jauhosta.
Tämän kokeilin eilen illalla. Vaihdoin kermaviilin Creme Fraicheen kun sitä ei täällä Tanskassa ole ja tuli tosi hyvää. Mies söi myös hyvällä ruokahalulla vaikka ei oo karppaaja ja sain luvan tehdä toistenkin. Kiitos 🙂
Kiva kuulla, kiitos:) Minäkin eilen laitoin kermaviilin tilalla kreikkalaista jogurttia ja oli tosi hyvää:) Eli sitä pistän, mitä kaapista sattuu löytymään.
mahtavaa oli pizza kiitos! kärsin hiivasyndroomasta ja hyvä vältellä hiilareita, niin tässä niitä ei paljoa tule 🙂
Kiitos☺ Itsekin välttelen höttö hiilareita☺
.. Hei! Miten pohja mahtaa
onnistua tattarijauholla? Onko kokemuksia?
Valitettavasti en ole kokeillut kun en pidä tattarin mausta. Uskoisin että onnistuu?
Miten riisijauho soveltuisi?
En ole kokeillut. Jos kokeilet niin kerro millasta tuli?
Kiitos reseptistä! Hyvää oli 🙂
Ole hyvä?
Hei
Näissä karppipitsapohjaohjeissa (hieno yhdyssana 🙂 ) on aina kostukkeena joku juguryyi, rahka, kermaviili yms. Voisiko sen vaihtaa johonkin eihappamaan aineeseen. Minua vaan suoraan sanoen yököttää käsitellä hapanmaitotuotteita. Tiedän ettei ne enää paistoksessa maistu, mutta niiden käsittely..
Voit kokeilla jättää ne pois ja lisätä vähän vettä ja vaikkapa juustoraastetta. Ilmoittele onnistuiko…
Tein puolikkaan ohjeen. Laitoin jugurtin sijaan kermaa, johon sekoitin parmesaanijuustoa. Minulla oli vain mantelijauhetta ei -jauhoa, joten en tiedä miten se vaikutti lopputulokseen. Mutta lopputulos oli hyvä. Pellille tuli normaalinkokoisen pitsa. Pohja meinas mennä ylikypsäksi 10 minuutissa, mutta kerkesin hätiin. Ensikerralla voin jättää lisäsuolan pohjasta pois, koska täytteet ovat suolaiset (mm. kinkku, salami ja juustoraaste).
Kiitos reseptistä. Täytyy kokeilla noita muitakin tällä karppausjaksolla.
Kiva kuulla? Minäkin käytän usein mantelijauhetta ja hyvin toimii?
Sanotaan että pitsa on maidoton! Eikö turkkilaisessa jugurtissa ole maito ? ta soija jugurtissa ole maitoa ?
Lue postaus huolella. Siinä on kyllä kerrottu, että maidotonta ruokavaliota noudattavat käyttävät soijajogurttia tai kaurajogurttia.
Voiskohan tuon mantelijauheen korvata gluteenittomilla jauhoilla? Perheessä keliaakikko ja manteliallergisia 🙂
Kokeile ihmeessä, varmaan tulee hyvää??
Itse laitan pohjaan ainoastaan mantelijauhetta, leivinjauhetta, kananmunia ja juustoraastetta. Mahdollisimman ohueksi levyksi´, hetkeksi uuniin jonka jälkeen täytteet ja takaisin uuniin 🙂
?
Tein lounaaksi pizzan tuolla pohja #2 ohjeella ja tulipa hyvää. Olen ennen tehnyt muna + rahka + juustoraastepohjia, mutta tää pieksee kyllä sen. Rapeampi, eikä suun tuntuma ole niin rasvainen. Nam nam, tätä pitää tehdä lisää 🙂
?❤️
Minä tein gluteenittomilla jauhoilla juuri tänään 🙂 Tuli erittäin hyvää! Seuraavan pohajn teen mantelijauholla 🙂
Mantelijauholla tulee kans tosi hyvää. Lupiinijauhoa voit kokeilla myös, on halvempaa kun mantelijauho. Molempia voit tilata Fitnessfirstistä?
Kuinka paljon suunnilleen tässä hiilareita?
Ne on laskettu ohjeessa.
Milläköhän voisi korvaa kananmunat? Lapsilla just todettu allergia…
Soijajugurtti (alpro) korvaa munat sillä se hyytyy itsekseen, käytän usein esim. munamaitojen yms. sijaan.
Hei Onko tässä kuinka ohut pohja?
Soijamaidosta tein mantelijauhoja en pysty käyttää ni vaihdoin sen riisijauhoksi ja tuli taivaallisen hyvää
Aivan mahtava pohja, ihan paras !
Hei. Ajattelin kokeilla tänään tuoreena ketoilijana tätä ohjetta. Muutanko psylliumin määrää kun minulla on hienoa psylliumia, ei karkeaa.
Tein kookosjogurttiin ja oli paras gluteeniton, maidoton pizzapohja jota olen kokeillut. Kiitos!
Loistavaa, hyvä Sinä!!
On aika ohut kyllä.
Kiitos kommentistä- tämä on saanut runsaasti kehua ihan iltapäivälehtiä myöten:)
Laita sitä hieman vähemmän ja sekoita todella hyvin:)
Kiitos:)
Tää oli kyllä kaikista paras pitsaohje…ja oon sentään ketoillut jo 2,5 vuotta….
Suurkiitos …tää menee vakkariksi!!
Lisäsin 1.ohjeeseen ihan pikkusen vielä ranskankermaa..tuli niin kuohkea pohja nam!!
Kiva kuulla, kiitos kun kerroit<3 Juu ranskankerma sopi varmaan tosi hyvin tähän:)
Saako sinun kautta mantelijauhoa tilattua edullisesti?
Blogin postauksissa on linkit FitnessFirstin verkkokauppaan, josta voi tilata edullisesti.
Ja alekoodit myös. Voit katsoa linkit tästä postauksesta: https://kutsuvapauteen.vaikuttajamedia.fi/2020/11/30/vhh-proteiinipallot-joulupoytaan-tai-ihan-muuten-vaan/
Pitsapohja 2 testattu ja olipa hyvä! Kiitos ohjeesta!
Ole hyvä<3
Olen tehnyt pizzapohja ykkösen muutaman kerran ja on hyvä. Taikinan levittäminen on helppoa, kun antaa taikinan odotella kulhossa 15-30min vaikka täytteiden valmistelun ajan (itse teen muulle perheelle tavallisen pizzapohjan sillä välin). Odotellessa taikinasta tulee jähmeämpi. Levitän sen niin, että kaavin koko taikinan pellille ja öljytyillä käsillä painelen sen litteäksi. Ei tarvi lusikoida ja käyttäytyy kuin normi taikina.
Kiva kuulla, kiitos Miia viestistä:)!
1 taikinan tein, laitoin vajaan desin gluteenitonta jauhoa mantelijauhon sijasta, (loput mantelijauhon). Taikina muistuttaa enemmän pannukakkua kuin pizzaa, ei voi syödä käsin pehmeyden vuoksi.
Ensikerralla kokeilen 2. taikinaa, jos se olisi enemmän rapeaa.
Kannattaa tehdä ohjeen mukaan:)