Hae
Kutsu vapauteen

Vähähiilihydraattinen pizza- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton

 
 

kaikkien aikojen paras ketopizza pohja!

 

Tässä kokeiltavaksi yksi versio vähähiilihydraattisesta, viljattomasta ja maidottomasta pizzasta, olepa hyvä. Tämä pizza on superhyvää, helppotekoista ja minun mittapuuni mukaan jopa niin terveellistä, että minäkin olen alkanut syömään pizzaa. Maistuu loistavasti meidän koko perheelle eikä kukaan ole enää kaivannut vehnäjauhopohjaa, päinvastoin! Olen aina inhonnut perinteisen pizzapohjan levittämistä uunipellille, koska se kestää ja kestää. Tässä pohjassa sitä ongelmaa ei ole: täyte lusikoidaan suoraan pellille eikä käsiä tarvitse sotkea. Pohjan kaikki aineet voidaan sekoittaa kulhossa käsin eikä tarvita mitään kodinkoneita. Taikinan valmistamiseen ja täytteen levittämiseen menee aikaa muutama minuutti. Nopeaa ja helppoa!
 
Pohja on vähähiilarinen, viljaton ja maidoton, mikäli käytät soijajogurttia tai kaurajogurttia (ei sovi viljatonta ruokavaliota noudattaville) ja maidotonta juustoraastetta. Hiilihydraatteja koko pizzassa minun laskujen mukaan ainoastaan 7 g, mikäli teet pohjan nro 2 vaihtoehdolla. Kakkosohjeella tehtynä pohjasta tulee myös hieman rapeampi ja ohuempi. Jauhon voi luonnollisesti korvata millä tahansa muulla jauholla, mutta halusin tehdä mahdollisimman vähähiilihydraattisen version ja siksi valintana tällä kertaa oli mantelijauhot. Olen tehnyt pohjan myös mantelijauheesta ja sekin onnistui ihan hyvin.  Kokeile ja kerro maistuiko!

Psylliumista ja muista ohjeessa esiintyvistä tuotteista

Itse käytän näissä vhh leivonnaisissa aina karkeaa psylliumkuitua, koska joskus hienojakoinen paakkuuntuu inhottavasti ja pahimmassa tapauksessa pilaa koko homman! Yleensä juuri psyllium on se raaka-aine, joka saattaa muuttaa rakennetta siten, että kun vaihdat psylliumia, niin se käyttäytyykin eritavalla kuin aikaisemmin. Erityisesti hienon psylliumin kanssa joillakin lukijoillani ja joskus itsellänikin on ollut haasteita. 
 

ohje, pellillinen

Pohja vaihtoehto 1

pohja vaihtoehto 2

täyte

  • oman maun mukaan esimerkiksi jauhelihaa, tonnikalaa, katkarapuja, tomaattia, valkosipulia, homejuustoa jne.
  • paseerattua tomaattia/tomaattipyrettä/ketsuppia 
  • juustoraastetta
  • pizzamaustetta
HUOM! Hiilarit on laskettu turkkilaisen jogurtin mukaan eikä tomaattipyrettä ole laskettu lainkaan, koska itse laitan sitä ainakin niin vähän ettei määrällä ole mitään merkitystä. 

valmistus

  • Vatkaa munat ja jogurtti keskenään kulhossa.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munajogurttiseoksen joukkoon. Taikina jää löysäksi tällä ohjeella.
  • Lusikoi taikina uunipellille ja tasoita lastalla tai lusikalla. Sinusta saattaa tuntua, ettei taikinan määrä voi mitenkään riittää koko pellille, mutta riittää se. Jatka vaan lusikoimista, taikina saattaa joistakin kohdista olla todella ohut, mutta se on ok, sillä nyt ei olla tekemässä pannupizzaa. 
  • Paista pohjaa aluksi 200 asteessa 10-15 minuuttia.
  • Ota pohja pois uunista ja lisää tomaattipyre ja haluamasi täytteet, mausteet ja juustoraaste.
  • Paista uunissa vielä niin kauan että juusto saa kauniin värin.
VINKKI: erillisen salaatin sijasta voit heittää pizzan päälle vaikkapa rucolaa- oih kun on hyvää:)
Myöhemmin lisätty: Ilta-Sanomat teki jutun tästä pizzaohjeesta. Lue juttu täältä.

TULE MUKAAN VERKKOKURSSEILLE

KETO RISE UP verkkokurssi on sertifioidun ketovalmentajan laatima kokonaisvaltainen 6 viikon verkkokurssi, jossa opetellaan noudattamaan ketoruokavaliota terveellisesti ja turvallisesti koulutetun valmentajan ohjauksessa. Verkkokurssin tavoitteita ovat pysyvä painonhallinta, energiatasojen kohottaminen ja hermoston tasapainottaminen. Verkkokurssi on laadittu siten, että sen noudattaminen on osallistujalle mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Verkkokurssi sisältää runsaasti reseptejä, valmiit ateriakokonaisuudet 21 päiväksi, hermostoa tasapainottavia harjoituksia, tietoa kokonaisvaltaisesta terveydestä ja laajan painohallintaosion. Verkkokurssia voi suorittaa monella eri tavalla ja omassa tahdissa.Lue lisää verkkokurssista TÄÄLTÄ.

VHH TEHO VERKKOKURSSI on 5 viikon verkkovalmennus, jossa opit noudattamaan VHH ruokavaliota terveellisesti ja turvallisesti. Verkkokurssi on laadittu siten, että sen noudattaminen on osallistujalle mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Kokonaisvaltainen verkkokurssi sisältää mm. runsaasti reseptejä, tarkat ohjeet ruokavalion noudattamisesta ja tietoa pysyvästä painonhallinnasta ja hormonitoiminnan tasapainottamisesta. Verkkokurssilla saat vinkkejä mm. nestekierron tehostamiseen, kehon alkalisointiin ja detoxiin. Lisäksi saat tietoa VHH leivonnasta, vagushermon tasapainottamisesta, aivojen välittäjäaineista ja käytännön harjoituksia kuten corejumpan ja äänitetyn rentoutusmeditaation. Verkkokurssia voi suorittaa monella eri tavalla ja omassa tahdissa. Armollisuus omaa kehoa, yksilöllisyys ja oman elimistön kuuntelu ovat keskeisiä sanomia viiden viikon VHH Teho muutosmatkan aikana. Pikadieettien ja itsensä ruoskimisen aika on ohi! Niistä harvoin seuraa mitään hyvää- päinvastoin ne voivat hankaloittaa pysyvää painonhallintaa. Lue lisää verkkokurssista TÄÄLTÄ.

 

BLOGISSA ON JO LÄHES 200 VHH RUOKA- JA HERKKUOHJETTA! KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja ketogeeniseen ja vhh ruokavalioon liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

 

50 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Hyvältä näyttää ja täytyy jossain vaiheessa testata. Ohjeessa puhut mantelijauheesta ja tekstissä mantelijauhosta. Mantelijauhe on rakeampaa koostumukseltaan eikä jauhomaista, joten se ei sovellu taikinamaisen lopputuloksen saamiseen. Mantelijauho taas on hienojakoisempaa ja jauhojen tapaan hyödynnettävää.

  2. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Kiitos:) Joo minulla menee nämä kaksi käsitettä sekaisin koko ajan:) Olenkin yrittänyt etsiä tietoa siitä, mikä näiden ero on. Itse asiassa eilen tein pohjan mantelijauheesta kun jauhoa ei ollut. Ja hyvää tuli, mutta tulee varmaan vielä parempi jauhosta.

  3. Anonyymi kirjoitti:

    Tämän kokeilin eilen illalla. Vaihdoin kermaviilin Creme Fraicheen kun sitä ei täällä Tanskassa ole ja tuli tosi hyvää. Mies söi myös hyvällä ruokahalulla vaikka ei oo karppaaja ja sain luvan tehdä toistenkin. Kiitos 🙂

  4. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Kiva kuulla, kiitos:) Minäkin eilen laitoin kermaviilin tilalla kreikkalaista jogurttia ja oli tosi hyvää:) Eli sitä pistän, mitä kaapista sattuu löytymään.

  5. sisumake kirjoitti:

    mahtavaa oli pizza kiitos! kärsin hiivasyndroomasta ja hyvä vältellä hiilareita, niin tässä niitä ei paljoa tule 🙂

  6. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Kiitos☺ Itsekin välttelen höttö hiilareita☺

  7. emmma kirjoitti:

    .. Hei! Miten pohja mahtaa
    onnistua tattarijauholla? Onko kokemuksia?

  8. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Valitettavasti en ole kokeillut kun en pidä tattarin mausta. Uskoisin että onnistuu?

  9. Anonyymi kirjoitti:

    Miten riisijauho soveltuisi?

  10. Satu Sjöholm kirjoitti:

    En ole kokeillut. Jos kokeilet niin kerro millasta tuli?

  11. Anonyymi kirjoitti:

    Kiitos reseptistä! Hyvää oli 🙂

  12. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Ole hyvä?

  13. arjatuula kirjoitti:

    Hei
    Näissä karppipitsapohjaohjeissa (hieno yhdyssana 🙂 ) on aina kostukkeena joku juguryyi, rahka, kermaviili yms. Voisiko sen vaihtaa johonkin eihappamaan aineeseen. Minua vaan suoraan sanoen yököttää käsitellä hapanmaitotuotteita. Tiedän ettei ne enää paistoksessa maistu, mutta niiden käsittely..

  14. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Voit kokeilla jättää ne pois ja lisätä vähän vettä ja vaikkapa juustoraastetta. Ilmoittele onnistuiko…

  15. arjatuula kirjoitti:

    Tein puolikkaan ohjeen. Laitoin jugurtin sijaan kermaa, johon sekoitin parmesaanijuustoa. Minulla oli vain mantelijauhetta ei -jauhoa, joten en tiedä miten se vaikutti lopputulokseen. Mutta lopputulos oli hyvä. Pellille tuli normaalinkokoisen pitsa. Pohja meinas mennä ylikypsäksi 10 minuutissa, mutta kerkesin hätiin. Ensikerralla voin jättää lisäsuolan pohjasta pois, koska täytteet ovat suolaiset (mm. kinkku, salami ja juustoraaste).
    Kiitos reseptistä. Täytyy kokeilla noita muitakin tällä karppausjaksolla.

  16. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Kiva kuulla? Minäkin käytän usein mantelijauhetta ja hyvin toimii?

  17. Anonyymi kirjoitti:

    Sanotaan että pitsa on maidoton! Eikö turkkilaisessa jugurtissa ole maito ? ta soija jugurtissa ole maitoa ?

  18. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Lue postaus huolella. Siinä on kyllä kerrottu, että maidotonta ruokavaliota noudattavat käyttävät soijajogurttia tai kaurajogurttia.

  19. Anonyymi kirjoitti:

    Voiskohan tuon mantelijauheen korvata gluteenittomilla jauhoilla? Perheessä keliaakikko ja manteliallergisia 🙂

  20. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Kokeile ihmeessä, varmaan tulee hyvää??

  21. Anonyymi kirjoitti:

    Itse laitan pohjaan ainoastaan mantelijauhetta, leivinjauhetta, kananmunia ja juustoraastetta. Mahdollisimman ohueksi levyksi´, hetkeksi uuniin jonka jälkeen täytteet ja takaisin uuniin 🙂

  22. Anonyymi kirjoitti:

    Tein lounaaksi pizzan tuolla pohja #2 ohjeella ja tulipa hyvää. Olen ennen tehnyt muna + rahka + juustoraastepohjia, mutta tää pieksee kyllä sen. Rapeampi, eikä suun tuntuma ole niin rasvainen. Nam nam, tätä pitää tehdä lisää 🙂

  23. Anne Lihr kirjoitti:

    Minä tein gluteenittomilla jauhoilla juuri tänään 🙂 Tuli erittäin hyvää! Seuraavan pohajn teen mantelijauholla 🙂

  24. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Mantelijauholla tulee kans tosi hyvää. Lupiinijauhoa voit kokeilla myös, on halvempaa kun mantelijauho. Molempia voit tilata Fitnessfirstistä?

  25. Kirsi Kaaro kirjoitti:

    Kuinka paljon suunnilleen tässä hiilareita?

  26. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Ne on laskettu ohjeessa.

  27. sirpa grob kirjoitti:

    Milläköhän voisi korvaa kananmunat? Lapsilla just todettu allergia…

  28. Keijukainen kirjoitti:

    Soijajugurtti (alpro) korvaa munat sillä se hyytyy itsekseen, käytän usein esim. munamaitojen yms. sijaan.

  29. Jonna Varis kirjoitti:

    Hei Onko tässä kuinka ohut pohja?

  30. Unknown kirjoitti:

    Soijamaidosta tein mantelijauhoja en pysty käyttää ni vaihdoin sen riisijauhoksi ja tuli taivaallisen hyvää

  31. Anonyymi kirjoitti:

    Aivan mahtava pohja, ihan paras !

  32. Minna Haikara kirjoitti:

    Hei. Ajattelin kokeilla tänään tuoreena ketoilijana tätä ohjetta. Muutanko psylliumin määrää kun minulla on hienoa psylliumia, ei karkeaa.

  33. Unknown kirjoitti:

    Tein kookosjogurttiin ja oli paras gluteeniton, maidoton pizzapohja jota olen kokeillut. Kiitos!

  34. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

    Loistavaa, hyvä Sinä!!

  35. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

    On aika ohut kyllä.

  36. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

    Kiitos kommentistä- tämä on saanut runsaasti kehua ihan iltapäivälehtiä myöten:)

  37. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

    Laita sitä hieman vähemmän ja sekoita todella hyvin:)

  38. Mirde72 kirjoitti:

    Tää oli kyllä kaikista paras pitsaohje…ja oon sentään ketoillut jo 2,5 vuotta….
    Suurkiitos …tää menee vakkariksi!!
    Lisäsin 1.ohjeeseen ihan pikkusen vielä ranskankermaa..tuli niin kuohkea pohja nam!!

    • kutsuvapauteen kirjoitti:

      Kiva kuulla, kiitos kun kerroit<3 Juu ranskankerma sopi varmaan tosi hyvin tähän:)

  39. Eki kirjoitti:

    Saako sinun kautta mantelijauhoa tilattua edullisesti?

  40. Liisa kirjoitti:

    Pitsapohja 2 testattu ja olipa hyvä! Kiitos ohjeesta!

  41. Miia kirjoitti:

    Olen tehnyt pizzapohja ykkösen muutaman kerran ja on hyvä. Taikinan levittäminen on helppoa, kun antaa taikinan odotella kulhossa 15-30min vaikka täytteiden valmistelun ajan (itse teen muulle perheelle tavallisen pizzapohjan sillä välin). Odotellessa taikinasta tulee jähmeämpi. Levitän sen niin, että kaavin koko taikinan pellille ja öljytyillä käsillä painelen sen litteäksi. Ei tarvi lusikoida ja käyttäytyy kuin normi taikina.

  42. Johanna Karjalainen kirjoitti:

    1 taikinan tein, laitoin vajaan desin gluteenitonta jauhoa mantelijauhon sijasta, (loput mantelijauhon). Taikina muistuttaa enemmän pannukakkua kuin pizzaa, ei voi syödä käsin pehmeyden vuoksi.
    Ensikerralla kokeilen 2. taikinaa, jos se olisi enemmän rapeaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *