Hae
Kutsu vapauteen

Vaniljasoijalatte


Rakastan kahvia ja eikös jokaisella pidä ja saa olla edes yksi pahe- minullakin! Tätä ei pidä tulkita siten, ettei minulla olisi muita paheitaJ Ja onko se nyt edes pahe, koska koko ajan tiedemaailma suoltaa uusia tutkimustuloksia kahvin terveyttä edistävistä vaikutuksista. Kahvi kannattaa juoda aina luomuna (ainakin mikäli on luottaminen Paula Heinoseen) ja mielellään vasta jauhettuna eli markettien suodatinkahvit ovat kaukana niistä terveysvaikutuksista mitä saavutetaan laadukkaammilla, valitettavasti myös hieman kalliimmilla, kahvipavuilla.
Suosin 100 prosenttista arabica espresso luomupapua. Paras hintalaatusuhde mitä olen tähän mennessä testannut on Arvid Nordqvistin pavuissa, jota löytyy ainakin Citymarketista.  Hinta on huomattavasti halvempi kuin monissa muissa luomupavuissa.
Tässä on kyseisen kahvipavun tuotekuvaus: EU-luomumerkitty sekä Reilun kaupan kahvi sisältää ainoastaan käsin poimittuja Arabica-papuja. Hyvä papusekoitus ja hyvä teko samassa paketissa. Kahvi, joka tarjoaa puhtaan voimakkaan pähkinän ja mantelin tuoksun. Maku on pyöreä, hedelmäinen, miellyttävän hapokas ja tasapainoisen kirpeä. Pitkä mausteinen jälkimaku on kevyesti savuinen jossa on lakritsan sävy
Teen laten vaniljasoijamaitoon ja koska maidossa itsessään on makean vaniljainen maku en lisää kahviin mitään muuta makeuttajaa.  Mikäli pidät todella makeasta, kuvassa oleva täysruokosokerilla makeutettu luomu vaniljasokeri on hyvä vaihtoehto normi sokerille.  Lasin pohjalle olen laittanut näin joulun alla kanelitangon ja luomu vaniljatangon palasen. Oi että on hyvää JViime viikolla nautin Helsingissä jouluisen inkiväärikanelilaten, jossa oli lasin pohjalla kanelitanko ja muutama tuore inkiväärin palanen.  Ei siis mitään äklöttävän makeaa makusiirappia, joka ovat ainakin omaan makuuni aivan liian makeaa. Olin tosi iloinen, että uskalsin maistaa, sillä se oli todella hyvää!
 
Eli kaikki mitä tarvitset:
 
– vaniljasoijamaitoa
– pala kanelia
– pala vaniljatankoa
– espresso kahvia (mielellään jauhettua tuoreista pavuista)
 
 
 
Ostimme kahvikoneen vajaa kaksi vuotta sitten koko perheelle joululahjaksi ja se on ollut käytetyin kodinkone taloudessamme ja tuonut koko perheelle paljon iloa. Voiko mikään tuoksu olla ihanampaa kuin vastapaahdetun kahvin tuoksu? Se tekee kodikkaan tunnelman ja toivottaa jo ulko-ovella vieraat tervetulleeksi.

 

 


 

 

 

 

 

.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.