Hae
Kutsu vapauteen

Vähähiilihydraattinen pizza- helppo- ja nopeatekoinen!

*Postaus sisältää mainoslinkkejä
Aurinko paistoi lämpimästi koko päivän ja olin laittanut kesäkukkia terassille koko pitkän päivän. Kello oli jo viisi iltapäivällä enkä ollut syönyt mitään koko päivänä aamupalaa lukuunottamatta ja yksi salitreenikin oli tehtynä eli oli järkyttävä nälkä. Jääkaapissa ei ollut juurikaan mitään muuta kuin muutama kananmuna, 1 creme fraiche purkki, juustoraastetta, aurajuustoa, sipulia, jalopenoa ja salattia. Otin creme fraichen käteeni ja päätin, että teen siitä jotakin. Jostakin kumman syystä viimeaikoina perinteiset ketoateriat ovat alkaneet tulla korvista ulos, joten halusin jotakin erilaista ja uutta. Lisäksi halusin yllättää golfkisoissa olleen mieheni ja poikani kun he tulevat kotiin eli päätin tehdä jotakin todella hyvää. Sekoittelin juustoraastetta creme fraichen sekaan, lisäsin munia, suolaa ja vähän psylliumia, kaadoin seoksen pellille ja laitoin uuniin vähäksi aikaa. Huomasin, että olin tekemässä elämäni tähän mennessä parasta vhh pizzaa, joka saattaisi vetää vertoja jopa blogin kaikkien aikojen suosituimmalle pizzaohjeelle, josta Ilta-Sanomatkin teki jutun jokin aika sitten. Ohjeen tuohon pizzapohjaan löydät täältä. Vaikka tämä pizzapohjan ohje ei paljoa poikkeakaan aikaisemmasta, on se silti eri makuinen vaikka edelleen pidän kyllä tuosta vanhastakin!

Vetäessäni pohjan uunista, huomasin, että se oli täydellinen. Tosi ohut (inhoan paksuja pizzapohjia yli kaiken), rakenne hyvä ja siitä tuli jopa hieman rapea? Pohja on siis selkeästi ohuempi kuin blogin toinen vhh pizzapohja (kuva alla), johon verrattuna se on jopa hieman liru. Laitoin päälle tomaattikastikkeen (ohje alla) ja kaikki mitä kaapista löytyi? Lopputulos oli täydellinen ja samaa mieltä olivat myös mieheni ja pojat- kuulemma ihan helvetin hyvää! HUOM! Jos etsit paksumpaa pizzapohjaa, niin tämä ohje ei ole missään nimessä sinun ohjeesi, vaan tee tuolla blogin toisella ohjeella ja tarvittaessa lisää vähän pohjan aineksia, niin saat vielä paksumman.

Helppo ja nopea valmistaa!
Pohjan valmistamiseen menee ehkä minuutti ellet ensin osta kanaa ja odota sen munivan? Taikina kaadetaan uunipellille eli leipomisvaihetta ei ole eli tässäkään ohjeessa eli pizzaa voi helposti tehdä vaikkapa mökillä mikäli siellä on uuni. Eilen illalla nukkumaan mennessäni muistelin aikaa vuosien takaa kun hipipäässä levitin käsilläni normipizzataikinaa leivinpaperin päälle ja tuntui, ettei se homma lopu koskaan! Se oli minulle ihan tuskaa: vaikka kuinka levitti, niin taikinaa vaan riitti ja lopulta koko keittiö leipojan kulmakarvoja myöten oli taikinassa?

Hiilaria koko pohjassa ainoastaan 8 g!
Ohjeen taikina määrästä ei tule ihan koko pellillistä vaan hieman yli puolet eli lisää taikinan määrää jos haluat koko pellillisen. Hiilaria koko pohjassa on ainoastaan 8 g eli pohja on erittäin vähähiilarinen. Lopullisen hiilarimäärän ratkaisee tietenkin täytteet eli jos käytät vaikkapa paljon ananasta, niin hiilarimäärä nousee eli kannattaa valita vhh täytteitä, mikäli haluat pitää hiilarit matalalla. Luonnollisesti pohja on myös viljaton ja myös maidoton, mikäli korvaat creme fraichen soija-, kaura- tai kookosjogurtilla ja käytät maidotonta juustoa. Oma kokemukseni maidottomista juustoista on kyllä valitettavasti karmea- ne maistuvat mielestäni ihan joltakin muulta kuin juustolta. Mutta minä olenkin se maailman nirsoin ihminen ja mikäli on pakko normijuusto jotenkin korvata, niin se on sitten pakko.

Psylliumista ja jälkiruokasuositus
Itse käytän näissä vhh leivonnaisissa aina karkeaa psylliumkuitua, koska joskus hienojakoinen paakkuuntuu inhottavasti ja pahimmassa tapauksessa pilaa koko homman! Yleensä juuri psyllium on se raaka-aine, joka saattaa muuttaa rakennetta siten, että kun vaihdat psylliumia, niin se käyttäytyykin eritavalla kuin aikaisemmin. Erityisesti hienon psylliumin kanssa joillakin lukijoillani ja joskus itsellänikin on ollut haasteita. Suosikki psylliumini on FitnessFirstin edullinen ja laadukas psylliumkuitu, jota käytän nykyään aina kaikissa vhh leivonnaisissani. Ainakaan tähän mennessä se ei ole koskaan käyttäytynyt arvaamattomasti, joten menen siitä takuuseen. Psylliumkuitua voi tilata *täältä. Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta psylliumista ja kaikista muistakin FitnessFirstin tuotteista. Psylliumin lisäksi esimerkiksi mantelijauho kannattaa ehdottomasti tilata FitnessFirstiltä, koska se tulee huomattavasti halvemmaksi jos ostaisit sen marketeista.

Jälkkäriksi sopii erittäin hyvin jokin blogin vhh kakuista, esimerkiksi palanen vhh suklaakakkua (kuva alla) tai vhh jäätelöä. Ohjeita vhh kakkuihin, jäätelöihin, suklaisiin ja muihin jälkkäreihin löydät kootusta täältä. HUOM! Klikkaa ohjeen nimeä, niin se aukeaa. Mikäli klikkaat kuvaa, niin kuva aukeaa.

Ohje:

Pohja:
2 kananmunaa
1 dl juustoraastetta
150 g creme fraichea 
1 tl karkeaa psylliumkuitua*
0,5 tl suolaa
* tilaa psylliumkuitua täältä

Riko munat kulhoon ja riko niiden rakenne sekoittamalla lusikalla. Lisää creme fraiche ja juustoraaste ja sekoita. Lisää vielä psylliumkuitu ja suola ja sekoita vielä kerran. Kaada taikina leivinpaperille, tasoita lusikalla tarvittaessa. Paista 200 asteessa 10 minuuttia.

Tomaattikastike:
200 g paseerattua tomaattia
1 tl punaviinietikkaa
ripaus oreganoa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

Sekoita kaikki aineosat keskenään ja levitä pohjan päälle. Täytä pizza haluamallasi tavalla. Ripottele täytteiden päälle reilu kerros juustoa ja oreganoa. Paista vielä uunissa niin kauan kunnes juusto on sulanut. JOS MALTAT, niin anna pizzan vetäytyä hetken ennen syömistä. Parhaimmillaan nämä vhh leivonnaiset ovat muutaman tunnin kuluttua tai seuraavana päivänä.

HUOM! Seuraavaksi arvotaan blogin facebooksivulla blogin seuraajien kesken kaksi laadukasta Warrior-Coffee normi- ja rasvakahvipakettia, joten pysythän kanavalla? Olisiko nyt sinun aikasi voittaa?

HUOM! Olen päivittänyt taas instaani uusia ketoruokakuvia ja syvien selkä- ja vatsalihasten harjoitusvideoita. Käypä kurkkaamassa, insta löytyy nimellä satusjoholm.

BLOGISSA ON JO LÄHES 200 VHH RUOKA- JA HERKKUOHJETTA! KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja ketogeeniseen ja vhh ruokavalioon liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

9 kommenttia

 1. Ppp kirjoitti:

  Hyvää tuli pohjasta …mutta onko siitä mahdollista saada rapeampaa? Ehkä pidempää uunissa tai jotain ruoka-aine lisäystä?

 2. Ppp kirjoitti:

  Kiitos ? Täytyy testata pian. Ja täytyy sanoa että sinulla on hyviä ja mielenkiintoisia ohjeita joita tulee kokeiltua aika paljon. ?

 3. Jii kirjoitti:

  Enpäs nää pohjan ohjetta.

 4. Rautaristo kirjoitti:

  Mikä meni pieleen, kun pizzasta tuli ”vetelä”. Tein ohjeen mukaan. Käytin psyllium-jauhetta. maku oli kyllä kohdillaan, mutta rakenne ei ollut ollenkaan, niin kuin odotin.

  ps. mielenkiintoisen ja helppotekoisen näköisiä ohjeita, jopa miehelle, joka ei ole mikään ruoan laiton guru. Ohjeet kiinnostavat todella, koska olen toteuttanut vhh painotteista ruokavaliota jo kymmenen vuotta ja olen saanut pidettyä aikoinaan todetun kakkostyypin diabeteksen hallinnassa, jopa niin, että en tarvitse lääkitystä.

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Kiitos viestistä. Taikina on todella vetelää ennen paistamista. Muutoinhan sitä ei pystyisi levittämään pellille.
   Mutta kyllä rakenne on hyvä paistamisen jälkeen.

 5. Tarja oravasaari kirjoitti:

  Vhh pizza todella hyvä, puolisollekin maistui, Mutta suklaakuivakakku, nam, maailman paras, se siirtyi ykköseksi kakkureseptiksi

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Voi kun ihana kuulla!! Nuo on blogin kaksi suosikkia ja ne löytyy myös uudesta VHH ruoka- ja herkkuohjeita kirjastani:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.