Vähähiilihydraattinen marjapiirakka- vain 3 g hiilihydraattia yhdessä palassa!
Neljäs kerta toden sanoo eli nyt sain mustikkapiirakan onnistumaan niin hyvin, että kehtaan tehdä siitä postauksen. Itse asiassa, teen sen ihan rinta rottingilla, siitä tuli niin hyvää. Halusin tehdä piirakan, jossa ei läärätä jauhojen kanssa eikä ollut ihan yksinkertaista kehitellä ohjetta, jossa ei ole paljon jauhoja. Ne kun tuppaa olemaan yksi perusraaka-aine marjapiirakoissa. Mutta viimein onnistu, JES! Tämä piirakka tullaan näkemään meidän ruokapöydässä usein.
Äiti, liioittele vähän:)
Lähdettiin eilen nuorison ja Tuton kanssa mustikkaan. Mukana oli meidän Noppa (blogin virallinen laadunvarmistaja), Nopan kaveri Veeti ja ystäväni tytär Janna. Tuto tuskin kaipaa esittelyjä. Kerättiin marjoja 2 tuntia ja tuloksena oli lähes 3 ämpäriä mustikoita. Noppa käski liioitella vähän, mutta tuo on ihan totuus:) Löydettiin ihan huippu hyvä paikka, jossa oli paljon isoja mustikoita. Eivätkä ne olleet yhtään vetisiä, vaikka vettä on satanut kuin saavista kaataen päivästä toiseen. On noi nuoret niin ihania: metsään lähdettiin kovalla uholla tyyliin ”ainakin 6 ämpärillistä kerätään”. Ensimmäisen vartin aikana alkoi kuulua mättään takaa kommentteja: ”On tää kyllä ihmeen raskasta”. Sen jälkeen meni suut suppuun ja alkoi tapahtua:)
Millä voin korvata ja pohjasta?
Koko piirakassa on hiilareita ainoastaan 30 g ja yhdessä isohkossa palassa vain 3 g! Eli piirakka on erittäin vähähiilihydraattinen. Se on myös maidoton mikäli kermaviilin/turkkilaisen jogurtin tilalla käyttää maidotonta jogurttia. Ja tietenkin myös viljaton. Mantelijauhon voi korvata lupiinijauholla tai hieman enemmän hiilaria sisältävällä kookosjauholla. Ohjeessa esiintyviä tuotteita ja esimerkiksi lupiini- ja kookosjauhoa voi tilata edullisesti *täältä. Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.
Täytteen makeutukseen voi käyttää hyvälaatuista steviaa, mutta pohjassa en sitä käyttäisi. Pohjan taikina on löysää eikä sitä saa pysymään piirakkavuoan reunoilla. Yritin monella eri versiolla, mutta en halunnut kuitenkaan lisätä jauhojen määrää vaan halusin tehdä todella vähähiilarisen version, niin ei voi mitään. Minua tuo ei ainakaan haittaa vaikka aluksi meinasinkin tehdä siitä elämää suuremman ongelman. Sitten
tajusin, että en itse asiassa edes pidä niistä reunoista vaan jätän ne aina syömättä, joten miksi ne sitten väkisin pitää piirakassa olla. Mikäli haluat piirakasta näyttävämmän, niin tuplaan täytteen määrä. Itse teen oikeastaan aina tämän piirakan tuplatäytteellä.
Psylliumista ja muista ohjeessa esiintyvistä tuotteista
makrot 1 annos
r 4,4
p 1,7
h 2,4
kcal 65
ohje 12 annosta
- 2 munaa
- 1/2 dl *karppi– tai *koivusokeria
- 1/2 dl *mantelijauhoa
- 1 tl *karkeaa psylliumkuitua
- 1 tl leivinjauhetta
- voita tai maidotonta margariinia vuoan voitelemiseen
- 2 munaa
- 2 dl turkkilaista jogurttia, kermaviiliä tai maidotonta jogurttia
- 3 dl mustikoita, vadelmia tai puolukoita
- 1 dl tai maun mukaan karppi- tai koivusokeria
- 1 tl aitoa vaniljaa
TULE MUKAAN VERKKOKURSSEILLE
KETO RISE UP verkkokurssi on sertifioidun ketovalmentajan laatima kokonaisvaltainen 6 viikon verkkokurssi, jossa opetellaan noudattamaan ketoruokavaliota terveellisesti ja turvallisesti koulutetun valmentajan ohjauksessa. Verkkokurssin tavoitteita ovat pysyvä painonhallinta, energiatasojen kohottaminen ja hermoston tasapainottaminen. Verkkokurssi on laadittu siten, että sen noudattaminen on osallistujalle mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Verkkokurssi sisältää runsaasti reseptejä, valmiit ateriakokonaisuudet 21 päiväksi, hermostoa tasapainottavia harjoituksia, tietoa kokonaisvaltaisesta terveydestä ja laajan painohallintaosion. Verkkokurssia voi suorittaa monella eri tavalla ja omassa tahdissa. Lue lisää verkkokurssista TÄÄLTÄ.
VHH TEHO VERKKOKURSSI on 5 viikon verkkovalmennus, jossa opit noudattamaan VHH ruokavaliota terveellisesti ja turvallisesti. Verkkokurssi on laadittu siten, että sen noudattaminen on osallistujalle mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Kokonaisvaltainen verkkokurssi sisältää mm. runsaasti reseptejä, tarkat ohjeet ruokavalion noudattamisesta ja tietoa pysyvästä painonhallinnasta ja hormonitoiminnan tasapainottamisesta. Verkkokurssilla saat vinkkejä mm. nestekierron tehostamiseen, kehon alkalisointiin ja detoxiin. Lisäksi saat tietoa VHH leivonnasta, vagushermon tasapainottamisesta, aivojen välittäjäaineista ja käytännön harjoituksia kuten corejumpan ja äänitetyn rentoutusmeditaation. Verkkokurssia voi suorittaa monella eri tavalla ja omassa tahdissa. Armollisuus omaa kehoa, yksilöllisyys ja oman elimistön kuuntelu ovat keskeisiä sanomia viiden viikon VHH Teho muutosmatkan aikana. Pikadieettien ja itsensä ruoskimisen aika on ohi! Niistä harvoin seuraa mitään hyvää- päinvastoin ne voivat hankaloittaa pysyvää painonhallintaa. Lue lisää verkkokurssista TÄÄLTÄ.
KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Vaikuttaa hyvältä. Meinasin testata tätä heti, mutta kaapissa olikin vain mantelijauhetta, se ei varmaan käy? Pohjassa on varmaan käytetty myös karppisokeria? Entä onko käytetty psyllium jauhettua vai karkeampaa? tulipas paljon kysymyksiä… 🙂
Mantelijauhe käy loistavasti ja karkeaa psylliumia käytetty. Hiilarit laskettu karppisokerin mukaan. Ei muuta kun leipomaan?
Aina näissä on jotain mantelia 🙁 Voiko sitä korvata jollain järkevällä? Mies on allerginen.
Toki voi. Korvaa vaikka gluteenittomalla jauhoseoksella tai jos speltti käy, niin sillä?
Gluteeniton kaurajauho on myös todella hyvää, toki hiilarit nousevat, mutta makunsa puolesta täydellistä. ��
No aivan varmasti! Ja sopisi tähän ohjeeseen varmaan hyvin?
Jotenkin tuo saksalaisen mukana olo kuulostaa niin tutulta. Tänään aamulla kun kävimme oman saksalaisen kanssa aamulenkillä, niin hän toi ylpeänä minulle suussaan suuren saaliin – siilinpoikasen. Onneksi oli ottanut sen suuhun niin hellävaraisesti, että siili ei vahingoittunut ja pääsi takaisin perheensä luo. Ja toinen oli niiin ylpeä itsestään kun toi äidille hienon saaliin…. 😀
Ja tuota piirakkaa pitää muuten ehdottomasti testata!! 🙂
Meillä TuTo ihan kaikessa mukana aina?
Minkälaisessa vuoassa piirakka tehdään ettei pala kiinni vuokaan/astiaan? Rasvataanko vuoka? Korppujauhoja ei käytössä..
Mä paistoin kivikeramiikka vuuassa leivinpaperin päällä, ei palanut eikä tarttunut kiinni. Kun leivinpaperia rypistelee niin se asettuu hyvin pyöreäänkin vuokaan.
Pyöreässä piirakkavuossa. Rasvasin voilla.
??
Sokeria 1/2 dl eli noin 44g eli noin 44HH. Merkittävä tieto diabetikolle että onko piirakassa 20HH vai 64HH
Kannattaa lukea postaus jossa kerrotaan että hiilarit laskettu karppisokerin mukaan.
Ok 🙂
Voiko sokerin korvata stevialla? Käykö nestemäinen? Kuulostaa aika herkulliselta, täytyy varmaan kokeilla 🙂
Ulman muuta voi, mutta en osaa sanoa annostuksesta?
Tämä on aivan uskomattoman hyvää. Ei niin makeaa kuin tavalliset. Tätä tulen tekemään jatkossakin.
Kiitos❤️
Kyllä on hyvä piirakkaohje. Olen leiponut joka toinen päivä tätä. Tänään tein tupla annoksen ja punaisia viinimarjoja päälle. Maku se vain paranee. Todella hyvä ja nuo marjat tekevät vieläkin pirteämmän makuiseksi. Olen koukussa tähän.
Kyllä on hyvä piirakkaohje. Olen leiponut joka toinen päivä tätä. Tänään tein tupla annoksen ja punaisia viinimarjoja päälle. Maku se vain paranee. Todella hyvä ja nuo marjat tekevät vieläkin pirteämmän makuiseksi. Olen koukussa tähän.
Kiitos Liisa ihanasta palautteesta<3
Mitä on karppisokeri, en ole koskaan kuullutkaan. Mulla on intiaanisokeria. Käykö se?
Kiitos ohjeesta! Minä tein tätä piirakkaa tänään pakastemustikoista ja oli tosi onnistunutta. Karppisokerilla 🙂
Kiitos kommentista❤
Tosi mielenkiintoinen ohje, jota aion hetimiten kokeilla. Minulla on kaveri, jolle ei käy maitotuotteet, viljatuotteet eikä sokeri. Karppisokerista hän ei ollut kuullutkaan. Olisko jotain luontaista konstia makeuttaa tuo pohja? Hän ei myöskään halua syödä leivinjauheella kohotettuja paistoksia, joten uskaltaiskohan yrittää kohottaa soodalla?
Koska lupiinijauho on uusi " suosikkini" – kiitos tämän blogin ☺ käytin mantelijauhon sijaan tähän lupiinijauhoa, sopii mainiosti ja on paljon halvempaa, kuin mantelijauho.
Vielä pakastemustikoista, mutta tuoreita odotellessa nam…
Aivan varmasti Lupiinijauho sopii tähän ohjeeseen? kiitos kommentistasi?
Aivan älyttömän hyvää piirakkaa tulee tällä ohjeella. Kiitos ohjeesta.
Innostuneena vähähiilarisesta ruokavaliosta ja löydettyäni tämän, meillä ei enää muuta leivotakaan. Todella herkullinen piirakka 🙂 Kiitos reseptistä
Kiva kuulla??
Kokeilin tänään tätä ja voi luoja oli hyvä.
Muutin täytettä sen verran ,että laitoin kookosmaitoa ja kookosmannaa jugurtin tilalle. Makeutin lucuma jauheella. Nam.:)
Loistava idea tuo kookosmanna ja lucuma??
Mustaherukoista ja mansikoista tehty tänään. Karpisti tietenkin. Mielettömän hyvää ❤
<3
Kiitos kommentistasi ja niin minäkin:)
Se on hilaritonta sokeria. Voit käyttää intiaanisokeria ellet halua tehdä vähähiilihydraattista piirakkaa.
Kannattaa kokeilla tuota karppisokeria jos se sopisi.
Kiitos, ihana kuulla:)
Kiitos viestistäsi, ihana kuulla:)
Voiko olla totta, että siihe tulee vain puoli dl mantelijauhoja? Taikina jää todella löysäksi?
Joo. Taikina jää todella löysäksi.
Näin mustikka-aikana hain soppeleita mustikkapiirakan ohjeita ja törmäsin tähän. Nyt on toki tuorettakin mustikkaa saatavilla, mutta joku tuossa aiemmin kirjoitti, että oli tehnyt pakastemustikasta. Mitä mustikalle pitää tehdä tai pitääkö jotakin lisätä, ettei kostu liiaksi koko piirakka pakastetusta marjasta tulevasta nesteestä?
Itse olen laittanut aina jäisinä suoraan, tosin se kyllä värjää sen täytteen sinertäväksi.