Hae
Kutsu vapauteen

Vähähiilihydraattinen marjapiirakka- vain 3 g hiilihydraattia yhdessä palassa!

 

Neljäs kerta toden sanoo eli nyt sain mustikkapiirakan onnistumaan niin hyvin, että kehtaan tehdä siitä postauksen. Itse asiassa, teen sen ihan rinta rottingilla, siitä tuli niin hyvää. Halusin tehdä  piirakan, jossa ei läärätä jauhojen kanssa eikä ollut ihan yksinkertaista kehitellä ohjetta, jossa ei ole paljon jauhoja. Ne kun tuppaa olemaan yksi perusraaka-aine marjapiirakoissa. Mutta viimein onnistu, JES! Tämä piirakka tullaan näkemään meidän ruokapöydässä usein.

 

Äiti, liioittele vähän:)

 

Lähdettiin eilen nuorison ja Tuton kanssa mustikkaan. Mukana oli meidän Noppa (blogin virallinen laadunvarmistaja), Nopan kaveri Veeti ja ystäväni tytär Janna. Tuto tuskin kaipaa esittelyjä. Kerättiin marjoja 2 tuntia ja tuloksena oli lähes 3 ämpäriä mustikoita. Noppa käski liioitella vähän, mutta tuo on ihan totuus:) Löydettiin ihan huippu hyvä paikka, jossa oli paljon isoja mustikoita. Eivätkä ne olleet yhtään vetisiä, vaikka vettä on satanut kuin saavista kaataen päivästä toiseen. On noi nuoret niin ihania: metsään lähdettiin kovalla uholla tyyliin ”ainakin 6 ämpärillistä kerätään”. Ensimmäisen vartin aikana alkoi kuulua mättään takaa kommentteja: ”On tää kyllä ihmeen raskasta”. Sen jälkeen meni suut suppuun ja alkoi tapahtua:)

Tuto osallistui hommaan riehumalla: toi 10 sentin kokoista keppiä jalkojen juureen, jota minä kävin välillä piilottamassa ja Neito sai etsiä. Voi sitä riemua. Siinä riemussa kaatui yksi puolillaan oleva ämpärikin eli käsittämättömän vähällä päästiin. Tuto piti myös laumaa kasassa juoksemalla ihmisen luota toisella. Vaativa homma saksalaisellakin tuo mustikoiden kerääminen. Yritin saada koiraa syömään maasta mustikoita koska rakastaa niitä, mutta suostui syömään vaan minun kädestä. Kun illalla siivottiin marjoja, yllätettiin Neiti kaksi kertaa pöydän alla pää ämpärissä: mustikat maistuivat todella hyvin kun ne oli ensin valmiiksi kerättyjä! Ja tietenkin piti kerjätä mustikoita koko siivoamisen ajan. Välillä hellyin ja pistin Neitille kuppiin mustikoita sen seurauksena että nenä ja viiksikarvat oli ihan marjassa. Usein mietimme, että miten tylsää ja tavallista elämä olisikaan ilman Tutoa: joka ikiseen asiaan Neito tuo oman hassun mausteensa. Ja se mauste maistuu elämältä!

Millä voin korvata ja pohjasta?

Koko piirakassa on hiilareita ainoastaan 30 g ja yhdessä isohkossa palassa vain 3 g! Eli piirakka on erittäin vähähiilihydraattinen. Se on myös maidoton mikäli kermaviilin/turkkilaisen jogurtin tilalla käyttää maidotonta jogurttia. Ja tietenkin myös viljaton. Mantelijauhon voi korvata lupiinijauholla tai hieman enemmän hiilaria sisältävällä kookosjauholla. Ohjeessa esiintyviä tuotteita ja esimerkiksi lupiini- ja kookosjauhoa voi tilata edullisesti *täältä. Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.

Täytteen makeutukseen voi käyttää hyvälaatuista steviaa, mutta pohjassa en sitä käyttäisi. Pohjan taikina on löysää eikä sitä saa pysymään piirakkavuoan reunoilla. Yritin monella eri versiolla, mutta en halunnut kuitenkaan lisätä jauhojen määrää vaan halusin tehdä todella vähähiilarisen version, niin ei voi mitään. Minua tuo ei ainakaan haittaa vaikka aluksi meinasinkin tehdä siitä elämää suuremman ongelman. Sitten
tajusin, että en itse asiassa edes pidä niistä reunoista vaan jätän ne aina syömättä, joten miksi ne sitten väkisin pitää piirakassa olla. Mikäli haluat piirakasta näyttävämmän, niin tuplaan täytteen määrä. Itse teen oikeastaan aina tämän piirakan tuplatäytteellä.

 

Psylliumista ja muista ohjeessa esiintyvistä tuotteista

 

Itse käytän näissä VHH leivonnaisissa aina karkeaa psylliumkuitua, koska joskus hienojakoinen paakkuuntuu inhottavasti ja pahimmassa tapauksessa pilaa koko homman! Yleensä juuri psyllium on se raaka-aine, joka saattaa muuttaa rakennetta siten, että kun vaihdat psylliumia, niin se käyttäytyykin eritavalla kuin aikaisemmin. Erityisesti hienon psylliumin kanssa joillakin lukijoillani ja joskus itsellänikin on ollut haasteita. Suosikki psylliumini on FitnessFirstin edullinen ja laadukas psylliumkuitu, jota käytän nykyään aina kaikissa vhh leivonnaisissani. Ainakaan tähän mennessä se ei ole koskaan käyttäytynyt arvaamattomasti, joten menen siitä takuuseen. Psylliumkuitua voi tilata *täältä. Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta psylliumista ja kaikista muistakin FitnessFirstin tuotteista. Psylliumin lisäksi esimerkiksi manteli- ja lupiinijauho kannattaa ehdottomasti tilata FitnessFirstiltä, koska se tulee huomattavasti halvemmaksi jos ostaisit sen marketeista. Ja lupiinijauhoa ei edes myidä marketeissa, ainakaan tietääkseni.

makrot 1 annos

 

r 4,4

p 1,7

h 2,4

kcal 65

ohje 12 annosta

Pohja
Blendaa sokeri tehosekoittimessa. Sekoita munat ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munasokerivaahtoon. Sekoita hyvin. Kaada taikina voidellut piirakkavuoan pohjalle ja tasoita lusikalla. Ei kannata yrittää nostella taikinaa reunoille, ei se pysy. Paista pohjaa 200 asteessa n. 10 minuuttia. Ota sen jälkeen pohja pois uunista.
Täyte
  • 2 munaa
  • 2 dl turkkilaista jogurttia, kermaviiliä tai maidotonta jogurttia
  • 3 dl mustikoita, vadelmia tai puolukoita
  • 1 dl tai maun mukaan karppi- tai koivusokeria
  • 1 tl aitoa vaniljaa
HUOM! Halutessasi tuplaa täytteen määrä. Sekoita kaikki muut aineet paitsi marjat keskenään. Ripottele marjat pohjan päälle ja kaada täyte varovasti marjojen päälle. Tasoita lusikalla tasaiseksi.  Paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera. Anna piirakan jäähtyä kunnolla ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa ennen syömistä- jos pystyt!

TULE MUKAAN VERKKOKURSSEILLE

KETO RISE UP verkkokurssi on sertifioidun ketovalmentajan laatima kokonaisvaltainen 6 viikon verkkokurssi, jossa opetellaan noudattamaan ketoruokavaliota terveellisesti ja turvallisesti koulutetun valmentajan ohjauksessa. Verkkokurssin tavoitteita ovat pysyvä painonhallinta, energiatasojen kohottaminen ja hermoston tasapainottaminen. Verkkokurssi on laadittu siten, että sen noudattaminen on osallistujalle mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Verkkokurssi sisältää runsaasti reseptejä, valmiit ateriakokonaisuudet 21 päiväksi, hermostoa tasapainottavia harjoituksia, tietoa kokonaisvaltaisesta terveydestä ja laajan painohallintaosion. Verkkokurssia voi suorittaa monella eri tavalla ja omassa tahdissa. Lue lisää verkkokurssista TÄÄLTÄ.

VHH TEHO VERKKOKURSSI on 5 viikon verkkovalmennus, jossa opit noudattamaan VHH ruokavaliota terveellisesti ja turvallisesti. Verkkokurssi on laadittu siten, että sen noudattaminen on osallistujalle mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Kokonaisvaltainen verkkokurssi sisältää mm. runsaasti reseptejä, tarkat ohjeet ruokavalion noudattamisesta ja tietoa pysyvästä painonhallinnasta ja hormonitoiminnan tasapainottamisesta. Verkkokurssilla saat vinkkejä mm. nestekierron tehostamiseen, kehon alkalisointiin ja detoxiin. Lisäksi saat tietoa VHH leivonnasta, vagushermon tasapainottamisesta, aivojen välittäjäaineista ja käytännön harjoituksia kuten corejumpan ja äänitetyn rentoutusmeditaation. Verkkokurssia voi suorittaa monella eri tavalla ja omassa tahdissa. Armollisuus omaa kehoa, yksilöllisyys ja oman elimistön kuuntelu ovat keskeisiä sanomia viiden viikon VHH Teho muutosmatkan aikana. Pikadieettien ja itsensä ruoskimisen aika on ohi! Niistä harvoin seuraa mitään hyvää- päinvastoin ne voivat hankaloittaa pysyvää painonhallintaa. Lue lisää verkkokurssista TÄÄLTÄ.

 

 

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

 

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

Kuva Pasi Hakala/Studio Varjo
Stailaus ja asu Anniina Harvia
Meikki Minttu Pirtinsola

*Postaus sisältää mainoslinkkejä

45 kommenttia

  1. Sanna kirjoitti:

    Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  2. Sanna kirjoitti:

    Vaikuttaa hyvältä. Meinasin testata tätä heti, mutta kaapissa olikin vain mantelijauhetta, se ei varmaan käy? Pohjassa on varmaan käytetty myös karppisokeria? Entä onko käytetty psyllium jauhettua vai karkeampaa? tulipas paljon kysymyksiä… 🙂

  3. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Mantelijauhe käy loistavasti ja karkeaa psylliumia käytetty. Hiilarit laskettu karppisokerin mukaan. Ei muuta kun leipomaan?

  4. Anonyymi kirjoitti:

    Aina näissä on jotain mantelia 🙁 Voiko sitä korvata jollain järkevällä? Mies on allerginen.

  5. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Toki voi. Korvaa vaikka gluteenittomalla jauhoseoksella tai jos speltti käy, niin sillä?

  6. Anonyymi kirjoitti:

    Gluteeniton kaurajauho on myös todella hyvää, toki hiilarit nousevat, mutta makunsa puolesta täydellistä. ��

  7. Satu Sjöholm kirjoitti:

    No aivan varmasti! Ja sopisi tähän ohjeeseen varmaan hyvin?

  8. Nanne - Elämää Koivurannassa kirjoitti:

    Jotenkin tuo saksalaisen mukana olo kuulostaa niin tutulta. Tänään aamulla kun kävimme oman saksalaisen kanssa aamulenkillä, niin hän toi ylpeänä minulle suussaan suuren saaliin – siilinpoikasen. Onneksi oli ottanut sen suuhun niin hellävaraisesti, että siili ei vahingoittunut ja pääsi takaisin perheensä luo. Ja toinen oli niiin ylpeä itsestään kun toi äidille hienon saaliin…. 😀
    Ja tuota piirakkaa pitää muuten ehdottomasti testata!! 🙂

  9. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Meillä TuTo ihan kaikessa mukana aina?

  10. Anonyymi kirjoitti:

    Minkälaisessa vuoassa piirakka tehdään ettei pala kiinni vuokaan/astiaan? Rasvataanko vuoka? Korppujauhoja ei käytössä..

  11. Anonyymi kirjoitti:

    Mä paistoin kivikeramiikka vuuassa leivinpaperin päällä, ei palanut eikä tarttunut kiinni. Kun leivinpaperia rypistelee niin se asettuu hyvin pyöreäänkin vuokaan.

  12. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Pyöreässä piirakkavuossa. Rasvasin voilla.

  13. Anonyymi kirjoitti:

    Sokeria 1/2 dl eli noin 44g eli noin 44HH. Merkittävä tieto diabetikolle että onko piirakassa 20HH vai 64HH

  14. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Kannattaa lukea postaus jossa kerrotaan että hiilarit laskettu karppisokerin mukaan.

  15. Anonyymi kirjoitti:

    Ok 🙂

  16. Seija Loisa kirjoitti:

    Voiko sokerin korvata stevialla? Käykö nestemäinen? Kuulostaa aika herkulliselta, täytyy varmaan kokeilla 🙂

  17. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Ulman muuta voi, mutta en osaa sanoa annostuksesta?

  18. Liisa. kirjoitti:

    Tämä on aivan uskomattoman hyvää. Ei niin makeaa kuin tavalliset. Tätä tulen tekemään jatkossakin.

  19. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Kiitos❤️

  20. Liisa Salminen kirjoitti:

    Kyllä on hyvä piirakkaohje. Olen leiponut joka toinen päivä tätä. Tänään tein tupla annoksen ja punaisia viinimarjoja päälle. Maku se vain paranee. Todella hyvä ja nuo marjat tekevät vieläkin pirteämmän makuiseksi. Olen koukussa tähän.

  21. Liisa Salminen kirjoitti:

    Kyllä on hyvä piirakkaohje. Olen leiponut joka toinen päivä tätä. Tänään tein tupla annoksen ja punaisia viinimarjoja päälle. Maku se vain paranee. Todella hyvä ja nuo marjat tekevät vieläkin pirteämmän makuiseksi. Olen koukussa tähän.

  22. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Kiitos Liisa ihanasta palautteesta<3

  23. Anonyymi kirjoitti:

    Mitä on karppisokeri, en ole koskaan kuullutkaan. Mulla on intiaanisokeria. Käykö se?

  24. Riikka Autio kirjoitti:

    Kiitos ohjeesta! Minä tein tätä piirakkaa tänään pakastemustikoista ja oli tosi onnistunutta. Karppisokerilla 🙂

  25. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Kiitos kommentista❤

  26. Päivi Nietosvaara kirjoitti:

    Tosi mielenkiintoinen ohje, jota aion hetimiten kokeilla. Minulla on kaveri, jolle ei käy maitotuotteet, viljatuotteet eikä sokeri. Karppisokerista hän ei ollut kuullutkaan. Olisko jotain luontaista konstia makeuttaa tuo pohja? Hän ei myöskään halua syödä leivinjauheella kohotettuja paistoksia, joten uskaltaiskohan yrittää kohottaa soodalla?

  27. Heidi Raudaskoski kirjoitti:

    Koska lupiinijauho on uusi " suosikkini" – kiitos tämän blogin ☺ käytin mantelijauhon sijaan tähän lupiinijauhoa, sopii mainiosti ja on paljon halvempaa, kuin mantelijauho.
    Vielä pakastemustikoista, mutta tuoreita odotellessa nam…

  28. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Aivan varmasti Lupiinijauho sopii tähän ohjeeseen? kiitos kommentistasi?

  29. Anonyymi kirjoitti:

    Aivan älyttömän hyvää piirakkaa tulee tällä ohjeella. Kiitos ohjeesta.

  30. Annika Jurvanen kirjoitti:

    Innostuneena vähähiilarisesta ruokavaliosta ja löydettyäni tämän, meillä ei enää muuta leivotakaan. Todella herkullinen piirakka 🙂 Kiitos reseptistä

  31. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Kiva kuulla??

  32. Maris kirjoitti:

    Kokeilin tänään tätä ja voi luoja oli hyvä.
    Muutin täytettä sen verran ,että laitoin kookosmaitoa ja kookosmannaa jugurtin tilalle. Makeutin lucuma jauheella. Nam.:)

  33. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Loistava idea tuo kookosmanna ja lucuma??

  34. Riikka Riihijärvi kirjoitti:

    Mustaherukoista ja mansikoista tehty tänään. Karpisti tietenkin. Mielettömän hyvää ❤

  35. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

    Kiitos kommentistasi ja niin minäkin:)

  36. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

    Se on hilaritonta sokeria. Voit käyttää intiaanisokeria ellet halua tehdä vähähiilihydraattista piirakkaa.

  37. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

    Kannattaa kokeilla tuota karppisokeria jos se sopisi.

  38. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

    Kiitos, ihana kuulla:)

  39. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

    Kiitos viestistäsi, ihana kuulla:)

  40. Hilkka Ruusunen kirjoitti:

    Voiko olla totta, että siihe tulee vain puoli dl mantelijauhoja? Taikina jää todella löysäksi?

  41. Ei-mikään-leipuri kirjoitti:

    Näin mustikka-aikana hain soppeleita mustikkapiirakan ohjeita ja törmäsin tähän. Nyt on toki tuorettakin mustikkaa saatavilla, mutta joku tuossa aiemmin kirjoitti, että oli tehnyt pakastemustikasta. Mitä mustikalle pitää tehdä tai pitääkö jotakin lisätä, ettei kostu liiaksi koko piirakka pakastetusta marjasta tulevasta nesteestä?

    • kutsuvapauteen kirjoitti:

      Itse olen laittanut aina jäisinä suoraan, tosin se kyllä värjää sen täytteen sinertäväksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *