Hae
Kutsu vapauteen

IFH2 kokeessa tänään Uuraisilla- miten Mummukka pärjäsi?

IFH2 koe uuraisilla- miten me nyt sinne päädyttiin?

 

 

Oltiin tänään Tuton eli Wanda vom Pfälzer-Hofin kanssa IFH2 erikoisjälkikokeessa Uuraisilla. Kesällä jo päätin, ettei me enää jäljestetä pellolla kun ikääkin alkaa Mummukalla olemaan hulppeat yli 9,5 vuotta. Ja on nivelrikkoa etupäässä ja ahtaumaa selässä. Ja oltiinhan me tuo eläkepäätöskin tehty jo monta kertaa ja aina tultu samaan tulokseen: eläkeläisen sijasta Tuto on osa-aika eläkeläinen. Heinäkuussa pyörsin kuitenkin tämänkin päätöksen kun meille tuli Ove Uupukka ja Uupuskan kanssa tietty alettiin heti treenaamaan pellolla, kuinkas muuten. En mä vaan voinut jättää Tutoa kotiin tai autoon kun pentu pääsee jäljelle. Ei ollut sydäntä moiseen. Tuto on kuiteskin toiminnan tytsyjä, sanan varsinaisessa merkityksessä 😎

 

 

Lue myös: Tuleeko meille toinen saksanpaimenkoira- tuponeuvottelujen lopputulos

 

 

Heinäkuussa taas käärittiin hihat

 

 

Siitä se taas lähti. Heinäkuussa otettiin taas tolpat, esineet ja liinat autoon, käärittiin hihat ja alettiin hommiin. Tutohan on eläkkeellä oleva metsäjälkikoira ja se näkyy pellolla jäljestettäessä, enemmän tai vähemmän. Ekan tuloksen pellolta Tuto sai viime syksynä ykkösestä.  Tänä kesänä ja syksynä hain tarkkuutta jäljelle, koska tuulella koira ajoi jäljen vierestä. Aloin käyttämään tosi paljon ruokaa jäljellä, siis paljon enemmän kuin ennen. Tarkkuutta tulikin lisää ja tänään tuulisella säällä koira ajoi hyvin jäljen päällä, tosin välillä seilasi. Sen lisäksi treenattiin lähtöjä ja ekaa suoraa paljon, koska ne ovat olleet vaikeita Tutolle sekä metsässä että pellolla. Niin, ja niitä harhoja! Tuto ei ole koskaan reagoinut molempiin harhoihin, mutta toiseen on saattanut reagoida. Nuo harhat eniten jännittikin ennen koetta. Ja se, että onko kakkosen jälki liian pitkä tuon ikäiselle koiralle, koska se rasittaa jo nuorempienkin koirien fysiikkaa ja tietty pääkopasta puhumattakaan.

 

Lue myös: Helpotuksen huokaus!

 

 

en voi olla ylpeämpi Mummukasta!

 

 

Tuto nosti jäljen varmasti ja jäljesti ekan suoran tosi hyvin. Tarkisteli kulmia ja piikkejä, mutta selvitti ne. Riista jälkiä oli pellolla paljon ja niitä välillä piti tarkistella. Välillä jäljesti todella maavainuisesti, välillä korkeammalla nenällä, varsinkin jos liina pääsi liian löysälle. Korjasi aina kun liina kiristyi. Mä olen aina jäljestänyt ihan koiran lähellä ja antanut Tutolle vahvan liinatuen. No, metsässä se onnistui kokeessakin, pellolla ei sattuneestä syystä:) Se, että olen 10 metrin päässä koirasta, tuo epävarmuutta jäljestämiseen sekä koiralle että ohjaajalle. Eka harhaan ei reagoinut, toista tarkisteli molempiin suuntiin ja lopulta teki viisaan päätöksen jatkaa oikeaa jälkeä. Tuossa vaiheessa pääsi iso helpotuksen huokaus:) Kaksi esinettä jäi ilmaisematta ja se tietty näkyi pisteissä. Mutta tänään 78 pistettä ja tulos kakkosesta! Kakkosluokassa oli neljä koiraa ja Tuto sijoittui toiseksi. En voisi olla ylpeämpi Mummukasta ja vähän itsestänikin. On tosi hyvä fiilis siitä, että jaksoin treenata Tuton vielä tähänkin lajiin. Tuomarina toimi Mika Mattila ja pidin hänen arvostelutyylistään tosi paljon: irtopisteitä ei herunut, mutta linja oli tosi oikeudenmukainen ja selkeä. Kiitos Keski-Suomen palvelukoirayhdistykselle hienosti järjestetystä kokeesta- kiitämme jälleen kerran<3 Treenikamulleni Asko Hämäläiselle kiitokset kaikesta- vuodesta toiseen ollaan treenattu yhdessä ja matka jatkuu.

 

 

Lue myös: Äijämäistä ärinää, kanankakan syöntiä ja peltohommia

 

 

 

mitäs seuraavaksi- Uupuska pääsee rokkiksen syyniin

 

 

Mitäs sitten seuraavaksi me alettaisiin Mummukan kanssa touhuamaan? Uupuska jatkaa pellolla ja pääsee parin viikon kuluttua Maarit Rokkamäen tsekattavaksi. Sen lisäksi Ovella alkaa nyt tottistreenit vähän intensiivisemmällä otteella ja nosework harjoitukset. Mutta mitäs Tuton kanssa- eläkettä ei enää edes mietitä:)

 

 

 

Seuraa Tutoa ja Ove Uupuskaa instassa: 2blackgsd

 

Ja seuraa nyt sitten muakin: satusjoholm

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.