Hae
Kutsu vapauteen

Kevyt VHH pizza- ei sisällä kananmunaa ja pähkinää

VHH pizza ilman kananmunaa ja pähkinää

 

Halusin kehittää VHH pizzaohjeen, joka on kevyt, edullinen eikä se sisällä kananmunaa ja pähkinää. En olisi kyllä uskonut sen edes onnistuvan, joten hyvin skeptisellä asenteella aloin tätä ohjetta väsäämään. Tein pizzan poikiani varten, jotka tekivivät eilen Nopan muuttoa. Lupasin viedä heille pizzaa ja molemmat tykkäsivät tästä kovasti. Tämä VHH pizza onnistuikin yli odotusten ja nyt minäkin voin syödä VHH pizzaa ilman kanamunasta aiheutuvaa vatsakipua.

 

 

erinomainen maku ja rakenne

 

VHH pizzan maku ja rakenne on erinomainen. Kuten alla olevalla videolla kerron, niin olen vältellyt pofiberiä sen vuoksi, että se saattaa tehdä sellaisen puumaisen maun moneen VHH leivonnaiseen. No tässä sitä ei kuitenkaan ole, joten joudun ottamaan sanani takaisin. Yhdessä VHH pizzapohja palassa on kaloreita ainoastaan 86 ja hiilareita 1,5 g. Toki täytteet lisäävät kalorimäärää, mutta en laskenut makroja täytteiden kanssa, koska jokainen haluaa kuitenkin täyttää pizzansa oman maun mukaan. En alkaisi korvaamaan tämä ohjeen raaka-aineita yhtään millään, postauksen lopussa on linkit kolmeen muuhun blogin VHH pizzaan joista voi katsella toisenlaista VHH pizzapohjaa ellei tämä ohje miellytä. Toki maidottoman tästä voi valmistaa helposti korvaamalla maitorahkan ja juustoraasteen maidottomilla vastaavilla. Tämä VHH pizzapohjan raaka-aineet eivät myöskään maksa paljoa, koska pofiberiä saa tavallisista marketeista parilla eurolla eli tämä ohje sopii myös pientä ruokabudjettia noudattaville.

 

katso video vhh pizzan valmistuksesta täältä

 

VHH pizzapohja makrot koko pohja

 

r 69 g

p 82 g

hh 18 g

kcal 1037

 

VHH pizzapohja makrot 1 annos

 

r 6 g

p 7 g

hh 1,5 g

kcal 86

 

VHH pizza ohje 12 annosta

 

 • 250 g maitorahkaa
 • 2 dl juustoraastetta
 • 1 dl pofiberiä
 • 1 rkl psylliumikuitua
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • ripaus suolaa

VHH pizza valmistus

 

Mittaa kulhoon maitorahka ja lisää juustoraaste, sekoita. Lisää loput raaka-aineet ja sekoita huolella. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Laita taikinan päälle tuorekelmu ja painele käsillä kelmun päältä taikinaa kohti reunoja kunnes se on koko pellin levyinen ohut levy. Aluksi tuntuu, ettei taikina riitä alkuunkaan, mutta riittää se.  Esipaista pohjaa 200 asteessa 8-10 minuuttia. Täytä pizza haluamillasi täytteillä. Ripottele päälle juustoraastetta ja pizzamaustetta. Paista pizzaa uunissa vielä niin kauan että juusto on sulanut.

 

Lue myös: VHH vappu: tortilla, nacvuoka, texmexkakku ja sokerimunkit

 

muita blogin vhh pizzaohjeita (klikkaa nimeä, niin ohje aukeaa)

 

Vähähiilihydraattinen pizza

 

Vähähiilihydraattinen pizza- helppo ja nopeatekoinen!

Vähähiilihydraattinen vohvelipizza- rapeaa kesäherkua

INSTASSA ILMAISTA LIVEJOOGAA

 

Olen aloittanut pitämään instassa ilmaisia LIVEJOOGA videoita joka viikonloppu- tuu mukaan. Seuraava jooga on ensi sunnuntaina klo 16. Insta löytyy nimellä satusjoholm.

 

LISÄÄ VHH OHJEITA TÄÄLLÄ: KAIKKI BLOGIN 200 VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

 

10 kommenttia

 1. Piia kirjoitti:

  Ensimmäistä kertaa tänne eksyneenä ei käynyt vielä ilmi, että onko sinulla todettu kananmuna-allergiaa? Omalla kohdalla vatsakipu on (hengenahdistuksen ohella) yksi kananmuna-allergian oireista. Samaan tapaan sain vatsaongelmia vehnästä (vähäisempänä tosin) ennen kuin allergia löydettiin.

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Minulla on todettu viivästyneissä allergiatesteissä voimakas yliherkkyys kananmunalle ja gluteenille.
   Välittömiä allergiaoireita en saa vaan oireet tulevat vuorokauden sisällä. Sen vuoksi haluan kehitellä
   näitä munattomia VHH ohjeita myös blogiin.

 2. Piude kirjoitti:

  Kiitos tästä ohjeesta, monesti miettinyt kuinka saisin pizzapohjan ilman kananmunaa. Minullakin tulee oireet kananmunasta vasta tunteja syönnin jälkeen.

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Ole hyvä:) Joo tämä ohje on huippu ja on vielä hyvän makuinenkin:) Ihanaa kesää:)

 3. Kukkaketo kirjoitti:

  Omakohtainen kokemus meidän perheessä. Aikuise (lääkärin diagnosoida)ja lapsen kananmuna-allergiasta on sellainen, että kun jätettiin kaikki viljat pois voimme syödä kananmunaa oireita. Tämä vain vinkiksi, jos jotain voi auttaa sama.

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Kiva kuulla! Minulla se ei ole vaikuttanut kananmunaan reagointiin, mutta kiva kuulla että teillä on näin tapahtunut:)

 4. Anne kirjoitti:

  Kiitos pizzapohjan ohjeesta. Oon tehnyt tähän asti kaikki vhh pohjat
  kananmunista sisältävistä ohjeista. Vinkkinä pohjan levittämiseen : märkä keittiöpyyhe leivinpaperin alle siihen leivinpaperille pohjataikina ja toinen leivinpaperi päälle sitten kaulimella kaikki tasaiseksi. Sormilla tavoittelee reunat. Lopputulos tasainen siisti pohja.

 5. Heltsi kirjoitti:

  Testattiin nyt ekaa viikkoa keto-ruokavaliota sekä tätä pizzapohjaa. Miehelläni on kananmuna-allergia, joten ketoilun kananmunaa kaikkialle reseptit ovat tuottaneet päänvaivaa. Osassa ollaan munia käytetty ja osaan etsitty vegaanisista resepteistä apua. Mieheni suu lähinnä kutiaa leivonnassa käytetyistä kananmunista ja munakkaista. Sen sijaan hän voi syödä munia pitkään keitettynä. Jokin allergeeni siis keitetyistä ”häviää”. Lapsena allergia oli voimakkaampi.

  Tuo märkä leivinliina kikka oli tosi hyvä. Sain taikinan melkein riittämään koko pellille. Taikina oli ihan ok reunoilta, jotka paistuivat rapsakoiksi, mutta keskeltä oli pehmeää. Tämä toimisi hyvin valemunakkaana, rullattavuus oli hyvä. Täytteiden kera pizza oli ihan hyvä, mutta ei se kyllä aitoa voita. Kiitos reseptistä, ihanaa ettei tässä ollut kananmunaa!

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Kiitos viestistä<3 Kananmunattoman ja VHH pizzan kehittäminen on ollut hieman haastavaa:)
   Tämä on toistaiseksi ollut se paras ja toimivin ohje:) Kaikkea hyvää teille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *