Hae
Kutsu vapauteen

Äidin vatsan turvotus helpotti 2 päivässä!

äiti kärsi voimakkaasta vatsan turvotuksesta tulleessaan meille!

 

 

Vatsan turvotus on vaivannut äitiäni pitkään ja hän kärsi voimakkaasta vatsan turvotuksesta kun hän saapui meille tämän viikon maanantaina. ”Potkupallo vatsa” kuvaus on asian vähättelyä kun taas ”jumppapallo vatsa” asian voimakasta liioittelua- joka tapauksessa vatsa oli niin turvoksissa, että nopeasti katsottuna ajattelin äidin lihoneen rajusti. Edellisessä postauksessa kirjoitinkin, että hänen vatsassa on joko rasvaa tai turvotusta. Nähdessäni mikä muutos äidin vatsassa tapahtui ruokavalio muutoksen seurauksena 2 päivässä voin nyt todeta, että kyse on pääasiassa voimakkaasta turvotuksesta. Äitihän on hyvin hoikka, jopa laiha. Mutta niin kauan kun muistan hän on valittanut vatsaansa, joka on hänen mielestään liian iso.

 

 

Lue myös: Lämmin ketopuuro

 

 

Kuva Pasi Hakala/Studio Varjo

vatsan turvotus on vaivannut äitiä niin kauaa kuin muistan

 

 

Muistan nuoruudesta sen kun olimme äidin kanssa saunassa ja hän aina valitti vatsan turpoamisesta ja ihmetteli minun littanaa vatsaani. Tuolloin ajattelimme, että hänen vatsansa turpoaa sen takia, koska vatsalihakset ovat niin heikot:) Minä taas kadehdin äidin hoikkia missin sääriä- olisin maksanut mitä vain saadessani samanlaiset. En ymmärtänyt koskaan hänen (ja muidenkaan vatsan turvotuksesta kärsivien) ongelman tukaluutta, koska en itse ole juurikaan kärsinyt kyseisestä ongelmasta. Toki vatsani joskus turpoaa, mutta se on todella harvinaista. Monilla ihmisillä vatsan turvotukseen liittyy myös tukala olo ja kaasunmuodostus, joskus myös kivut. Äidilläni on ollut myös lihas- ja nivelkipuja viime vuosikymmenien aikana. Koska äidin olo on ollut muutoinkin tosi nuutunut Nellin kuoleman jälkeen, niin hän päätti aloittaa ruokavalio muutoksen, lue lisää täältä. Hän alkoi syömään samaa ketoruokaa kun mitä minä syön pari päivää ja muutos oli ällistyttävä! En olisi iki päivinä uskonut ellen olisi itse nähnyt!

 

 

Katso blogin yli 200 VHH ruoka- ja herkkureseptiä täältä.

 

 

parissa päivässä vatsan turvotus hävisi

 

 

KAHDESSA PÄIVÄSSÄ äidin vatsan turvotus laski niin paljon, että mulla loppuu sanat kuvaamaan sitä muutosta! Tekisi mieli laittaa sata huutomerkkiä. Olimme molemmat i-h-a-n ihmeissämme ja tulimme siihen tulokseen, että hän on todennäköisesti ollut jo vuosikymmeniä yliherkkä viljoille, ja nyt kun ketolla hän luopui niiden käytöstä, niin turvotus helpotti! Sinänsä en ihmettele sitä, että viljojen pois jättäminen (luulen, että viljattomuus oli sen suurin asia, ketoruokavalion hyödyt tulevat todennäköisesti vähän myöhemmin) helpotti turvotusta (kuulemma monille käy niin), vaan sitä, että se tapahtui niin lyhyessä ajassa. Taas tekisi mieli laittaa sata huutomerkkiä, mutta yritän hillitä itseäni. Tiedän toki, ettei suolisto kuntoudu kahdessa päivässä vaan se ottaa aikaa eli todennäköisesti hänen vatsansa on vieläkin turvoksissa ja turvotus tulee vielä entisestään laskemaan ajan kanssa jos hän vaan pysyy ketolla tai VHH ruokavaliolla tai vähintään viljattomalla. Jatkossa saamme myös nähdä saako hän apua nivel- ja lihaskipuihin em. ruokavaliosta.

 

Lue postauksia ketoruokavaliosta ja painonhallinnasta täältä.

 

 

Äidin vatsan turvotuksen noin radikaali helpottaminen oli tosi merkittävä asia itselleni. Ymmärsin viimeistään nyt ruokavalion järkyttävän suuren merkityksen terveydellemme. Toki olen sen aina tiennyt, mutta näin suurta muutosta näin lyhyessä ajassa en todellakaan ole koskaan ennen nähnyt. Olen vaikuttunut, todella! Toki itsellänikin on kokemusta viljattoman ja ketoruokavalion vaikutuksista veriarvoihin (kolesteroli, herkkä crp jne.) ja migreeniin, olen kirjoittanut postauksen aiheesta täällä eli ei tämä uutta ole minullekaan. Aamulenkillä mietin tätä äidin vatsan turvotuksen helpottamista ja sitä, että tuleekohan musta tämän kokemuksen myötä fanaatikko? Alanko huutaa ja meuhkaamaan aggressiivisesti koko maailmalle, että kokeilkaa nyt ihmeessä ruokavalio muutosta jos kärsitte terveysongelmista! Olen aina ollut hyvin hillitty mielipiteissäni, mutta kun itse omin silmin näkee noin suuren muutoksen noin lyhyessä ajassa, niin omatkin silmät avautuvat ihan eri tasolla. Arvatkaa harmittaako kun ei otettu kuvia ennen ja jälkeen? RUOKAVALIOLLA ON VÄLIÄ. PISTE.

 

 

TILAA VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEITA KIRJA TÄÄLTÄ: kari.sjoholm10@outlook.com Hinta 23,50 + 4,90 postimaksu

 

Tuu instaan: satusjoholm ja 2 blackgsd

 

 

 

 

2 kommenttia

  1. Pia kirjoitti:

    Hei, ihan saman olen huomannut ! Nopein keino hoikistua on pitää viljat ja sokeri minimissä – toimii todellakin ihan heti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *