Hae
Kutsu vapauteen

Rouheinen vuokaleipä- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton

Mulla on alkanut nyt viiden viikon loma! Sen kunniaksi tehtiin Tuton kanssa kolmen lajin treenit ja kerättiin pihasta luonnonkukkakimppu. Kun on laiska puutarhuri, niin ei tarvitse lainkaan lähteä keräämään luonnonkukkia niityiltä vaan niitä löytyy ihan nurmikon reunuksilta:) Halusin kokeilla taasen vähähiilarista vuokaleipää, koska se on niin älyttömän helppo- ja nopeatekoista. Sekoitat vaan aineet kulhossa keskenään, kaadat vuokaan ja paistat. Tähän leipään halusin auringonkukansiemeniä suutuntuman takia. Leivässä on erittäin hyvä rasvahappokoostumus-kiitos chiajauhon ja auringonkukansiementen. Ja kuitujakin on ihan mukavasti.
Tässä ohjeessa on käytetty lupiinijauhoa. Sen voit korvata tietty vaikkapa manteli- tai kookosjauholla. Tai ihan millä tahansa muulla jauholla toki dieettisi reunaehtoja myötäillen. Leipä on tuoreena hieman ”kosteaa”. Kosteus häviää leivästä viimeistään seuraavana päivänä jos se jotakin haittaa. Minuahan se tietty haittasi:) Rakenne on leivässä erittäin hyvä: leipä pysyy hyvin kasassa eikä murene. Ja maistuu hyvältä, myös muiden kuin minun mielestä.
Blogissa on todella paljon vähähiilarisia leipäohjeita, joten mikäli tämä ohje ei miellyttänyt, niin löydät lisää ohjeita täältä. 

Ohjeessa käytettäviä tuotteita edullisesti Fitnessfirstistä

Postauksessa käytettyjä tuotteita voit tilata Fitnessfirstin nettikaupasta edullisesti. Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista.
Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.

Ohje:


5 munaa
2 dl kaura-, soija- tai turkkilaista jogurttia*
1 dl lupiinijauhoa
0,5 dl chiajauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
1 rkl psylliumia
kourallinen juustoraastetta**
2 tl leivinjauhetta
0,5-1 tl suolaa

* Maidottomat käyttävät kaura- tai soijajogurttia, viljattomat soija- tai turkkilaista jogurttia
** Maidottomat käyttävät maidotonta juustoa

Vatkaa munat kevyeksi vaahdoksi ja lisää joukkoon jogurtti. Lisää kuivat aineet kunnolla sekoittaen. Kaada voideltuun leipävuokaan ja paista 175 asteessa reilu puoli tuntia.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *